Tony Selimi/ Historia e një emigranti që dëshiron të frymëzojë 1 miliard njerëz

E mërkurë, 29 Mars, 2023
E mërkurë, 29 Mars, 2023

Tony Selimi/ Historia e një emigranti që dëshiron të frymëzojë 1 miliard njerëz

Folës i TEDx, Autor, Fitues i Çmimeve Ndërkombëtare, Life and Business Coach i specializuar në Sjelljen Njerëzore Tony J. Selimi është një autoritet në psikologjinë e thyerjes së kufijve të perceptuar, maksimizimit të potencialit njerëzor dhe biznesit dhe operimit në nivele të larta arritje, ekuilibër dhe energji. Me një fëmijëri të vështirë në Gostivar, rini si i pastrëhë në rrugët e Londrës sot ai është CEO dhe Themeluesi i TJS Cognition Ltd.
Misioni i tij është të frymëzojë një miliard njerëz të të gjitha kombësive, besimeve dhe ngjyrave për t’u bërë mjeshtër të qëllimshëm dhe të disiplinuar të vetvetes dhe udhëheqës, mësues dhe shërues të përkushtuar dhe të frymëzuar që ndihmojnë të tjerët të zgjojnë mençurinë dhe dashurinë e tyre të pafundme të lindur. Ai i lë njerëzit të frymëzuar, të përmbushur, të fuqizuar dhe me një ndjenjë paqeje të brendshme.

 

Tony sapo jeni përzgjedhur finalist në “Great British Entrepreneur of the Year 2022”. Çfarë do të thotë kjo për ju?

Ndihem jashtëzakonisht i përulur që jam në listën e ngushtë për Çmimet e Sipërmarrësit të Madh Britanik 2022, i cili feston dhe përkrah historitë e sipërmarrësve vërtet frymëzues, të cilët janë agjentë të ndryshimit pozitiv në Mbretërinë e Bashkuar. Që nga fillimi i rrugëtimit tim sipërmarrës në 2012, mijëra individë dhe biznese kanë përfituar nga stërvitja, mentorimi dhe trajnimi im i integruar dhe holistik. Klientët e mi kanë arritur përparime personale, relacionale, biznesi dhe financiare dhe rritje eksponenciale. Së bashku, unë i ndihmova ata të gjeneronin mbi një miliard paund në shitje. Gjatë gjithë pandemisë, kam ndihmuar qindra njerëz të kapërcejnë varësitë, ankthin, depresionin, dyshimet, frikën, pasiguritë, problemet e marrëdhënieve dhe sfidat e biznesit. Fitimi i këtij çmimi nuk është vetëm një mirënjohje e sakrificës, punës së palodhur dhe rezultateve që kam krijuar për klientët e mi, por gjithashtu një mundësi e shkëlqyer për të arritur më shumë njerëz që do të përfitonin nga mësimet transformuese që më kanë marrë tridhjetë vjet për të krijuar, përmirësuar, dhe mjeshtër. Jam shumë mirënjohës që jam në listën e ngushtë pasi ky çmim i jepet sipërmarrësit(ve) suksesi tregtar i të cilëve përputhet vetëm me thelbin e historisë së tyre sipërmarrëse. Fituesi(t) e këtij çmimi përmbledh me të vërtetë atë që do të thotë të jesh një sipërmarrës i madh britanik, duke shfaqur të gjithë punën e palodhur, vendosmërinë, kreativitetin dhe qëndrueshmërinë e nevojshme për t’u ngritur mbi të tjerët.

Ju keni thënë me herët se misioni juaj është të motivoni 1 miliard njerëz. Dhe një nga mënyrat është nëpërmjet publikimit të librave. Sa është shifra deri tani?

Ia kushtova jetën time eksplorimit, zgjerimit dhe zhvillimit të kufijve të vetëdijes dhe potencialit njerëzor. Vizioni dhe qëllimi im i palëkundur në jetë është të ndihmoj një miliard njerëz të arrijnë transformime personale dhe biznesi më shpejt dhe më lehtë se sa është imagjinuar ndonjëherë. Dhe misioni im është të frymëzoj dhe mësoj burra e gra të të gjitha profesioneve, kombësive, besimeve dhe ngjyrave se si të bëhen mjeshtër të qëllimshëm dhe të disiplinuar të vetes dhe udhëheqës e mësues të përkushtuar e të frymëzuar të të tjerëve. Për të infiltruar metodat dhe mësimet e mia në biznes, udhëheqje, qeverisje, kujdes shëndetësor dhe arsim dhe në fund të mbështes 17 qëllimet e zhvillimit të OKB-së dhe evolucionin e ndërgjegjes njerëzore. Është ky vizion qiellor që më ndihmoi të shes disa milionë kopje të librave të mi, të fitoja shumë çmime dhe të punësohesha globalisht për të trajnuar dhe ndihmuar klientët nga të gjitha formimet profesionale dhe bizneset nga të gjithë sektorët e çështjeve për të arritur nga ku janë, atje ku janë vërtet. Duan të jenë në mënyrat më efektive dhe efikase, duke i shërbyer kështu njerëzimit në mënyrë më efikase dhe efikase, duke ilustruar potencialin e lartë njerëzor.

