“Ditët e Filmit shqiptar”, për herë të parë në Maqedoninë e Veriut

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

“Ditët e Filmit shqiptar”, për herë të parë në Maqedoninë e Veriut

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Shkup në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Kinematografisë (QKK) në Tiranë dhe Kinematekën e Maqedonisë së Veriut, do të zhvillojnë nga data 21 deri më 26 tetor, “Ditët e Filmit shqiptar”, aktivitet ky që zhvillohet për herë të parë në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Aktiviteti zhvillohet edhe në kuadër të festave të nëntorit e ka për qëllim shpalosjen e arritjeve të kinematografisë shqiptare, forcimin e bashkëpunimit ndërmjet të dy Qëndrave të distribuimit të filimit, si dhe dhënies mundësi publikut artdashës të RMV për tu njohur me arritjet më të fundit të filmave të prodhuar në Shqipëri.

Gjatë kësaj jave do të shfaqen filma, prodhime e bashkeprodhime nga më fundit me metrazh të gjatë e të shkurtër të regjizorëve shqiptarë si “Liqeni im”, “Dëshira e fundit”, “Delegacioni”, “Bardh e Zi”, “Dielli”, etj.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Shkup në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Kinematografisë (QKK) në Tiranë dhe Kinematekën e Maqedonisë së Veriut, do të zhvillojnë nga data 21 deri më 26 tetor, “Ditët e Filmit shqiptar”, aktivitet ky që zhvillohet për herë të parë në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Aktiviteti zhvillohet edhe në kuadër të festave të nëntorit e ka për qëllim shpalosjen e arritjeve të kinematografisë shqiptare, forcimin e bashkëpunimit ndërmjet të dy Qëndrave të distribuimit të filimit, si dhe dhënies mundësi publikut artdashës të RMV për tu njohur me arritjet më të fundit të filmave të prodhuar në Shqipëri.

Gjatë kësaj jave do të shfaqen filma, prodhime e bashkeprodhime nga më fundit me metrazh të gjatë e të shkurtër të regjizorëve shqiptarë si “Liqeni im”, “Dëshira e fundit”, “Delegacioni”, “Bardh e Zi”, “Dielli”, etj.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.