Regjisori i njohur Fatmir Doga nga SHBA-ja në Shqipëri për një film shqip

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

Regjisori i njohur Fatmir Doga nga SHBA-ja në Shqipëri për një film shqip

“Alba” është tituli i filmit të regjisorit shqiptar Fatmir Doga, i cili ka udhëtuar nga SHBA-ja për të realizuar një film në gjuhën shqipe dhe në Shqipëri.

Regjisori Doga ka realizur deri me sot disa filma, në të cilët  marrin pjesë aktorë me famë botërore, si Christoher McDonald, Siena Guilory, Stacy Keach, etj..

“Fillimisht karriera nuk ka qenë e lehtë, për më tepër në Los Angeles, por fillimisht ccdo gjë nisi në Kanada, më pas në Los Angeles”, shprehet regjisori shqiptar në emisionin “Dita jonë” në A2.

Doga tregon se kishte ardhur koha për realizimin e një filmi në shqip: “Mendoj se nuk ka asgjë që të ndaloj për të bërë një film. Sigurisht në Shqipëri nuk e kanë shumë kulturën e filmit, por është bukur dhe njerëzit duan të kontribuojnë në realizimin e një filmi. Titulli “Alba” është filmi I parë I gjithi në shqip dhe e ndjeva si obligim që të bëj një film në Shqipëri dhe shpresoj që ccdo gjë të shkoj mirë. Në qendër të filmit është një grua, Alba. Unë mendoj se femrat shqiptare janë shumë të mira dhe ne duhet tí vlerësojmë më shumë. Momentalisht jemi ende në përzgjedhjen e aktorëve, mendoj se kemi gjetur se kush do jenë ccifti protagonist i filmit.”

“Unë kam ikur nga Shqipëria 18 vjet më parë, këtu isha gazetarë. Atje u njoha me Fatmirin, një djalë me ambicie të mëdha dhe më kërkoi që të bashkëpunojmë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

“Alba” është tituli i filmit të regjisorit shqiptar Fatmir Doga, i cili ka udhëtuar nga SHBA-ja për të realizuar një film në gjuhën shqipe dhe në Shqipëri.

Regjisori Doga ka realizur deri me sot disa filma, në të cilët  marrin pjesë aktorë me famë botërore, si Christoher McDonald, Siena Guilory, Stacy Keach, etj..

“Fillimisht karriera nuk ka qenë e lehtë, për më tepër në Los Angeles, por fillimisht ccdo gjë nisi në Kanada, më pas në Los Angeles”, shprehet regjisori shqiptar në emisionin “Dita jonë” në A2.

Doga tregon se kishte ardhur koha për realizimin e një filmi në shqip: “Mendoj se nuk ka asgjë që të ndaloj për të bërë një film. Sigurisht në Shqipëri nuk e kanë shumë kulturën e filmit, por është bukur dhe njerëzit duan të kontribuojnë në realizimin e një filmi. Titulli “Alba” është filmi I parë I gjithi në shqip dhe e ndjeva si obligim që të bëj një film në Shqipëri dhe shpresoj që ccdo gjë të shkoj mirë. Në qendër të filmit është një grua, Alba. Unë mendoj se femrat shqiptare janë shumë të mira dhe ne duhet tí vlerësojmë më shumë. Momentalisht jemi ende në përzgjedhjen e aktorëve, mendoj se kemi gjetur se kush do jenë ccifti protagonist i filmit.”

“Unë kam ikur nga Shqipëria 18 vjet më parë, këtu isha gazetarë. Atje u njoha me Fatmirin, një djalë me ambicie të mëdha dhe më kërkoi që të bashkëpunojmë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.