Teatri Astragali shfaq “Katër i Radës-kujtimet e migrantit” të Ermelinda Bircaj

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Teatri Astragali shfaq “Katër i Radës-kujtimet e migrantit” të Ermelinda Bircaj

25 vite pas tragjedisë së mbytjes së anijes shiptare “Katër i Radës”, ditë që përkon edhe me ditën botërore të teatrit në Lecce, Itali do të shfaqet “Katër i Radës – Memorie migranti”, një projekt i ideuar nga Ermelinda Bircaj. Shfaqja do të jetë në teatrin “Astràgali” me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës ditën e hënë më 28 Mars (17:00 – hyrje pa pagesë) si dhe në transmetim live në facebook.

“Katër i Radës – Memorie migranti”, është një projekt i ideuar nga Ermelinda Bircaj për të nderuar kujtimin e jetëve të humbura në tragjedinë e 28 marsit 1997 në Kanalin e Otrantos.

Lexo edhe: “Kujtimet e Migrantëve”/ Projekti i aktores shqiptare: T’i japim zë harresës

I pranishëm nëpërmjet një video lidhjeje do të jetë Krenar Xhavara dëshmitar i ngjarjes si dhe  drejtori artistik dhe drejtori i teatrit “Astràgali” Fabio Tolledi, aktorët Roberta Quarta dhe Simonetta Rotundo, aktorët Simone Franco dhe Simone Giorgino, muzikantët Mauro Tre, Redi Hasa, Fatmir Pireci, këngëtaret Kozeta Shabani dhe Xhesika Polo, shkrimtaret Lola Mecaj, Zamira Agalliu, Lela Qajvani, Elma Rama (drejtoresha e bibliotekës publike të Vlorës “Shevqet Musaraj”), aktorja Rudina Papajani, gazetarët Enrik Mehmetaj, Anila Ahmataj, Blendi Shehuaj (kryetar i shoqatës AMI të Torinos), antropologu Albert Habazaj (drejtor i grupit polifonik femëror shqiptar “10 Shqipojat e Tërbaçit”, artisti Fatmir Murra, Anisa Ceno (drejtore dhe organizatorët e hotelit “Kraal”, Antonio Ligorio (Idea radio) Partnerët institucionalë Biblioteka Nermin Vlora Falaschi, Vlorë Ismail Qemali dhe Ansambli 10 Shqiperiat dhe Universiteti Fërbaçit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

25 vite pas tragjedisë së mbytjes së anijes shiptare “Katër i Radës”, ditë që përkon edhe me ditën botërore të teatrit në Lecce, Itali do të shfaqet “Katër i Radës – Memorie migranti”, një projekt i ideuar nga Ermelinda Bircaj. Shfaqja do të jetë në teatrin “Astràgali” me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës ditën e hënë më 28 Mars (17:00 – hyrje pa pagesë) si dhe në transmetim live në facebook.

“Katër i Radës – Memorie migranti”, është një projekt i ideuar nga Ermelinda Bircaj për të nderuar kujtimin e jetëve të humbura në tragjedinë e 28 marsit 1997 në Kanalin e Otrantos.

Lexo edhe: “Kujtimet e Migrantëve”/ Projekti i aktores shqiptare: T’i japim zë harresës

I pranishëm nëpërmjet një video lidhjeje do të jetë Krenar Xhavara dëshmitar i ngjarjes si dhe  drejtori artistik dhe drejtori i teatrit “Astràgali” Fabio Tolledi, aktorët Roberta Quarta dhe Simonetta Rotundo, aktorët Simone Franco dhe Simone Giorgino, muzikantët Mauro Tre, Redi Hasa, Fatmir Pireci, këngëtaret Kozeta Shabani dhe Xhesika Polo, shkrimtaret Lola Mecaj, Zamira Agalliu, Lela Qajvani, Elma Rama (drejtoresha e bibliotekës publike të Vlorës “Shevqet Musaraj”), aktorja Rudina Papajani, gazetarët Enrik Mehmetaj, Anila Ahmataj, Blendi Shehuaj (kryetar i shoqatës AMI të Torinos), antropologu Albert Habazaj (drejtor i grupit polifonik femëror shqiptar “10 Shqipojat e Tërbaçit”, artisti Fatmir Murra, Anisa Ceno (drejtore dhe organizatorët e hotelit “Kraal”, Antonio Ligorio (Idea radio) Partnerët institucionalë Biblioteka Nermin Vlora Falaschi, Vlorë Ismail Qemali dhe Ansambli 10 Shqiperiat dhe Universiteti Fërbaçit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

25 vite pas tragjedisë së mbytjes së anijes shiptare “Katër i Radës”, ditë që përkon edhe me ditën botërore të teatrit në Lecce, Itali do të shfaqet “Katër i Radës – Memorie migranti”, një projekt i ideuar nga Ermelinda Bircaj. Shfaqja do të jetë në teatrin “Astràgali” me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës ditën e hënë më 28 Mars (17:00 – hyrje pa pagesë) si dhe në transmetim live në facebook.

“Katër i Radës – Memorie migranti”, është një projekt i ideuar nga Ermelinda Bircaj për të nderuar kujtimin e jetëve të humbura në tragjedinë e 28 marsit 1997 në Kanalin e Otrantos.

Lexo edhe: “Kujtimet e Migrantëve”/ Projekti i aktores shqiptare: T’i japim zë harresës

I pranishëm nëpërmjet një video lidhjeje do të jetë Krenar Xhavara dëshmitar i ngjarjes si dhe  drejtori artistik dhe drejtori i teatrit “Astràgali” Fabio Tolledi, aktorët Roberta Quarta dhe Simonetta Rotundo, aktorët Simone Franco dhe Simone Giorgino, muzikantët Mauro Tre, Redi Hasa, Fatmir Pireci, këngëtaret Kozeta Shabani dhe Xhesika Polo, shkrimtaret Lola Mecaj, Zamira Agalliu, Lela Qajvani, Elma Rama (drejtoresha e bibliotekës publike të Vlorës “Shevqet Musaraj”), aktorja Rudina Papajani, gazetarët Enrik Mehmetaj, Anila Ahmataj, Blendi Shehuaj (kryetar i shoqatës AMI të Torinos), antropologu Albert Habazaj (drejtor i grupit polifonik femëror shqiptar “10 Shqipojat e Tërbaçit”, artisti Fatmir Murra, Anisa Ceno (drejtore dhe organizatorët e hotelit “Kraal”, Antonio Ligorio (Idea radio) Partnerët institucionalë Biblioteka Nermin Vlora Falaschi, Vlorë Ismail Qemali dhe Ansambli 10 Shqiperiat dhe Universiteti Fërbaçit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.