Greqi/Paketa e rezistencës sociale 1.1 mld euro përfshin masa me afat 3 mujor

E diel, 28 Maj, 2023
E diel, 28 Maj, 2023

Greqi/Paketa e rezistencës sociale 1.1 mld euro përfshin masa me afat 3 mujor

Masa 1.1 miliardë euro për 3.2 milionë qytetarë ka shpallur kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis. Me këtë paketë, shuma e masave sociale për vitin 2022 në Greqi arrin në 2 miliardë euro. Kryeministri grek ka deklaruar në një mesazh televiziv, se masat janë plotësisht të përshtatura në mbulimin e nevojave urgjente të qytetarëve më ardhura familjare vjetore deri në 30.000 euro, pa dëmtuar buxhetin faktik të vitit, domethënë përballojmë të tashmen pa minuar të ardhmen e vendit. Mitsotakis ka theksuar se paketa e masave që në vijim është shtjelluar nga ministrat kopetentë përfshin “masa mbrojtëse të matura me baza reale. Nuk do lejoj që për t’u dukur i mirë përkohësisht, të rrezikoj ecurinë e zhvillimit të ekonomisë së vendit” ka theksuar Mitsotakis, duke u përgjigjur paraprakisht kritikave të forta të mbarë opozitës për mbështetjen me “thërrime” në kohë të egra. Paketa e rezistencës sociale 1.1 miliardë përfshin masa në tre boshte me afat 3 mujor, prill, maj dhe qershor. Përveç 2 asistencave dhe një subvencionimi, do të ketë ulje taksash, bllokim të taksës së pasurisë të palëvizshme, si dhe paketa speciale edhe për biznesin e vogël e të mesëm si dhe bujqësinë, sektor që është goditur më thellë javët e fundit. Konkretisht, individë dhe familje me të ardhura deri në 30.000 euro në vit (sipas numrit të anëtarëve të familjes, të ardhurat maksimale), pavarësisht pasurisë së palëvizshme do të përfitojnë ulje të karburantit, ulje të energjisë elektrike dhe lëndëve djegëse për ngrohje, ndërsa asistencën e shtrenjtësisë 200-300 euro llogaritet ta marrin 1.4 milionë familje, masa që do të zbatohen nga muaji prill. Ministri i Financave Christos Staikuras, i Ambjentit dhe Energjisë Kostas Srekas, i Zhvillimit Bujqësor Jorgos Jeorgantas dhe zv/ministri i Financave Theodhoros Skilakakis kanë paraqitur detajet sot në mëngjes, ku janë referuar në kartën elektronike për subvencionimin e 180 litrave benzinë për 3 muajt e ardhshëm, uljet automatike në llogaritë e korrentit dhe aplikimin për asistencën e lëndëve djegëse për ngrohje, asistencën ekstra për fëmijët në Prill, subvencionimet për bujqësinë, aplikimin automatik të çekut të shtrenjtësisë para Pashkëve Ortodokse 2022 e një sërë të dhënash të tjera për zbatimin e menjëhershëm të paketës së plotë të përballimit të shtrenjtësisë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Masa 1.1 miliardë euro për 3.2 milionë qytetarë ka shpallur kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis. Me këtë paketë, shuma e masave sociale për vitin 2022 në Greqi arrin në 2 miliardë euro. Kryeministri grek ka deklaruar në një mesazh televiziv, se masat janë plotësisht të përshtatura në mbulimin e nevojave urgjente të qytetarëve më ardhura familjare vjetore deri në 30.000 euro, pa dëmtuar buxhetin faktik të vitit, domethënë përballojmë të tashmen pa minuar të ardhmen e vendit. Mitsotakis ka theksuar se paketa e masave që në vijim është shtjelluar nga ministrat kopetentë përfshin “masa mbrojtëse të matura me baza reale. Nuk do lejoj që për t’u dukur i mirë përkohësisht, të rrezikoj ecurinë e zhvillimit të ekonomisë së vendit” ka theksuar Mitsotakis, duke u përgjigjur paraprakisht kritikave të forta të mbarë opozitës për mbështetjen me “thërrime” në kohë të egra. Paketa e rezistencës sociale 1.1 miliardë përfshin masa në tre boshte me afat 3 mujor, prill, maj dhe qershor. Përveç 2 asistencave dhe një subvencionimi, do të ketë ulje taksash, bllokim të taksës