Shkencëtari nga Kosova në Amerikë rekomandon dozën e tretë

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Shkencëtari nga Kosova në Amerikë rekomandon dozën e tretë

Të enjten mbrëma Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në SHBA ka publikuar një hulumtim sa i përket efektit të dozës përforcuese dhe të tretë në parandalimin e hospitalizimit nga COVID-19.

Hulumtim ky që është punuar nga Universiteti Johns Hopkins në periudhën gusht-dhjetor të 2021, në variantin delta dhe atë të fillimit të shfaqjes së Omikronit.

Mjeku shqiptar, Arbër Shehu, pjesë e këtij hulumtimi shkencorë tregon se dallimi është i  qartë sa i përket  imunizimit me dy dhe tri doza të vaksinës mRNA.

I njëjti apelon që çdo kosovarë të vaksinohet me vaksinën e tretë në këtë kohë Omikroni, duke e diture se kjo ndikon në uljen e spitalizimit dhe ditët e shërimit janë shumë më të shkurtra.

Aktualisht në Kosovë përkundër shifrave të mëdha që po shënohen tek rastet e reja, nuk ka mbingarkesë spitalore

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Të enjten mbrëma Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në SHBA ka publikuar një hulumtim sa i përket efektit të dozës përforcuese dhe të tretë në parandalimin e hospitalizimit nga COVID-19.

Hulumtim ky që është punuar nga Universiteti Johns Hopkins në periudhën gusht-dhjetor të 2021, në variantin delta dhe atë të fillimit të shfaqjes së Omikronit.

Mjeku shqiptar, Arbër Shehu, pjesë e këtij hulumtimi shkencorë tregon se dallimi është i  qartë sa i përket  imunizimit me dy dhe tri doza të vaksinës mRNA.

I njëjti apelon që çdo kosovarë të vaksinohet me vaksinën e tretë në këtë kohë Omikroni, duke e diture se kjo ndikon në uljen e spitalizimit dhe ditët e shërimit janë shumë më të shkurtra.

Aktualisht në Kosovë përkundër shifrave të mëdha që po shënohen tek rastet e reja, nuk ka mbingarkesë spitalore

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Të enjten mbrëma Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në SHBA ka publikuar një hulumtim sa i përket efektit të dozës përforcuese dhe të tretë në parandalimin e hospitalizimit nga COVID-19.

Hulumtim ky që është punuar nga Universiteti Johns Hopkins në periudhën gusht-dhjetor të 2021, në variantin delta dhe atë të fillimit të shfaqjes së Omikronit.

Mjeku shqiptar, Arbër Shehu, pjesë e këtij hulumtimi shkencorë tregon se dallimi është i  qartë sa i përket  imunizimit me dy dhe tri doza të vaksinës mRNA.

I njëjti apelon që çdo kosovarë të vaksinohet me vaksinën e tretë në këtë kohë Omikroni, duke e diture se kjo ndikon në uljen e spitalizimit dhe ditët e shërimit janë shumë më të shkurtra.

Aktualisht në Kosovë përkundër shifrave të mëdha që po shënohen tek rastet e reja, nuk ka mbingarkesë spitalore

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.