Libri i fundit i juaji “The Unfakeable Code®” ka qene një sukses i vërtet. Është shitur në mbi një milion kopje dhe ka marrë tre çmime të mëdha? Na tregoni pak më shumë?

The Unfakeable Code®, Merrni përsëri kontrollin, drejtoni në mënyrë autentike dhe jetoni lirshëm sipas kushteve tuaja, Fituesi i Titan Silver, Maincreast Media Book Award 2021 dhe Book Excellence Award 2022 u frymëzua nga pasiguria e pandemisë Corona Virus që solli në jetën tonë dhe u publikua. në vitin 2021.

Ai u shkrua për t’u dhënë njerëzve një mënyrë për të lundruar më mirë në ankth, frikë, dyshime, stres dhe paqartësi që shkatërrojnë jetën e tyre. Ndihmon në rritjen e ndërgjegjësimit për ndikimin mendor, emocional, fizik, karrierën, biznesin dhe udhëheqjen e fshehjes së natyrës sonë të vërtetë pas një “maske të rreme” që i tregojmë botës.

Ky libër ndan SEKRETET e Lirisë dhe Ndërtimit të Lidershipit për të ndihmuar të tjerët të dalin nga hiri dhe të jenë të suksesshëm. Ai ju mëson se si të çlironi fuqinë e vetes suaj të vërtetë autentike. Ju mësoni teknika për të marrë përsëri kontrollin e zgjedhjeve, vendimeve dhe përgjigjeve tuaja dhe të jeni më objektivë, më të kënaqur dhe të jetoni lirshëm sipas kushteve tuaja.

Tani, ju mund të mësoni se si ta ngrini ndikimin, fuqinë dhe qëllimin tuaj të fjalës në një nivel krejtësisht të ri me fuqinë e vetes suaj autentike. Duke kombinuar mbi 40 vjet kërkime, studime dhe dëshmi frymëzuese, libri përmban një metodologji të fuqishme me pesë hapa që do t’ju ndihmojë të rishpikni jetën tuaj dhe të bëheni zotërues i fatit tuaj.

Ky libër zbulon sekretet pas arritjeve fenomenale të klientit tim global, rritjes personale dhe suksesit të biznesit si një autor i vlerësuar ndërkombëtarisht, fitues i çmimeve, trajner transformues i jetës dhe biznesit, folës dhe trajner i specializuar në sjelljen njerëzore dhe maksimizimin e potencialit njerëzor.

Libri Unfakeable Code® u zgjodh gjithashtu për çmimin 5 yje të preferuar të lexuesit dhe ndan disa nga rregullat ku njerëzit mund t’i kthehen jetës dhe udhëheqjes autentike. Dashuria, ku mund të shërohen plagët e vjetra dhe mund të zbulohen maskat. Një udhëzues bindës për të ndihmuar këdo që t’i kthehet të jetuarit në mënyrë autentike duke mësuar antidotin e ‘të jetuarit me një maskë dhe kulturën e falsifikuar deri sa ta bëni atë’.

Nëse jeni gati të lini të ndjeheni të pafuqishëm dhe jashtë kontrollit, është koha që ju të lexoni këtë kopertinë të frymëzuar të librit për të mbuluar dhe zbuluar fuqinë e një personaliteti të pathyeshëm.

Ju keni në proces edhe një libër tjetër, i cili do të botohet ne shator. Çfarë teme trajton ai?

Jam i emocionuar të shpall librin tim të ri “A Path to Excellence – The Blue Print to Achieving Your Greatest Potential Book” do të jetë i disponueshëm në Amazon dhe dyqanet kryesore të librave në mbarë botën nga shtatori.

Një nga arsyet që u ndjeva i thirrur për të shkruar këtë libër është të rris ndërgjegjësimin për arsyen pse Ndjekja e Përsosmërisë është më e mirë se të vendosesh për mediokritetin dhe çfarë mund të bësh për t’u rritur në potencialin tënd më të plotë.

Unë jam dëshmi se njerëzit që ndjekin përsosmërinë në kamaren e tyre bëhen liderë në kamaren e tyre, pa diskutim. Njerëzit do ta vërejnë përpjekjen. Ajo shpërblehet ose në vëmendje, në para ose në ndikim, dhe ndonjëherë në të gjitha. Të kalosh nga i panjohuri në të qenit i njohur kërkon përkushtim, përkushtim dhe një vizion astronomik që shkon përtej vetes. Në këtë udhëtim, mësova sekretet e asaj që nevojitet për të arritur përsosmërinë personale në fushën tuaj të zgjedhur dhe distilova njohuritë e mia më të mira në një metodologji të lehtë për t’u ndjekur.

E vërteta është se të ndjekësh përsosmërinë në fushën tënde të zgjedhur në vend që të kënaqesh me mediokritetin është ajo që je thirrur të bësh në jetë. Është thirrja juaj në punën tuaj, në karrierën tuaj, në shërbimin tuaj, në qeverinë që i shërbeni, në martesën tuaj, në marrëdhënien tuaj, si prind, edukator, shoqërisht dhe në jetën tuaj në përgjithësi. Ju u krijuat për të prodhuar përsosmëri, kështu që tani nuk keni asnjë arsye për të zvarritur.

