Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

E enjte, 28 Tetor, 2021
E enjte, 28 Tetor, 2021

Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është e fundit në zinxhirin e vendeve të punës kur kërkohet pasaporrta e gjelbër pas bareve, restoranteve, kinemave etj..

Dëshmi se janë vaksinuar me dy doza vaksine anti Covid do të tregohet për hyrje në punë, por edhe për hidraulikun apo elektriçistin që kryen punime në banesa private. Secila kompania zgjedh sesi i ushtron kontrollet për pasaportën e vaksinimit.

Ata që nuk kanë një të tillë nuk do të hiqen nga puna por do tu mbahet paga. prej ditësh nga veriu në jug në Itali po protestohet kundër këtij vendimi të qeverisë. ndërkohë pa ‘green pass’ në Itali nuk hyn do të më në muze, restorante apo mjedise të tjera publike.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është e fundit në zinxhirin e vendeve të punës kur kërkohet pasaporrta e gjelbër pas bareve, restoranteve, kinemave etj..

Dëshmi se janë vaksinuar me dy doza vaksine anti Covid do të tregohet për hyrje në punë, por edhe për hidraulikun apo elektriçistin që kryen punime në banesa private. Secila kompania zgjedh sesi i ushtron kontrollet për pasaportën e vaksinimit.

Ata që nuk kanë një të tillë nuk do të hiqen nga puna por do tu mbahet paga. prej ditësh nga veriu në jug në Itali po protestohet kundër këtij vendimi të qeverisë. ndërkohë pa ‘green pass’ në Itali nuk hyn do të më në muze, restorante apo mjedise të tjera publike.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.