Aty ku janë nxënësit e shkollës shqipe është mrekullia vetë!

E enjte, 25 Korrik, 2024
E enjte, 25 Korrik, 2024

Aty ku janë nxënësit e shkollës shqipe është mrekullia vetë!

Ditë më parë  nxënësit e “Shkollës Shqipe” në kantonin e Bernës ishin pjesëmarrës në aktivitetin e organizuar nga Shoqata Humanitare “Pëllumbi i Paqes”. Në hapjen e këtij aktiviteti presidentja e Shoqatës znj. Behide Hasanaj përshëndeti të pranishmit dhe falënderoj përzemërsisht prindërit për pjesëmarrjen e tyre si dhe  nxënësit për angazhimin dhe pjesëmarrjen në programin festiv të kësaj shoqate.  Programin e udhëhoqi mësuese Shkëlzime Kurtaj.

 

Në këtë aktivitet ishin të pranishëm edhe zyrtarë Zviceran si z. Cristian Walti, z. Lüscher, znj. Sonia Cristina Oliveria  dhe znj.  Zara etj., të cilët folën për angazhimin e znj. Behide Hasanajt në aktivitetet humanitare në Kosovë dhe kudo në botë.

Nxënësit e Shkollës Shqipe Bern nën kujdesin e koordinatores kantonale znj. Boralda Kuçi dhe mësueseve Henrieta Lala, Shkelzime Kurtaj dhe Majlinda Shaqiri u prezantuan me recitime dhe këngë.

 

Këtij aktiviteti humanitar, i cili kishte kryefjalë PAQEN, iu bashkëngjiten prindërit dhe vetë nxënësit e shkollës Shqipe, të cilët në shenjë solidariteti dhuruan ndihma me veshje dhe lodra për fëmijët në zonat e rrezikuara në botë. Këto ndihma u shoqëruan edhe me kartolina përshëndetëse në gjuhë të ndryshme të shkruara nga nxënësit. Vlen të përmendet se nxënësit të cilët e begatuan programin ishin nga Shkolla Shqipe në Wittigkofen: Aron Hoxha, Aksa Haxhimehmeti, Adea Mehmeti, Arlin Sakiri, Besjon Sakiri, Eltison Maqkaj, Doa Mehmeti, Katalea Hoxha dhe  nga Shkolla Shqipe Bumpliz: Azra Arifi, Diar Kurtaj, Deona Ademaj, Erina Abazi, Inara Azizi, Amina Kurtaj, Aelia Leka, Deon Ademaj, Amar Azizi, Ramon Beadini etj.

Pjesë e këtij aktiviteti ishin edhe përfaqësuesit e Ambasadës së Shqipërisë z.Valon Gashi dhe nga Ambasada e Kosovës z. Gjenis Haxhimehmeti, të cilët gjatë fjalimit të tyre iu bën thirrje të gjithë pjesëmarrësve që të angazhohen në shërbim të ruajtjes së gjuhës dhe kulturës kombëtare. Ata folën për rëndësinë dhe frekuentimin e shkollës shqipe, duke iu bërë apel prindërve që të gjithë bashkërisht të angazhohemi që në pikat shkollore të kemi sa më shumë fëmijë që mësojnë gjuhën amtare.

Aktiviteti u përmbyll me një Apero, të organizuar nga znj. Behide Hasanaj dhe miqtë e saj.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Ditë më parë  nxënësit e “Shkollës Shqipe” në kantonin e Bernës ishin pjesëmarrës në aktivitetin e organizuar nga Shoqata Humanitare “Pëllumbi i Paqes”. Në hapjen e këtij aktiviteti presidentja e Shoqatës znj. Behide Hasanaj përshëndeti të pranishmit dhe falënderoj përzemërsisht prindërit për pjesëmarrjen e tyre si dhe  nxënësit për angazhimin dhe pjesëmarrjen në programin festiv të kësaj shoqate.  Programin e udhëhoqi mësuese Shkëlzime Kurtaj.

 

Në këtë aktivitet ishin të pranishëm edhe zyrtarë Zviceran si z. Cristian Walti, z. Lüscher, znj. Sonia Cristina Oliveria  dhe znj.  Zara etj., të cilët folën për angazhimin e znj. Behide Hasanajt në aktivitetet humanitare në Kosovë dhe kudo në botë.

Nxënësit e Shkollës Shqipe Bern nën kujdesin e koordinatores kantonale znj. Boralda Kuçi dhe mësueseve Henrieta Lala, Shkelzime Kurtaj dhe Majlinda Shaqiri u prezantuan me recitime dhe këngë.