Metoda e provuar që ndaj në libër do t’ju mësojë se si ndjekja e përsosmërisë tregon se nuk jeni viktimë e zvarritjes, por një hero i madhështisë suaj që i ofron vlera të mëdha botës. Më e rëndësishmja, njerëzit që priren të ndjekin përsosmërinë kanë më pak stres në jetën e tyre, ndihen më energjikë dhe janë ekspertë të paguar mirë.

Ndërkohë po mbyllni edhe një dokumentar në Hollywood, mund të na tregoni diçka më shumë.

Pas suksesit fenomenal të filmit tim të parë dokumentar “Living My Illusion – The Truth Hurts”, unë u afrova nga një producent shtatëmbëdhjetë herë fitues i çmimit EMMY për të qenë një producent ekzekutiv për projektin e tij të ri – E vërteta rreth leximit të dokumentarit. Arsyeja që thashë po është se VIZIONI pas këtij projekti është krijimi i një shoqërie në të cilën çdo individ ka aftësitë letrare për t’u bërë i suksesshëm në të gjitha aspektet e jetës, duke përfshirë familjen, arsimin, punën dhe shërbimin në komunitet. Analfabetizmi dhe nënshkrimi në AMERIKË (DHE GJITHË BOTË) ËSHTË NJË ÇËSHTJE RRITJE. 54% e të rriturve ndërmjet moshës 16 dhe 74 vjeç nuk kanë aftësi në shkrim-lexim. 2/3 e nxënësve që nuk mund të lexojnë mirë deri në fund të klasës së 4-të do të përfundojnë në burg ose në social. Nëse të gjithë të rriturit e SHBA-së do të ishin në gjendje të ngjiteshin në të paktën nivelin 3 të aftësisë së shkrim-leximit, do të gjeneronte një të ardhur vjetore prej 2.2 trilion dollarësh shtesë për vendin, e barabartë me 10% të produktit të brendshëm bruto. NDËRGJEGJËSIA ËSHTË E RËNDËSISHME, POR PO PO ËSHTË VEPRIMI. Ky dokumentar thyen heshtjen, heq stigmën dhe bën një ndikim të qëndrueshëm në shkrim-leximin në Amerikë dhe në mbarë globin. Mezi pres që dokumentari të shfaqet premierë në shtator në Hollywood dhe të marr një çmim për të. Ai do të jetë i disponueshëm për t’u parë në Amazon Prime dhe platforma të tjera kryesore të transmetimit të videove.

Padyshim ju një pjesë të mirë të suksesit e keni edhe falë përvojave jetësore. Mund të na rrefesh shkurtimisht historinë tënde të emigrim/integrimit?

Unë kam lindur më 12 dhjetor 1969 në Gostivar, Maqedonia e Veriut. Që në moshë të re, nëna ime, Ljutfije Selimi, u sigurua që unë të mbaja mbajtëse për të korrigjuar një paaftësi të lindur. Në moshën pesë vjeçare, pa e ditur prindërit e mi, më keqtrajtuan dhe në moshën nëntë vjeç u godita nga një sëmundje që më la në spital. Kam luftuar për jetën time për gati dy vjet. Sikur të mos mjaftonte kjo, kur fillova shkollën e mesme në Shkup, më ngacmuan, më kërcënuan dhe me këmbëngulje më thanë se nuk do të arrij asgjë në jetë. Pavarësisht nga të gjitha vështirësitë, aftësia ime akademike më hapi rrugën që të mbaroj shkollën e mesme me notat më të larta dhe të pranohem për të studiuar në një nga universitetet më të mira inxhinierike në Zagreb, Kroaci. Pasi mbarova vitin e parë në universitet, në moshën nëntëmbëdhjetë vjeçare, kundër vullnetit tim të lirë, u rekrutova në ushtrinë e ish-Jugosllavisë për të bërë një luftë civile që, thellë në shpirt, e përbuzja. Ndërsa lufta vazhdoi të përhapej në pjesë të tjera të ish-Jugosllavisë, jeta ime u shpëtua për mrekulli dhe me ndihmën e nënës sime të ndjerë, e cila ndoqi instinktin e saj amnor dhe huazoi para për të më blerë një fluturim njëdrejtimësh për në Londër, e gjeta veten të pastrehë , i pashpresë dhe i pavlerë.

