Greqi/ Vijon procesi i shpërndarjes së teksteve mësimore dërguar nga QBD

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

Greqi/ Vijon procesi i shpërndarjes së teksteve mësimore dërguar nga QBD

Në Greqi vijon ende procesi i shpërndarjes së teksteve shkollore në kurset e mësimit plotësues të gjuhës shqipe në Greqi. Shkollat shqipe vijojnë të pajisen me tekstet e botuara nga Qendra e Botimeve për Diasprën (QBD), me mbështetjen e Ministrisë së Europës dhe punës së jashtme (MEPJ).

Mësuesit në Diasporë japin një kontribut të vyer për trashëgimin e gjuhës amtare ndër breza.

Ruajtja dhe kultivimi i gjuhës dhe kulturës sonë në Diasporë përmes teksteve shkollore, si dhe organizimi dhe mbështetja e veprimtarive edukative, kulturore dhe sociale me synim njohjen dhe promovimin e trashëgimisë kulturore shqiptare, mbetet detyrë kryesore.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në Greqi vijon ende procesi i shpërndarjes së teksteve shkollore në kurset e mësimit plotësues të gjuhës shqipe në Greqi. Shkollat shqipe vijojnë të pajisen me tekstet e botuara nga Qendra e Botimeve për Diasprën (QBD), me mbështetjen e Ministrisë së Europës dhe punës së jashtme (MEPJ).

Mësuesit në Diasporë japin një kontribut të vyer për trashëgimin e gjuhës amtare ndër breza.

Ruajtja dhe kultivimi i gjuhës dhe kulturës sonë në Diasporë përmes teksteve shkollore, si dhe organizimi dhe mbështetja e veprimtarive edukative, kulturore dhe sociale me synim njohjen dhe promovimin e trashëgimisë kulturore shqiptare, mbetet detyrë kryesore.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.