Greqia i jep fund pandemisë, heq të gjitha masat kufizuese

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Greqia i jep fund pandemisë, heq të gjitha masat kufizuese

Pas dy vitesh me lockdown dhe masa të rrepta kufizuese Greqia merr vendimin e shumëpritur. Vendi rikthehet në normalitet menjëherë pas Pashkëve Ortodokse me një plan që përfshin 2 faza zbatuese.

Përsa i përket festës më të madhe të vendit, Pashkëve Ortodokse, masat kufizuese për mbrojtjen nga covid 19 mbeten në fuqi, por pas plot dy vjetësh banorët do mund të udhëtojnë lirshëm brenda dhe jashtë vendit, për të festuar më në fund me familjarët e tyre.

Temperaturat e larta dhe sezoni turistik i shumëpritur për të përballuar sfidat e shumta ekonomike duket se kanë bindur qeverinë greke të hedhë hapin final drejt rikthimit në normalitet, duke ndjekur formulën e mjaft vendeve të tjera të BE-së. Në fazën e parë, nga 1 maj plani i lehtësimit të masave parashikon:

Nuk do të kërkohet më certifikata e vaksinimit për hyrjen në çdo ambjent.
Punonjësit do kryejnë vetëm 1 self test në javë për t’u lejuar në punë.
Nga 3 maj anullohen self test të nxënësve dhe studentëve.
Deri në 31 gusht pezullohet numri i kufizuar i personav për ambjentet e mbyllura.
Pezullohet gjoba mujore 100 euro për moshat mbi 60 vjeç që refuzojnë vaksinimin.
Faza e dytë fillon nga 1 qershor:Një ndryshim i madh në rutinën e qytetarëve të vendit do të jetë pezullimi i përdorimit të detyruar maskës në ambjentet e jashtme dhe të brendshme, hyn në fuqi nga 1 qershor.
Përdorimi i maskës në ambjente të jashtme është prej javësh në vullnetin personal të qytetarëve, por në ambjente të mbyllura akoma edhe në muajin maj rregulli do të vijojë të jetë shumë strikt. Ndërkohë që gjatë verës do mbetet në fuqi përdorimi i maskës në mjetet e transportit si Metro, autobusa, tren, anije, taksi.
Në pritje mbetet një vendim për certifikatën e vaksinimit për hyrjen në Greqi, deri tani mbetet kusht për të gjithë sa duan të udhëtojnë në Greqi. Ministri i Shëndetësisë, Thanos Plevris ka theksuar se të gjitha masat do të rishqyrtohen në 1 shtator 2022, kur dhe nuk përjashtohet disa të rikthehen.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Pas dy vitesh me lockdown dhe masa të rrepta kufizuese Greqia merr vendimin e shumëpritur. Vendi rikthehet në normalitet menjëherë pas Pashkëve Ortodokse me një plan që përfshin 2 faza zbatuese.

Përsa i përket festës më të madhe të vendit, Pashkëve Ortodokse, masat kufizuese për mbrojtjen nga covid 19 mbeten në fuqi, por pas plot dy vjetësh banorët do mund të udhëtojnë lirshëm brenda dhe jashtë vendit, për të festuar më në fund me familjarët e tyre.

Temperaturat e larta dhe sezoni turistik i shumëpritur për të përballuar sfidat e shumta ekonomike duket se kanë bindur qeverinë greke të hedhë hapin final drejt rikthimit në normalitet, duke ndjekur formulën e mjaft vendeve të tjera të BE-së. Në fazën e parë, nga 1 maj plani i lehtësimit të masave parashikon:

Nuk do të kërkohet më certifikata e vaksinimit për hyrjen në çdo ambjent.
Punonjësit do kryejnë vetëm 1 self test në javë për t’u lejuar në punë.
Nga 3 maj anullohen self test të nxënësve dhe studentëve.
Deri në 31 gusht pezullohet numri i kufizuar i personav për ambjentet e mbyllura.
Pezullohet gjoba mujore 100 euro për moshat mbi 60 vjeç që refuzojnë vaksinimin.
Faza e dytë fillon nga 1 qershor:Një ndryshim i madh në rutinën e qytetarëve të vendit do të jetë pezullimi i përdorimit të detyruar maskës në ambjentet e jashtme dhe të brendshme, hyn në fuqi nga 1 qershor.
Përdorimi i maskës në ambjente të jashtme është prej javësh në vullnetin personal të qytetarëve, por në ambjente të mbyllura akoma edhe në muajin maj rregulli do të vijojë të jetë shumë strikt. Ndërkohë që gjatë verës do mbetet në fuqi përdorimi i maskës në mjetet e transportit si Metro, autobusa, tren, anije, taksi.
Në pritje mbetet një vendim për certifikatën e vaksinimit për hyrjen në Greqi, deri tani mbetet kusht për të gjithë sa duan të udhëtojnë në Greqi. Ministri i Shëndetësisë, Thanos Plevris ka theksuar se të gjitha masat do të rishqyrtohen në 1 shtator 2022, kur dhe nuk përjashtohet disa të rikthehen.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Pas dy vitesh me lockdown dhe masa të rrepta kufizuese Greqia merr vendimin e shumëpritur. Vendi rikthehet në normalitet menjëherë pas Pashkëve Ortodokse me një plan që përfshin 2 faza zbatuese.

Përsa i përket festës më të madhe të vendit, Pashkëve Ortodokse, masat kufizuese për mbrojtjen nga covid 19 mbeten në fuqi, por pas plot dy vjetësh banorët do mund të udhëtojnë lirshëm brenda dhe jashtë vendit, për të festuar më në fund me familjarët e tyre.

Temperaturat e larta dhe sezoni turistik i shumëpritur për të përballuar sfidat e shumta ekonomike duket se kanë bindur qeverinë greke të hedhë hapin final drejt rikthimit në normalitet, duke ndjekur formulën e mjaft vendeve të tjera të BE-së. Në fazën e parë, nga 1 maj plani i lehtësimit të masave parashikon:

Nuk do të kërkohet më certifikata e vaksinimit për hyrjen në çdo ambjent.
Punonjësit do kryejnë vetëm 1 self test në javë për t’u lejuar në punë.
Nga 3 maj anullohen self test të nxënësve dhe studentëve.
Deri në 31 gusht pezullohet numri i kufizuar i personav për ambjentet e mbyllura.
Pezullohet gjoba mujore 100 euro për moshat mbi 60 vjeç që refuzojnë vaksinimin.
Faza e dytë fillon nga 1 qershor:Një ndryshim i madh në rutinën e qytetarëve të vendit do të jetë pezullimi i përdorimit të detyruar maskës në ambjentet e jashtme dhe të brendshme, hyn në fuqi nga 1 qershor.
Përdorimi i maskës në ambjente të jashtme është prej javësh në vullnetin personal të qytetarëve, por në ambjente të mbyllura akoma edhe në muajin maj rregulli do të vijojë të jetë shumë strikt. Ndërkohë që gjatë verës do mbetet në fuqi përdorimi i maskës në mjetet e transportit si Metro, autobusa, tren, anije, taksi.
Në pritje mbetet një vendim për certifikatën e vaksinimit për hyrjen në Greqi, deri tani mbetet kusht për të gjithë sa duan të udhëtojnë në Greqi. Ministri i Shëndetësisë, Thanos Plevris ka theksuar se të gjitha masat do të rishqyrtohen në 1 shtator 2022, kur dhe nuk përjashtohet disa të rikthehen.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.