Këto sfida të hershme vendosën skenën për një transformim të jashtëzakonshëm gjatë adoleshencës sime të vonë, të njëzetave dhe pjesës tjetër të jetës sime. Përdora gjithçka që më vuajti për të katalizuar një ndryshim të thellë duke zgjuar një vizion të frymëzuar për të përdorur gjithçka që mësova për të ndihmuar të tjerët të kapërcejnë pengesat që i ndalojnë në mënyrë të rreme njerëzit të përmbushin ëndrrat e tyre më të çmendura. Thirrja ime për të udhëtuar nëpër botë për të ndikuar pozitivisht në jetën e njerëzve dhe për të arritur më shumë sukses të jashtëzakonshëm profesional, biznesi dhe lidershipi më mbajti të fokusuar në udhëtimin tim të vazhdueshëm për të edukuar, rritur dhe transformuar veten për të arritur nivele më të larta të përsosmërisë. Vendosmëria ime gjatë gjithë jetës për të ngjitur lartësi më të mëdha u frymëzua nga shumë nga vështirësitë e jetës sime, veçanërisht gjatë ditëve të mia të ushtrisë, kur humba familjen, miqtë dhe vendin dhe identitetin që njihja dikur. Kam përjetuar gjëra që asnjë adoleshent nuk duhet kurrë. Kur besoni se nuk jeni të denjë për të qenë dikush dhe më pas zbuloni se jeni, zgjon një oreks të pangopur për rritje, njohuri, mençuri dhe shërbim. Pasi kam punuar shumë punë për të vendosur një çati mbi kokë, për të mbajtur familjen time në një zonë lufte dhe për të paguar arsimin tim, në vitin 1998, përfundova duke u diplomuar në një nga universitetet më të mira në MB, University College London (UCL). Unë drejtova dhe menaxhova programe multimiliardë paund të transformimit të teknologjisë në sektorin privat dhe publik për më shumë se njëmbëdhjetë vjet. Në vitin 2009, pasi u përballa me një krizë tjetër transformuese të jetës, tepricën, vendosa të filloj biznesin tim dhe të ndjek thirrjen e zemrës sime: të udhëtoj nëpër botë dhe t’u mësoj të tjerëve se si të gjejnë përgjigjet dhe zgjidhjet për pengesat e jetës dhe të përballojnë më mirë biznesin e tyre të përditshëm. , lidershipi dhe kërkesat dhe presionet personale.

Dhe çfarë mësimesh financiare ke nxjerre nga periudha kur ke qene i pastrehe?

Kur isha njëzet vjeç, isha i pastrehë për disa muaj. Ndërsa shumica e adoleshentëve të moshës sime ishin tashmë në universitet, unë e gjeta veten duke jetuar i pastrehë në Londër duke u ndjerë i pafuqishëm dhe në pikën më të keqe, duke menduar të bëja vetëvrasje.

U lava në banjë publike (ndonjëherë më duhej të futesha fshehurazi për ta bërë këtë, herët në mëngjes kur njerëzit nuk ishin aty), dhe nëse haja mjaftueshëm apo jo bazohej në mirësinë e të huajve. Shumicën e ditëve mbijetova me një fetë bukë, një banane dhe ujë. Kalova shumë kohë duke qarë dhe duke u përpjekur të kuptoja atë që ndodhi me mua, familjen time dhe vendin që dikur e quajta shtëpi. Shumë njerëzve nuk u pëlqen të flasin për para. Sidomos për gjërat që ndihen të sikletshme për t’i pranuar, si të jesh në varfëri. Por për mua, këto përvoja ishin tepër të vlefshme dhe ia vlen të ndaj atë që mësova prej tyre.

#1. Është pasiguria, jo mungesa e komoditeteve, ajo që shkakton vuajtje

#2. Ju duhet të gjitha pjesët e shtëpisë tuaj financiare në rregull, jo vetëm disa

#3. Ndërtimi i pasurisë nuk është gjithmonë një proces i qetë

#4. Të përjetosh të mirat dhe të këqijat në jetë është e vlefshme

#5. Vendoseni veten në situata të reja dhe të pakëndshme për të mësuar dhe rritur prej tyre.

#6. Jetoni nën mundësitë tuaja dhe kurseni dhe investoni pjesën tjetër.

#7. Sa më shumë probleme të zgjidhni, aq më shumë para mund të fitoni.

#8. Bërja e akteve të rastësishme të mirësisë paguan gjithmonë një divident.

Dhe në fund çfarë këshille do ti jepje dikujt që gjendet në një situatë të vështirë financiare.

Nëse jeni duke kaluar një situatë të vështirë financiare, hapi i parë që dëshironi të bëni është të krijoni një tabelë dhe të sqaroni të ardhurat dhe shpenzimet tuaja aktuale. Kjo do t’ju ndihmojë të bëni një kontroll realiteti, se ku jeni aktualisht dhe sa para ju nevojiten për të mbijetuar, për të shlyer çdo borxh dhe për të lulëzuar. Më pas bëni një listë të të gjitha problemeve që mund të zgjidhni për njerëzit, kjo do t’ju japë rrjedhën e lëngjeve tuaja krijuese dhe mund të nxjerrë në pah aftësitë që mund t’i përdorni për të krijuar të ardhura. Për shembull, kohët e fundit po stërvitja një nënë të dy fëmijëve, e cila po kalonte një divorc dhe kisha frikë se si do të mund të mbante vetë veten dhe dy fëmijët e saj. Fillimisht, ajo vazhdoi të më thoshte se nuk kishte aftësi, pasi qëllonte me qindra pyetje, kuptoi se mund të fitonte para duke u kujdesur për fëmijët e fqinjit dhe gjyshërit e saj, duke gatuar, hekurosur dhe rishitur rroba dhe lodra të përdorura për fëmijë. Mos harroni, paraja është thjesht një energji dhe energjia nuk zhduket kurrë, ajo thjesht ndryshon formën e saj. Për të gjetur formën në të cilën jeni në gjendje të krijoni pasuri dhe të ndërmerrni veprime të vazhdueshme të përditshme drejt arritjes së qëllimeve të parave që i vendosni vetes. Në librin A Path to Wisdom, i kushtova një kapitull të tërë se si të zhbllokoni tubacionet tuaja të parave, të aktivizoni ligjin e tërheqjes dhe të filloni të fitoni para nga njohuritë, përvojën dhe aftësitë tuaja./ DiasporaShqiptare/

