Njihuni me Tele-Shëndetin, (Diagnoza Online Mjekësore)

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Njihuni me Tele-Shëndetin, (Diagnoza Online Mjekësore)

Tele-shëndetësia është shpërndarja e shërbimeve dhe informacioneve të lidhura me shëndetin nëpërmjet informacionit elektronik dhe teknologjive të telekomunikacionit midis pacientit dhe mjekut.

Ai lejon kontaktin e pacientit dhe mjekut në distanca të gjata, kujdesin, këshillat, përkujtuesit, edukimin, ndërhyrjen, monitorimin dhe pranimet në distancë.

Telemjeksia  përdoret në një kuptim më të kufizuar për të përshkruar shërbimet mjekësore në distancë, të tilla si diagnostikimi dhe monitorimi.

Kur mjediset rurale, mungesa e transportit, mungesa e lëvizshmërisë, kushtet për shkak të shpërthimeve, epidemive ose pandemive, ulja e fondeve ose mungesa e stafit kufizojnë aksesin në kujdes, teleshëndetësia është zgjidhja e vetme e diagnostikimit me ane te Internetit

Tele-shendetesiasi siguron diagnostikim online, takime, mbikëqyrje dhe prezantime ndërmjet praktikuesve, komunikimi online me mjekun dhe pacientin dhe informacione në tjera në internet për menaxhimin e të dhënave shëndetësore dhe integrimin  e sistemit të kujdesit shëndetësor.

Teleshëndetësia mund të përfshijë dy mjekë që diskutojnë një rast përmes videokonferencës, një operacion robotik që ndodh përmes aksesit në distance, terapi fizike e bërë nëpërmjet instrumenteve të monitorimit digjital, ushqimit të drejtpërdrejtë dhe kombinimeve të aplikimit.

Tele-mjekesia përfshin gjithashtu testet online për interpretim nga një specialist apo mjek.

Gjithashtu Tele-Shendetesia përfshin monitorimin në shtëpi përmes dërgimit të vazhdueshëm të të dhënave shëndetësore të pacientit, konferencë online midis mjekut dhe pacientit etj.

Organizata Botërore e Shëndetësisë përdor tele-mjekësinë për të përshkruar të gjitha aspektet e kujdesit shëndetësor duke përfshirë kujdesin parandalues.

Shoqata Amerikane e Telemjekësisë përdor termat telemjekësi dhe teleshëndet në mënyrë të ndërsjellë, megjithëse pranon se tele-shëndetësia ndonjëherë përdoret më gjerësisht për shëndetin në distancë që nuk përfshin trajtime klinike aktive.

Shëndeti elektronik është një term tjetër i lidhur, i përdorur veçanërisht në shtet e zhvilluara kryesisht ne SHBA, Evropë, Japoni etj.

Tele-shëndetësia kërkon akses të mirë në internet midis mjekut dhe pacientit kërkon një lidhje të mirë interneti të shpejtë dhe me kapacitet të mirë pa shkëputje online.

Telemjekesia po zhvillohet vazhdimisht me hapa te shpejtë duke qënë një concept teknologjik mjaft i rëndësishëm në shëndetësi pasi pacientet të cilët nuk kane nevojë për ndërhyrje kirurgjikale apo probleme shëndetësore akute nuk është e nevojshme të jenë prezent fizikisht në qendrat spitalore.

Telemjekesia përfshin disa nendarje si: (këshilla online në ushqim, Infermieri Online, Mjeku Online, Farmacia Online, Dentistria Online (Këshilla dhe sygjerime), Neurologjia Online, Kardiologjia Online, Psikologjia dhe Psikoterapia Online, Fizioterapia Online,  Rehabilitimi Online, Radiologjia Online etj).

Nga Ermand Mertenika / Inxhinier Bio-Mjekësor.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

Tele-shëndetësia është shpërndarja e shërbimeve dhe informacioneve të lidhura me shëndetin nëpërmjet informacionit elektronik dhe teknologjive të telekomunikacionit midis pacientit dhe mjekut.

Ai lejon kontaktin e pacientit dhe mjekut në distanca të gjata, kujdesin, këshillat, përkujtuesit, edukimin, ndërhyrjen, monitorimin dhe pranimet në distancë.

Telemjeksia  përdoret në një kuptim më të kufizuar për të përshkruar shërbimet mjekësore në distancë, të tilla si diagnostikimi dhe monitorimi.

Kur mjediset rurale, mungesa e transportit, mungesa e lëvizshmërisë, kushtet për shkak të shpërthimeve, epidemive ose pandemive, ulja e fondeve ose mungesa e stafit kufizojnë aksesin në kujdes, teleshëndetësia është zgjidhja e vetme e diagnostikimit me ane te Internetit

Tele-shendetesiasi siguron diagnostikim online, takime, mbikëqyrje dhe prezantime ndërmjet praktikuesve, komunikimi online me mjekun dhe pacientin dhe informacione në tjera në internet për menaxhimin e të dhënave shëndetësore dhe integrimin  e sistemit të kujdesit shëndetësor.

Teleshëndetësia mund të përfshijë dy mjekë që diskutojnë një rast përmes videokonferencës, një operacion robotik që ndodh përmes aksesit në distance, terapi fizike e bërë nëpërmjet instrumenteve të monitorimit digjital, ushqimit të drejtpërdrejtë dhe kombinimeve të aplikimit.

Tele-mjekesia përfshin gjithashtu testet online për interpretim nga një specialist apo mjek.