 

Këtij aktiviteti humanitar, i cili kishte kryefjalë PAQEN, iu bashkëngjiten prindërit dhe vetë nxënësit e shkollës Shqipe, të cilët në shenjë solidariteti dhuruan ndihma me veshje dhe lodra për fëmijët në zonat e rrezikuara në botë. Këto ndihma u shoqëruan edhe me kartolina përshëndetëse në gjuhë të ndryshme të shkruara nga nxënësit. Vlen të përmendet se nxënësit të cilët e begatuan programin ishin nga Shkolla Shqipe në Wittigkofen: Aron Hoxha, Aksa Haxhimehmeti, Adea Mehmeti, Arlin Sakiri, Besjon Sakiri, Eltison Maqkaj, Doa Mehmeti, Katalea Hoxha dhe  nga Shkolla Shqipe Bumpliz: Azra Arifi, Diar Kurtaj, Deona Ademaj, Erina Abazi, Inara Azizi, Amina Kurtaj, Aelia Leka, Deon Ademaj, Amar Azizi, Ramon Beadini etj.

Pjesë e këtij aktiviteti ishin edhe përfaqësuesit e Ambasadës së Shqipërisë z.Valon Gashi dhe nga Ambasada e Kosovës z. Gjenis Haxhimehmeti, të cilët gjatë fjalimit të tyre iu bën thirrje të gjithë pjesëmarrësve që të angazhohen në shërbim të ruajtjes së gjuhës dhe kulturës kombëtare. Ata folën për rëndësinë dhe frekuentimin e shkollës shqipe, duke iu bërë apel prindërve që të gjithë bashkërisht të angazhohemi që në pikat shkollore të kemi sa më shumë fëmijë që mësojnë gjuhën amtare.

Aktiviteti u përmbyll me një Apero, të organizuar nga znj. Behide Hasanaj dhe miqtë e saj.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Ditë më parë  nxënësit e “Shkollës Shqipe” në kantonin e Bernës ishin pjesëmarrës në aktivitetin e organizuar nga Shoqata Humanitare “Pëllumbi i Paqes”. Në hapjen e këtij aktiviteti presidentja e Shoqatës znj. Behide Hasanaj përshëndeti të pranishmit dhe falënderoj përzemërsisht prindërit për pjesëmarrjen e tyre si dhe  nxënësit për angazhimin dhe pjesëmarrjen në programin festiv të kësaj shoqate.  Programin e udhëhoqi mësuese Shkëlzime Kurtaj.

 

Në këtë aktivitet ishin të pranishëm edhe zyrtarë Zviceran si z. Cristian Walti, z. Lüscher, znj. Sonia Cristina Oliveria  dhe znj.  Zara etj., të cilët folën për angazhimin e znj. Behide Hasanajt në aktivitetet humanitare në Kosovë dhe kudo në botë.

Nxënësit e Shkollës Shqipe Bern nën kujdesin e koordinatores kantonale znj. Boralda Kuçi dhe mësueseve Henrieta Lala, Shkelzime Kurtaj dhe Majlinda Shaqiri u prezantuan me recitime dhe këngë.

 

Këtij aktiviteti humanitar, i cili kishte kryefjalë PAQEN, iu bashkëngjiten prindërit dhe vetë nxënësit e shkollës Shqipe, të cilët në shenjë solidariteti dhuruan ndihma me veshje dhe lodra për fëmijët në zonat e rrezikuara në botë. Këto ndihma u shoqëruan edhe me kartolina përshëndetëse në gjuhë të ndryshme të shkruara nga nxënësit. Vlen të përmendet se nxënësit të cilët e begatuan programin ishin nga Shkolla Shqipe në Wittigkofen: Aron Hoxha, Aksa Haxhimehmeti, Adea Mehmeti, Arlin Sakiri, Besjon Sakiri, Eltison Maqkaj, Doa Mehmeti, Katalea Hoxha dhe  nga Shkolla Shqipe Bumpliz: Azra Arifi, Diar Kurtaj, Deona Ademaj, Erina Abazi, Inara Azizi, Amina Kurtaj, Aelia Leka, Deon Ademaj, Amar Azizi, Ramon Beadini etj.

Pjesë e këtij aktiviteti ishin edhe përfaqësuesit e Ambasadës së Shqipërisë z.Valon Gashi dhe nga Ambasada e Kosovës z. Gjenis Haxhimehmeti, të cilët gjatë fjalimit të tyre iu bën thirrje të gjithë pjesëmarrësve që të angazhohen në shërbim të ruajtjes së gjuhës dhe kulturës kombëtare. Ata folën për rëndësinë dhe frekuentimin e shkollës shqipe, duke iu bërë apel prindërve që të gjithë bashkërisht të angazhohemi që në pikat shkollore të kemi sa më shumë fëmijë që mësojnë gjuhën amtare.

Aktiviteti u përmbyll me një Apero, të organizuar nga znj. Behide Hasanaj dhe miqtë e saj.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.