Përgatiti nga anlishtja Ivana Gjeloshaj

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Folës i TEDx, Autor, Fitues i Çmimeve Ndërkombëtare, Life and Business Coach i specializuar në Sjelljen Njerëzore Tony J. Selimi është një autoritet në psikologjinë e thyerjes së kufijve të perceptuar, maksimizimit të potencialit njerëzor dhe biznesit dhe operimit në nivele të larta arritje, ekuilibër dhe energji. Me një fëmijëri të vështirë në Gostivar, rini si i pastrëhë në rrugët e Londrës sot ai është CEO dhe Themeluesi i TJS Cognition Ltd.
Misioni i tij është të frymëzojë një miliard njerëz të të gjitha kombësive, besimeve dhe ngjyrave për t’u bërë mjeshtër të qëllimshëm dhe të disiplinuar të vetvetes dhe udhëheqës, mësues dhe shërues të përkushtuar dhe të frymëzuar që ndihmojnë të tjerët të zgjojnë mençurinë dhe dashurinë e tyre të pafundme të lindur. Ai i lë njerëzit të frymëzuar, të përmbushur, të fuqizuar dhe me një ndjenjë paqeje të brendshme.

 

Tony sapo jeni përzgjedhur finalist në “Great British Entrepreneur of the Year 2022”. Çfarë do të thotë kjo për ju?

Ndihem jashtëzakonisht i përulur që jam në listën e ngushtë për Çmimet e Sipërmarrësit të Madh Britanik 2022, i cili feston dhe përkrah historitë e sipërmarrësve vërtet frymëzues, të cilët janë agjentë të ndryshimit pozitiv në Mbretërinë e Bashkuar. Që nga fillimi i rrugëtimit tim sipërmarrës në 2012, mijëra individë dhe biznese kanë përfituar nga stërvitja, mentorimi dhe trajnimi im i integruar dhe holistik. Klientët e mi kanë arritur përparime personale, relacionale, biznesi dhe financiare dhe rritje eksponenciale. Së bashku, unë i ndihmova ata të gjeneronin mbi një miliard paund në shitje. Gjatë gjithë pandemisë, kam ndihmuar qindra njerëz të kapërcejnë varësitë, ankthin, depresionin, dyshimet, frikën, pasiguritë, problemet e marrëdhënieve dhe sfidat e biznesit. Fitimi i këtij çmimi nuk është vetëm një mirënjohje e sakrificës, punës së palodhur dhe rezultateve që kam krijuar për klientët e mi, por gjithashtu një mundësi e shkëlqyer për të arritur më shumë njerëz që do të përfitonin nga mësimet transformuese që më kanë marrë tridhjetë vjet për të krijuar, përmirësuar, dhe mjeshtër. Jam shumë mirënjohës që jam në listën e ngushtë pasi ky çmim i jepet sipërmarrësit(ve) suksesi tregtar i të cilëve përputhet vetëm me thelbin e historisë së tyre sipërmarrëse. Fituesi(t) e këtij çmimi përmbledh me të vërtetë atë që do të thotë të jesh një sipërmarrës i madh britanik, duke shfaqur të gjithë punën e palodhur, vendosmërinë, kreativitetin dhe qëndrueshmërinë e nevojshme për t’u ngritur mbi të tjerët.

Ju keni thënë me herët se misioni juaj është të motivoni 1 miliard njerëz. Dhe një nga mënyrat është nëpërmjet publikimit të librave. Sa është shifra deri tani?

Ia kushtova jetën time eksplorimit, zgjerimit dhe zhvillimit të kufijve të vetëdijes dhe potencialit njerëzor. Vizioni dhe qëllimi im i palëkundur në jetë është të ndihmoj një miliard njerëz të arrijnë transformime personale dhe biznesi më shpejt dhe më lehtë se sa është imagjinuar ndonjëherë. Dhe misioni im është të frymëzoj dhe mësoj burra e gra të të gjitha profesioneve, kombësive, besimeve dhe ngjyrave se si të bëhen mjeshtër të qëllimshëm dhe të disiplinuar të vetes dhe udhëheqës e mësues të përkushtuar e të frymëzuar të të tjerëve. Për të infiltruar metodat dhe mësimet e mia në biznes, udhëheqje, qeverisje, kujdes shëndetësor dhe arsim dhe në fund të mbështes 17 qëllimet e zhvillimit të OKB-së dhe evolucionin e ndërgjegjes njerëzore. Është ky vizion qiellor që më ndihmoi të shes disa milionë kopje të librave të mi, të fitoja shumë çmime dhe të punësohesha globalisht për të trajnuar dhe ndihmuar klientët nga të gjitha formimet profesionale dhe bizneset nga të gjithë sektorët e çështjeve për të arritur nga ku janë, atje ku janë vërtet. Duan të jenë në mënyrat më efektive dhe efikase, duke i shërbyer kështu njerëzimit në mënyrë më efikase dhe efikase, duke ilustruar potencialin e lartë njerëzor.

Libri i fundit i juaji “The Unfakeable Code®” ka qene një sukses i vërtet. Është shitur në mbi një milion kopje dhe ka marrë tre çmime të mëdha? Na tregoni pak më shumë?