së pasurisë të palëvizshme, si dhe paketa speciale edhe për biznesin e vogël e të mesëm si dhe bujqësinë, sektor që është goditur më thellë javët e fundit. Konkretisht, individë dhe familje me të ardhura deri në 30.000 euro në vit (sipas numrit të anëtarëve të familjes, të ardhurat maksimale), pavarësisht pasurisë së palëvizshme do të përfitojnë ulje të karburantit, ulje të energjisë elektrike dhe lëndëve djegëse për ngrohje, ndërsa asistencën e shtrenjtësisë 200-300 euro llogaritet ta marrin 1.4 milionë familje, masa që do të zbatohen nga muaji prill. Ministri i Financave Christos Staikuras, i Ambjentit dhe Energjisë Kostas Srekas, i Zhvillimit Bujqësor Jorgos Jeorgantas dhe zv/ministri i Financave Theodhoros Skilakakis kanë paraqitur detajet sot në mëngjes, ku janë referuar në kartën elektronike për subvencionimin e 180 litrave benzinë për 3 muajt e ardhshëm, uljet automatike në llogaritë e korrentit dhe aplikimin për asistencën e lëndëve djegëse për ngrohje, asistencën ekstra për fëmijët në Prill, subvencionimet për bujqësinë, aplikimin automatik të çekut të shtrenjtësisë para Pashkëve Ortodokse 2022 e një sërë të dhënash të tjera për zbatimin e menjëhershëm të paketës së plotë të përballimit të shtrenjtësisë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Masa 1.1 miliardë euro për 3.2 milionë qytetarë ka shpallur kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis. Me këtë paketë, shuma e masave sociale për vitin 2022 në Greqi arrin në 2 miliardë euro. Kryeministri grek ka deklaruar në një mesazh televiziv, se masat janë plotësisht të përshtatura në mbulimin e nevojave urgjente të qytetarëve më ardhura familjare vjetore deri në 30.000 euro, pa dëmtuar buxhetin faktik të vitit, domethënë përballojmë të tashmen pa minuar të ardhmen e vendit. Mitsotakis ka theksuar se paketa e masave që në vijim është shtjelluar nga ministrat kopetentë përfshin “masa mbrojtëse të matura me baza reale. Nuk do lejoj që për t’u dukur i mirë përkohësisht, të rrezikoj ecurinë e zhvillimit të ekonomisë së vendit” ka theksuar Mitsotakis, duke u përgjigjur paraprakisht kritikave të forta të mbarë opozitës për mbështetjen me “thërrime” në kohë të egra. Paketa e rezistencës sociale 1.1 miliardë përfshin masa në tre boshte me afat 3 mujor, prill, maj dhe qershor. Përveç 2 asistencave dhe një subvencionimi, do të ketë ulje taksash, bllokim të taksës së pasurisë të palëvizshme, si dhe paketa speciale edhe për biznesin e vogël e të mesëm si dhe bujqësinë, sektor që është goditur më thellë javët e fundit. Konkretisht, individë dhe familje me të ardhura deri në 30.000 euro në vit (sipas numrit të anëtarëve të familjes, të ardhurat maksimale), pavarësisht pasurisë së palëvizshme do të përfitojnë ulje të karburantit, ulje të energjisë elektrike dhe lëndëve djegëse për ngrohje, ndërsa asistencën e shtrenjtësisë 200-300 euro llogaritet ta marrin 1.4 milionë familje, masa që do të zbatohen nga muaji prill. Ministri i Financave Christos Staikuras, i Ambjentit dhe Energjisë Kostas Srekas, i Zhvillimit Bujqësor Jorgos Jeorgantas dhe zv/ministri i Financave Theodhoros Skilakakis kanë paraqitur detajet sot në mëngjes, ku janë referuar në kartën elektronike për subvencionimin e 180 litrave benzinë për 3 muajt e ardhshëm, uljet automatike në llogaritë e korrentit dhe aplikimin për asistencën e lëndëve djegëse për ngrohje, asistencën ekstra për fëmijët në Prill, subvencionimet për bujqësinë, aplikimin automatik të çekut të shtrenjtësisë para Pashkëve Ortodokse 2022 e një sërë të dhënash të tjera për zbatimin e menjëhershëm të paketës së plotë të përballimit të shtrenjtësisë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.