Gjithashtu Tele-Shendetesia përfshin monitorimin në shtëpi përmes dërgimit të vazhdueshëm të të dhënave shëndetësore të pacientit, konferencë online midis mjekut dhe pacientit etj.

Organizata Botërore e Shëndetësisë përdor tele-mjekësinë për të përshkruar të gjitha aspektet e kujdesit shëndetësor duke përfshirë kujdesin parandalues.

Shoqata Amerikane e Telemjekësisë përdor termat telemjekësi dhe teleshëndet në mënyrë të ndërsjellë, megjithëse pranon se tele-shëndetësia ndonjëherë përdoret më gjerësisht për shëndetin në distancë që nuk përfshin trajtime klinike aktive.

Shëndeti elektronik është një term tjetër i lidhur, i përdorur veçanërisht në shtet e zhvilluara kryesisht ne SHBA, Evropë, Japoni etj.

Tele-shëndetësia kërkon akses të mirë në internet midis mjekut dhe pacientit kërkon një lidhje të mirë interneti të shpejtë dhe me kapacitet të mirë pa shkëputje online.

Telemjekesia po zhvillohet vazhdimisht me hapa te shpejtë duke qënë një concept teknologjik mjaft i rëndësishëm në shëndetësi pasi pacientet të cilët nuk kane nevojë për ndërhyrje kirurgjikale apo probleme shëndetësore akute nuk është e nevojshme të jenë prezent fizikisht në qendrat spitalore.

Telemjekesia përfshin disa nendarje si: (këshilla online në ushqim, Infermieri Online, Mjeku Online, Farmacia Online, Dentistria Online (Këshilla dhe sygjerime), Neurologjia Online, Kardiologjia Online, Psikologjia dhe Psikoterapia Online, Fizioterapia Online,  Rehabilitimi Online, Radiologjia Online etj).

Nga Ermand Mertenika / Inxhinier Bio-Mjekësor.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

Tele-shëndetësia është shpërndarja e shërbimeve dhe informacioneve të lidhura me shëndetin nëpërmjet informacionit elektronik dhe teknologjive të telekomunikacionit midis pacientit dhe mjekut.

Ai lejon kontaktin e pacientit dhe mjekut në distanca të gjata, kujdesin, këshillat, përkujtuesit, edukimin, ndërhyrjen, monitorimin dhe pranimet në distancë.

Telemjeksia  përdoret në një kuptim më të kufizuar për të përshkruar shërbimet mjekësore në distancë, të tilla si diagnostikimi dhe monitorimi.

Kur mjediset rurale, mungesa e transportit, mungesa e lëvizshmërisë, kushtet për shkak të shpërthimeve, epidemive ose pandemive, ulja e fondeve ose mungesa e stafit kufizojnë aksesin në kujdes, teleshëndetësia është zgjidhja e vetme e diagnostikimit me ane te Internetit

Tele-shendetesiasi siguron diagnostikim online, takime, mbikëqyrje dhe prezantime ndërmjet praktikuesve, komunikimi online me mjekun dhe pacientin dhe informacione në tjera në internet për menaxhimin e të dhënave shëndetësore dhe integrimin  e sistemit të kujdesit shëndetësor.

Teleshëndetësia mund të përfshijë dy mjekë që diskutojnë një rast përmes videokonferencës, një operacion robotik që ndodh përmes aksesit në distance, terapi fizike e bërë nëpërmjet instrumenteve të monitorimit digjital, ushqimit të drejtpërdrejtë dhe kombinimeve të aplikimit.

Tele-mjekesia përfshin gjithashtu testet online për interpretim nga një specialist apo mjek.

Gjithashtu Tele-Shendetesia përfshin monitorimin në shtëpi përmes dërgimit të vazhdueshëm të të dhënave shëndetësore të pacientit, konferencë online midis mjekut dhe pacientit etj.

Organizata Botërore e Shëndetësisë përdor tele-mjekësinë për të përshkruar të gjitha aspektet e kujdesit shëndetësor duke përfshirë kujdesin parandalues.

Shoqata Amerikane e Telemjekësisë përdor termat telemjekësi dhe teleshëndet në mënyrë të ndërsjellë, megjithëse pranon se tele-shëndetësia ndonjëherë përdoret më gjerësisht për shëndetin në distancë që nuk përfshin trajtime klinike aktive.

Shëndeti elektronik është një term tjetër i lidhur, i përdorur veçanërisht në shtet e zhvilluara kryesisht ne SHBA, Evropë, Japoni etj.

Tele-shëndetësia kërkon akses të mirë në internet midis mjekut dhe pacientit kërkon një lidhje të mirë interneti të shpejtë dhe me kapacitet të mirë pa shkëputje online.

Telemjekesia po zhvillohet vazhdimisht me hapa te shpejtë duke qënë një concept teknologjik mjaft i rëndësishëm në shëndetësi pasi pacientet të cilët nuk kane nevojë për ndërhyrje kirurgjikale apo probleme shëndetësore akute nuk është e nevojshme të jenë prezent fizikisht në qendrat spitalore.

Telemjekesia përfshin disa nendarje si: (këshilla online në ushqim, Infermieri Online, Mjeku Online, Farmacia Online, Dentistria Online (Këshilla dhe sygjerime), Neurologjia Online, Kardiologjia Online, Psikologjia dhe Psikoterapia Online, Fizioterapia Online,  Rehabilitimi Online, Radiologjia Online etj).

Nga Ermand Mertenika / Inxhinier Bio-Mjekësor.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.