The Unfakeable Code®, Merrni përsëri kontrollin, drejtoni në mënyrë autentike dhe jetoni lirshëm sipas kushteve tuaja, Fituesi i Titan Silver, Maincreast Media Book Award 2021 dhe Book Excellence Award 2022 u frymëzua nga pasiguria e pandemisë Corona Virus që solli në jetën tonë dhe u publikua. në vitin 2021.

Ai u shkrua për t’u dhënë njerëzve një mënyrë për të lundruar më mirë në ankth, frikë, dyshime, stres dhe paqartësi që shkatërrojnë jetën e tyre. Ndihmon në rritjen e ndërgjegjësimit për ndikimin mendor, emocional, fizik, karrierën, biznesin dhe udhëheqjen e fshehjes së natyrës sonë të vërtetë pas një “maske të rreme” që i tregojmë botës.

Ky libër ndan SEKRETET e Lirisë dhe Ndërtimit të Lidershipit për të ndihmuar të tjerët të dalin nga hiri dhe të jenë të suksesshëm. Ai ju mëson se si të çlironi fuqinë e vetes suaj të vërtetë autentike. Ju mësoni teknika për të marrë përsëri kontrollin e zgjedhjeve, vendimeve dhe përgjigjeve tuaja dhe të jeni më objektivë, më të kënaqur dhe të jetoni lirshëm sipas kushteve tuaja.

Tani, ju mund të mësoni se si ta ngrini ndikimin, fuqinë dhe qëllimin tuaj të fjalës në një nivel krejtësisht të ri me fuqinë e vetes suaj autentike. Duke kombinuar mbi 40 vjet kërkime, studime dhe dëshmi frymëzuese, libri përmban një metodologji të fuqishme me pesë hapa që do t’ju ndihmojë të rishpikni jetën tuaj dhe të bëheni zotërues i fatit tuaj.

Ky libër zbulon sekretet pas arritjeve fenomenale të klientit tim global, rritjes personale dhe suksesit të biznesit si një autor i vlerësuar ndërkombëtarisht, fitues i çmimeve, trajner transformues i jetës dhe biznesit, folës dhe trajner i specializuar në sjelljen njerëzore dhe maksimizimin e potencialit njerëzor.

Libri Unfakeable Code® u zgjodh gjithashtu për çmimin 5 yje të preferuar të lexuesit dhe ndan disa nga rregullat ku njerëzit mund t’i kthehen jetës dhe udhëheqjes autentike. Dashuria, ku mund të shërohen plagët e vjetra dhe mund të zbulohen maskat. Një udhëzues bindës për të ndihmuar këdo që t’i kthehet të jetuarit në mënyrë autentike duke mësuar antidotin e ‘të jetuarit me një maskë dhe kulturën e falsifikuar deri sa ta bëni atë’.

Nëse jeni gati të lini të ndjeheni të pafuqishëm dhe jashtë kontrollit, është koha që ju të lexoni këtë kopertinë të frymëzuar të librit për të mbuluar dhe zbuluar fuqinë e një personaliteti të pathyeshëm.

Ju keni në proces edhe një libër tjetër, i cili do të botohet ne shator. Çfarë teme trajton ai?

Jam i emocionuar të shpall librin tim të ri “A Path to Excellence – The Blue Print to Achieving Your Greatest Potential Book” do të jetë i disponueshëm në Amazon dhe dyqanet kryesore të librave në mbarë botën nga shtatori.

Një nga arsyet që u ndjeva i thirrur për të shkruar këtë libër është të rris ndërgjegjësimin për arsyen pse Ndjekja e Përsosmërisë është më e mirë se të vendosesh për mediokritetin dhe çfarë mund të bësh për t’u rritur në potencialin tënd më të plotë.

Unë jam dëshmi se njerëzit që ndjekin përsosmërinë në kamaren e tyre bëhen liderë në kamaren e tyre, pa diskutim. Njerëzit do ta vërejnë përpjekjen. Ajo shpërblehet ose në vëmendje, në para ose në ndikim, dhe ndonjëherë në të gjitha. Të kalosh nga i panjohuri në të qenit i njohur kërkon përkushtim, përkushtim dhe një vizion astronomik që shkon përtej vetes. Në këtë udhëtim, mësova sekretet e asaj që nevojitet për të arritur përsosmërinë personale në fushën tuaj të zgjedhur dhe distilova njohuritë e mia më të mira në një metodologji të lehtë për t’u ndjekur.

E vërteta është se të ndjekësh përsosmërinë në fushën tënde të zgjedhur në vend që të kënaqesh me mediokritetin është ajo që je thirrur të bësh në jetë. Është thirrja juaj në punën tuaj, në karrierën tuaj, në shërbimin tuaj, në qeverinë që i shërbeni, në martesën tuaj, në marrëdhënien tuaj, si prind, edukator, shoqërisht dhe në jetën tuaj në përgjithësi. Ju u krijuat për të prodhuar përsosmëri, kështu që tani nuk keni asnjë arsye për të zvarritur.

Metoda e provuar që ndaj në libër do t’ju mësojë se si ndjekja e përsosmërisë tregon se nuk jeni viktimë e zvarritjes, por një hero i madhështisë suaj që i ofron vlera të mëdha botës. Më e rëndësishmja, njerëzit që priren të ndjekin përsosmërinë kanë më pak stres në jetën e tyre, ndihen më energjikë dhe janë ekspertë të paguar mirë.

