Zvicër / Një konkurs për njohuritë mbi gjuhën shqipe

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

Zvicër / Një konkurs për njohuritë mbi gjuhën shqipe

Për të ngjallur interesin e fëmijëve mbi gjuhën shqipe dhe për ti inkurajuar në vazhdimësi “Shkolla Shqipe – Zvicër ka njoftuar se do të organizojnë një konkurs.

“A ka gjë më të bukur? –  Kur i sheh këta fëmijë të cilët edhe pse kanë lindur dhe rriten larg atdheut, me përkushtim mësojnë gjuhën amtare – gjuhën shqipe. Shqipja e tyre jep shpresë se “Gjuha e Arbërit rron”. Prandaj për t`i motivuar edhe më tepër këta nxënës të mrekullueshëm, “Shkolla shqipe në Zvicër”, organizon Konkursin e diturisë “Shkolla Shqipe – Zvicër 2022”: thuhet në njoftimin e shkollës.

Organizator Vaxhid Sejdiu shpjegon si do të organizohet ky aktivitet.

“Fillimisht, mësuesit e të gjitha shkollave shqipe do të shpërndajnë materialin, njësitë mësimore, nga të cilat do të rrjedhin edhe pyetjet e garës në fjalë.              Garat, në kuadër të shkollave do të fillojnë në muajin prill, kurse garat në nivele kantonale do të organizohen në dy javët e para të muajit maj 2022. Finalja e madhe do të zhvillohet më 29 maj 2022, e cila do të shoqërohet edhe me disa recitime, këngë e interpretime. Në fund do të ketë edhe çmime në vlera monetare për fituesit”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

Për të ngjallur interesin e fëmijëve mbi gjuhën shqipe dhe për ti inkurajuar në vazhdimësi “Shkolla Shqipe – Zvicër ka njoftuar se do të organizojnë një konkurs.

“A ka gjë më të bukur? –  Kur i sheh këta fëmijë të cilët edhe pse kanë lindur dhe rriten larg atdheut, me përkushtim mësojnë gjuhën amtare – gjuhën shqipe. Shqipja e tyre jep shpresë se “Gjuha e Arbërit rron”. Prandaj për t`i motivuar edhe më tepër këta nxënës të mrekullueshëm, “Shkolla shqipe në Zvicër”, organizon Konkursin e diturisë “Shkolla Shqipe – Zvicër 2022”: thuhet në njoftimin e shkollës.

Organizator Vaxhid Sejdiu shpjegon si do të organizohet ky aktivitet.

“Fillimisht, mësuesit e të gjitha shkollave shqipe do të shpërndajnë materialin, njësitë mësimore, nga të cilat do të rrjedhin edhe pyetjet e garës në fjalë.              Garat, në kuadër të shkollave do të fillojnë në muajin prill, kurse garat në nivele kantonale do të organizohen në dy javët e para të muajit maj 2022. Finalja e madhe do të zhvillohet më 29 maj 2022, e cila do të shoqërohet edhe me disa recitime, këngë e interpretime. Në fund do të ketë edhe çmime në vlera monetare për fituesit”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.