Itali/ 2021, një vit plot surpriza për shkrimtarin shqiptar

E premte, 24 Maj, 2024
E premte, 24 Maj, 2024

Itali/ 2021, një vit plot surpriza për shkrimtarin shqiptar

I riu shqiptar Klaudio Findiku ka komunikuar ditën e shtunë më datë 11 dhjetor se prezantimi i ditës së shtunë i fundit për vitin 2021.

Një vit ky shumë i suksesshëm për të riun Findiku i cili në 2021 ështe vlersuar me mbi 20 cmime në fushën letrare nëpërmjet konkurseve të ndryshme të poezisë në Itali dhe jo vetëm.

Poezia e Klaudios që flet për dashurinë dhe për Shqipërinë, dy tema të cilat e kanë shoqëruar kudo Klaudion në jetën e tij.  2021 ka qenë nje vit i suksesshëm prodhimi dhe në fushën e pikturës. Disa prej tyre janë vlerësuar nga kritikë arti dhe shumë të tjera kanë marrë cmime të dyta e të treta.

Klaudio ndihet shumë i realizuar mbas marrjes së cmimeve të tilla, sepse jep kontributin e tij përtë ngritur lart vlerat e një populli që ndër vite është parë në një këndvështrim të gabuar.

“Pasioni për pikturën lindi gjatë pandemisë – na shpjegon Klaudio – një pikturë realistike e cila në fokus ka pasur vlerësimin e territorit mbi të cilin jetojmë.

Në nëntor 2021 “doli nga furri” libri IL PANE (Buka) një libër shumë i “përqafuar” nga lexuesi italian dhe jo vetëm. Një liber i cili ka fituar disa konkurse letrare në një kohë të shkurtër. Një libër i cili ka shëtitur në disa bibloteka të Trentios, rreth 12 prezantime në 3 muajt e fundit në Trentino mbi 25 prezantime të programuara për vitin 2022.

Së shpejti Klaudio Findiku do të jetë pjesë e përgatitjes së një projekti të ri në fushën e letërsisë, një konkursi ndërkombëtarë i titullur “AQUILA D’ORO” (Shqiponja e artë) konkurs i hapur në vecanti për të rinj e të reja për t’i afruar me krijimtarinë letrare si poezi, shkrim kreativ, pikturë e fotografi.

Gjithashtu në vitin 2022 Findiku do të përfundojë librin mbi të cilin po punon, një libër që do ta rikthejë në Shqipëri dhe Kosovë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

I riu shqiptar Klaudio Findiku ka komunikuar ditën e shtunë më datë 11 dhjetor se prezantimi i ditës së shtunë i fundit për vitin 2021.

Një vit ky shumë i suksesshëm për të riun Findiku i cili në 2021 ështe vlersuar me mbi 20 cmime në fushën letrare nëpërmjet konkurseve të ndryshme të poezisë në Itali dhe jo vetëm.

Poezia e Klaudios që flet për dashurinë dhe për Shqipërinë, dy tema të cilat e kanë shoqëruar kudo Klaudion në jetën e tij.  2021 ka qenë nje vit i suksesshëm prodhimi dhe në fushën e pikturës. Disa prej tyre janë vlerësuar nga kritikë arti dhe shumë të tjera kanë marrë cmime të dyta e të treta.

Klaudio ndihet shumë i realizuar mbas marrjes së cmimeve të tilla, sepse jep kontributin e tij përtë ngritur lart vlerat e një populli që ndër vite është parë në një këndvështrim të gabuar.

“Pasioni për pikturën lindi gjatë pandemisë – na shpjegon Klaudio – një pikturë realistike e cila në fokus ka pasur vlerësimin e territorit mbi të cilin jetojmë.

Në nëntor 2021 “doli nga furri” libri IL PANE (Buka) një libër shumë i “përqafuar” nga lexuesi italian dhe jo vetëm. Një liber i cili ka fituar disa konkurse letrare në një kohë të shkurtër. Një libër i cili ka shëtitur në disa bibloteka të Trentios, rreth 12 prezantime në 3 muajt e fundit në Trentino mbi 25 prezantime të programuara për vitin 2022.

Së shpejti Klaudio Findiku do të jetë pjesë e përgatitjes së një projekti të ri në fushën e letërsisë, një konkursi ndërkombëtarë i titullur “AQUILA D’ORO” (Shqiponja e artë) konkurs i hapur në vecanti për të rinj e të reja për t’i afruar me krijimtarinë letrare si poezi, shkrim kreativ, pikturë e fotografi.

Gjithashtu në vitin 2022 Findiku do të përfundojë librin mbi të cilin po punon, një libër që do ta rikthejë në Shqipëri dhe Kosovë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

I riu shqiptar Klaudio Findiku ka komunikuar ditën e shtunë më datë 11 dhjetor se prezantimi i ditës së shtunë i fundit për vitin 2021.

Një vit ky shumë i suksesshëm për të riun Findiku i cili në 2021 ështe vlersuar me mbi 20 cmime në fushën letrare nëpërmjet konkurseve të ndryshme të poezisë në Itali dhe jo vetëm.

Poezia e Klaudios që flet për dashurinë dhe për Shqipërinë, dy tema të cilat e kanë shoqëruar kudo Klaudion në jetën e tij.  2021 ka qenë nje vit i suksesshëm prodhimi dhe në fushën e pikturës. Disa prej tyre janë vlerësuar nga kritikë arti dhe shumë të tjera kanë marrë cmime të dyta e të treta.

Klaudio ndihet shumë i realizuar mbas marrjes së cmimeve të tilla, sepse jep kontributin e tij përtë ngritur lart vlerat e një populli që ndër vite është parë në një këndvështrim të gabuar.

“Pasioni për pikturën lindi gjatë pandemisë – na shpjegon Klaudio – një pikturë realistike e cila në fokus ka pasur vlerësimin e territorit mbi të cilin jetojmë.

Në nëntor 2021 “doli nga furri” libri IL PANE (Buka) një libër shumë i “përqafuar” nga lexuesi italian dhe jo vetëm. Një liber i cili ka fituar disa konkurse letrare në një kohë të shkurtër. Një libër i cili ka shëtitur në disa bibloteka të Trentios, rreth 12 prezantime në 3 muajt e fundit në Trentino mbi 25 prezantime të programuara për vitin 2022.

Së shpejti Klaudio Findiku do të jetë pjesë e përgatitjes së një projekti të ri në fushën e letërsisë, një konkursi ndërkombëtarë i titullur “AQUILA D’ORO” (Shqiponja e artë) konkurs i hapur në vecanti për të rinj e të reja për t’i afruar me krijimtarinë letrare si poezi, shkrim kreativ, pikturë e fotografi.

Gjithashtu në vitin 2022 Findiku do të përfundojë librin mbi të cilin po punon, një libër që do ta rikthejë në Shqipëri dhe Kosovë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.