Ismail Qemal Vlora dhe elita politike shqiptare në procesin e shtetndërtimit

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Ismail Qemal Vlora dhe elita politike shqiptare në procesin e shtetndërtimit

Instituti i Historisë ka publikuar botimin “Ismail Qemal Vlora dhe elita politike shqiptare në procesin e shtetndërtimit”, përgatitur nga studiuesja Ledia Dushku.
Një botimi i cili finalizon produktin e Konferencës Shkencore Ndërkombëtare organizuar si një sipërmarrje e përbashkët e Akademisë së Studimeve Albanologjike (Instituti i Historisë) dhe Akademisë së Shkencave të Shqipërisë,në kuadër të 100- vjetorit të kalimit në amshim të Ismail Qemal Vlorës.
Libri përmban kumtesa si:
• Romeo Gurakuqi “Ismail Qemal Vlora: evolucioni i qëndrimit politik nga viti 1909- 1914”,
• Abdulhamit Kirmizi “Imperial subjects with dual loyalties: The Vlora family between empire and nation”, Kaliopi Naska “Vizioni dhe politikat e Ismail Qemal Vlorës për zhvillimin ekonomik të Shqipërisë”,
• Kurt Gostentschnigg “Ismail Qemal Vlora apo Syrja Vlora? Austro-Hungaria midis tipave të ndryshëm të aktorëve austrofilë”,
• Ledia Dushku “Ismail Qemal Vlora, bashkëpunimi shqiptaro-grek dhe elita politike shqiptare”,
• Valentina Duka “Ismail Qemal Vlora dhe institucionet ndërkombëtare që vepronin në Shqipëri gjatë vitit 1913”,
• Anton Panchev “Ismail Qemal Vlora dhe lidhjet e tij me Bullgarinë gjatë vitit 1913, sipas dokumentacionit bullgar”,
• Dritan Hoti “Marrëdhëniet me Fuqitë e Mëdha dhe shtetet ballkanike në këndvështrimin e Ismail Qemal Vlorës dhe elitës politike shqiptare”,
• Beqir Meta “Federata Panshqiptare “VATRA” dhe Ismail Qemal Vlora”,
• Shyqyri Hysi “Elita gjirokastrite e Pavarësisë dhe Ismail Qemal Vlora”,
• Liman Varoshi “Mustafa Kadzadej Elita politike e Elbasanit dhe Ismail Qemal Vlora”,
• Rudina Mita “Bashkëpunimi i Ismail Qemalit me Partinë Politike Kombëtare në SHBA, në prag të Konferencës së Paqes në Paris
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 
Instituti i Historisë ka publikuar botimin “Ismail Qemal Vlora dhe elita politike shqiptare në procesin e shtetndërtimit”, përgatitur nga studiuesja Ledia Dushku.
Një botimi i cili finalizon produktin e Konferencës Shkencore Ndërkombëtare organizuar si një sipërmarrje e përbashkët e Akademisë së Studimeve Albanologjike (Instituti i Historisë) dhe Akademisë së Shkencave të Shqipërisë,në kuadër të 100- vjetorit të kalimit në amshim të Ismail Qemal Vlorës.
Libri përmban kumtesa si:
• Romeo Gurakuqi “Ismail Qemal Vlora: evolucioni i qëndrimit politik nga viti 1909- 1914”,
• Abdulhamit Kirmizi “Imperial subjects with dual loyalties: The Vlora family between empire and nation”, Kaliopi Naska “Vizioni dhe politikat e Ismail Qemal Vlorës për zhvillimin ekonomik të Shqipërisë”,
• Kurt Gostentschnigg “Ismail Qemal Vlora apo Syrja Vlora? Austro-Hungaria midis tipave të ndryshëm të aktorëve austrofilë”,
• Ledia Dushku “Ismail Qemal Vlora, bashkëpunimi shqiptaro-grek dhe elita politike shqiptare”,
• Valentina Duka “Ismail Qemal Vlora dhe institucionet ndërkombëtare që vepronin në Shqipëri gjatë vitit 1913”,
• Anton Panchev “Ismail Qemal Vlora dhe lidhjet e tij me Bullgarinë gjatë vitit 1913, sipas dokumentacionit bullgar”,
• Dritan Hoti “Marrëdhëniet me Fuqitë e Mëdha dhe shtetet ballkanike në këndvështrimin e Ismail Qemal Vlorës dhe elitës politike shqiptare”,
• Beqir Meta “Federata Panshqiptare “VATRA” dhe Ismail Qemal Vlora”,
• Shyqyri Hysi “Elita gjirokastrite e Pavarësisë dhe Ismail Qemal Vlora”,
• Liman Varoshi “Mustafa Kadzadej Elita politike e Elbasanit dhe Ismail Qemal Vlora”,
• Rudina Mita “Bashkëpunimi i Ismail Qemalit me Partinë Politike Kombëtare në SHBA, në prag të Konferencës së Paqes në Paris
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 
Instituti i Historisë ka publikuar botimin “Ismail Qemal Vlora dhe elita politike shqiptare në procesin e shtetndërtimit”, përgatitur nga studiuesja Ledia Dushku.
Një botimi i cili finalizon produktin e Konferencës Shkencore Ndërkombëtare organizuar si një sipërmarrje e përbashkët e Akademisë së Studimeve Albanologjike (Instituti i Historisë) dhe Akademisë së Shkencave të Shqipërisë,në kuadër të 100- vjetorit të kalimit në amshim të Ismail Qemal Vlorës.
Libri përmban kumtesa si:
• Romeo Gurakuqi “Ismail Qemal Vlora: evolucioni i qëndrimit politik nga viti 1909- 1914”,
• Abdulhamit Kirmizi “Imperial subjects with dual loyalties: The Vlora family between empire and nation”, Kaliopi Naska “Vizioni dhe politikat e Ismail Qemal Vlorës për zhvillimin ekonomik të Shqipërisë”,
• Kurt Gostentschnigg “Ismail Qemal Vlora apo Syrja Vlora? Austro-Hungaria midis tipave të ndryshëm të aktorëve austrofilë”,
• Ledia Dushku “Ismail Qemal Vlora, bashkëpunimi shqiptaro-grek dhe elita politike shqiptare”,
• Valentina Duka “Ismail Qemal Vlora dhe institucionet ndërkombëtare që vepronin në Shqipëri gjatë vitit 1913”,
• Anton Panchev “Ismail Qemal Vlora dhe lidhjet e tij me Bullgarinë gjatë vitit 1913, sipas dokumentacionit bullgar”,
• Dritan Hoti “Marrëdhëniet me Fuqitë e Mëdha dhe shtetet ballkanike në këndvështrimin e Ismail Qemal Vlorës dhe elitës politike shqiptare”,
• Beqir Meta “Federata Panshqiptare “VATRA” dhe Ismail Qemal Vlora”,
• Shyqyri Hysi “Elita gjirokastrite e Pavarësisë dhe Ismail Qemal Vlora”,
• Liman Varoshi “Mustafa Kadzadej Elita politike e Elbasanit dhe Ismail Qemal Vlora”,
• Rudina Mita “Bashkëpunimi i Ismail Qemalit me Partinë Politike Kombëtare në SHBA, në prag të Konferencës së Paqes në Paris
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.