Ndërkohë po mbyllni edhe një dokumentar në Hollywood, mund të na tregoni diçka më shumë.

Pas suksesit fenomenal të filmit tim të parë dokumentar “Living My Illusion – The Truth Hurts”, unë u afrova nga një producent shtatëmbëdhjetë herë fitues i çmimit EMMY për të qenë një producent ekzekutiv për projektin e tij të ri – E vërteta rreth leximit të dokumentarit. Arsyeja që thashë po është se VIZIONI pas këtij projekti është krijimi i një shoqërie në të cilën çdo individ ka aftësitë letrare për t’u bërë i suksesshëm në të gjitha aspektet e jetës, duke përfshirë familjen, arsimin, punën dhe shërbimin në komunitet. Analfabetizmi dhe nënshkrimi në AMERIKË (DHE GJITHË BOTË) ËSHTË NJË ÇËSHTJE RRITJE. 54% e të rriturve ndërmjet moshës 16 dhe 74 vjeç nuk kanë aftësi në shkrim-lexim. 2/3 e nxënësve që nuk mund të lexojnë mirë deri në fund të klasës së 4-të do të përfundojnë në burg ose në social. Nëse të gjithë të rriturit e SHBA-së do të ishin në gjendje të ngjiteshin në të paktën nivelin 3 të aftësisë së shkrim-leximit, do të gjeneronte një të ardhur vjetore prej 2.2 trilion dollarësh shtesë për vendin, e barabartë me 10% të produktit të brendshëm bruto. NDËRGJEGJËSIA ËSHTË E RËNDËSISHME, POR PO PO ËSHTË VEPRIMI. Ky dokumentar thyen heshtjen, heq stigmën dhe bën një ndikim të qëndrueshëm në shkrim-leximin në Amerikë dhe në mbarë globin. Mezi pres që dokumentari të shfaqet premierë në shtator në Hollywood dhe të marr një çmim për të. Ai do të jetë i disponueshëm për t’u parë në Amazon Prime dhe platforma të tjera kryesore të transmetimit të videove.

Padyshim ju një pjesë të mirë të suksesit e keni edhe falë përvojave jetësore. Mund të na rrefesh shkurtimisht historinë tënde të emigrim/integrimit?

Unë kam lindur më 12 dhjetor 1969 në Gostivar, Maqedonia e Veriut. Që në moshë të re, nëna ime, Ljutfije Selimi, u sigurua që unë të mbaja mbajtëse për të korrigjuar një paaftësi të lindur. Në moshën pesë vjeçare, pa e ditur prindërit e mi, më keqtrajtuan dhe në moshën nëntë vjeç u godita nga një sëmundje që më la në spital. Kam luftuar për jetën time për gati dy vjet. Sikur të mos mjaftonte kjo, kur fillova shkollën e mesme në Shkup, më ngacmuan, më kërcënuan dhe me këmbëngulje më thanë se nuk do të arrij asgjë në jetë. Pavarësisht nga të gjitha vështirësitë, aftësia ime akademike më hapi rrugën që të mbaroj shkollën e mesme me notat më të larta dhe të pranohem për të studiuar në një nga universitetet më të mira inxhinierike në Zagreb, Kroaci. Pasi mbarova vitin e parë në universitet, në moshën nëntëmbëdhjetë vjeçare, kundër vullnetit tim të lirë, u rekrutova në ushtrinë e ish-Jugosllavisë për të bërë një luftë civile që, thellë në shpirt, e përbuzja. Ndërsa lufta vazhdoi të përhapej në pjesë të tjera të ish-Jugosllavisë, jeta ime u shpëtua për mrekulli dhe me ndihmën e nënës sime të ndjerë, e cila ndoqi instinktin e saj amnor dhe huazoi para për të më blerë një fluturim njëdrejtimësh për në Londër, e gjeta veten të pastrehë , i pashpresë dhe i pavlerë.

Këto sfida të hershme vendosën skenën për një transformim të jashtëzakonshëm gjatë adoleshencës sime të vonë, të njëzetave dhe pjesës tjetër të jetës sime. Përdora gjithçka që më vuajti për të katalizuar një ndryshim të thellë duke zgjuar një vizion të frymëzuar për të përdorur gjithçka që mësova për të ndihmuar të tjerët të kapërcejnë pengesat që i ndalojnë në mënyrë të rreme njerëzit të përmbushin ëndrrat e tyre më të çmendura. Thirrja ime për të udhëtuar nëpër botë për të ndikuar pozitivisht në jetën e njerëzve dhe për të arritur më shumë sukses të jashtëzakonshëm profesional, biznesi dhe lidershipi më mbajti të fokusuar në udhëtimin tim të vazhdueshëm për të edukuar, rritur dhe transformuar veten për të arritur nivele më të larta të përsosmërisë. Vendosmëria ime gjatë gjithë jetës për të ngjitur lartësi më të mëdha u frymëzua nga shumë nga vështirësitë e jetës sime, veçanërisht gjatë ditëve të mia të ushtrisë, kur humba familjen, miqtë dhe vendin dhe identitetin që njihja dikur. Kam përjetuar gjëra që asnjë adoleshent nuk duhet kurrë. Kur besoni se nuk jeni të denjë për të qenë dikush dhe më pas zbuloni se jeni, zgjon një oreks të pangopur për rritje, njohuri, mençuri dhe shërbim. Pasi kam punuar shumë punë për të vendosur një çati mbi kokë, për të mbajtur familjen time në një zonë lufte dhe për të paguar arsimin tim, në vitin 1998, përfundova duke u diplomuar në një nga universitetet më të mira në MB, University College London (UCL). Unë drejtova dhe menaxhova programe multimiliardë paund të transformimit të teknologjisë në sektorin privat dhe publik për më shumë se njëmbëdhjetë vjet. Në vitin 2009, pasi u përballa me një krizë tjetër transformuese të jetës, tepricën, vendosa të filloj biznesin tim dhe të ndjek thirrjen e zemrës sime: të udhëtoj nëpër botë dhe t’u mësoj të tjerëve se si të gjejnë përgjigjet dhe zgjidhjet për pengesat e jetës dhe të përballojnë më mirë biznesin e tyre të përditshëm. , lidershipi dhe kërkesat dhe presionet personale.

Dhe çfarë mësimesh financiare ke nxjerre nga periudha kur ke qene i pastrehe?

Kur isha njëzet vjeç, isha i pastrehë për disa muaj. Ndërsa shumica e adoleshentëve të moshës sime ishin tashmë në universitet, unë e gjeta veten duke jetuar i pastrehë në Londër duke u ndjerë i pafuqishëm dhe në pikën më të keqe, duke menduar të bëja vetëvrasje.

U lava në banjë publike (ndonjëherë më duhej të futesha fshehurazi për ta bërë këtë, herët në mëngjes kur njerëzit nuk ishin aty), dhe nëse haja mjaftueshëm apo jo bazohej në mirësinë e të huajve. Shumicën e ditëve mbijetova me një fetë bukë, një banane dhe ujë. Kalova shumë kohë duke qarë dhe duke u përpjekur të kuptoja atë që ndodhi me mua, familjen time dhe vendin që dikur e quajta shtëpi. Shumë njerëzve nuk u pëlqen të flasin për para. Sidomos për gjërat që ndihen të sikletshme për t’i pranuar, si të jesh në varfëri. Por për mua, këto përvoja ishin tepër të vlefshme dhe ia vlen të ndaj atë që mësova prej tyre.

#1. Është pasiguria, jo mungesa e komoditeteve, ajo që shkakton vuajtje

#2. Ju duhet të gjitha pjesët e shtëpisë tuaj financiare në rregull, jo vetëm disa

#3. Ndërtimi i pasurisë nuk është gjithmonë një proces i qetë

#4. Të përjetosh të mirat dhe të këqijat në jetë është e vlefshme

#5. Vendoseni veten në situata të reja dhe të pakëndshme për të mësuar dhe rritur prej tyre.

#6. Jetoni nën mundësitë tuaja dhe kurseni dhe investoni pjesën tjetër.

#7. Sa më shumë probleme të zgjidhni, aq më shumë para mund të fitoni.

#8. Bërja e akteve të rastësishme të mirësisë paguan gjithmonë një divident.

Dhe në fund çfarë këshille do ti jepje dikujt që gjendet në një situatë të vështirë financiare.

Nëse jeni duke kaluar një situatë të vështirë financiare, hapi i parë që dëshironi të bëni është të krijoni një tabelë dhe të sqaroni të ardhurat dhe shpenzimet tuaja aktuale. Kjo do t’ju ndihmojë të bëni një kontroll realiteti, se ku jeni aktualisht dhe sa para ju nevojiten për të mbijetuar, për të shlyer çdo borxh dhe për të lulëzuar. Më pas bëni një listë të të gjitha problemeve që mund të zgjidhni për njerëzit, kjo do t’ju japë rrjedhën e lëngjeve tuaja krijuese dhe mund të nxjerrë në pah aftësitë që mund t’i përdorni për të krijuar të ardhura. Për shembull, kohët e fundit po stërvitja një nënë të dy fëmijëve, e cila po kalonte një divorc dhe kisha frikë se si do të mund të mbante vetë veten dhe dy fëmijët e saj. Fillimisht, ajo vazhdoi të më thoshte se nuk kishte aftësi, pasi qëllonte me qindra pyetje, kuptoi se mund të fitonte para duke u kujdesur për fëmijët e fqinjit dhe gjyshërit e saj, duke gatuar, hekurosur dhe rishitur rroba dhe lodra të përdorura për fëmijë. Mos harroni, paraja është thjesht një energji dhe energjia nuk zhduket kurrë, ajo thjesht ndryshon formën e saj. Për të gjetur formën në të cilën jeni në gjendje të krijoni pasuri dhe të ndërmerrni veprime të vazhdueshme të përditshme drejt arritjes së qëllimeve të parave që i vendosni vetes. Në librin A Path to Wisdom, i kushtova një kapitull të tërë se si të zhbllokoni tubacionet tuaja të parave, të aktivizoni ligjin e tërheqjes dhe të filloni të fitoni para nga njohuritë, përvojën dhe aftësitë tuaja./ DiasporaShqiptare/

Përgatiti nga anlishtja Ivana Gjeloshaj

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.