Alarmi/ Në 9 muaj mbi 3 mijë e 500 qytetarë të Kosovës hoqën dorë nga shtetësia

E enjte, 28 Tetor, 2021
E enjte, 28 Tetor, 2021

Alarmi/ Në 9 muaj mbi 3 mijë e 500 qytetarë të Kosovës hoqën dorë nga shtetësia

Sipas të dhënave të fundit të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Kosovës për 9 muaj mbi 3 mijë e 500qytetarë të Kosovës hoqën dorë nga shtetësia. Arsyeja kryesore raportohet të jetë pajisja me shtetësi gjermane dhe austriake. Vende këto të cilat nuk lejojnë dy shtetësinë.
Kështu përmes aeroportit ndërkombëtar Adem Jashari shumë mërgimtarë vendosin ta lënë vendin. Mes tyre, ka edhe qytetarë të cilët kanë vendosur që pos largimit të heqin dorë nga shtetësia e Kosovës.
Për mediat e Kosovës Arbnor Mjeku nga Instituti Gambit thotë se kjo është shifër e lartë.
Megjithatë, sipas Mjekut, pandemia ka ndikuar të ketë një numër të tillë heqje dorë nga shtetësia, sepse shifrat do të ishin edhe më të larta.
Por ai thotë se ky numër është prapë mbetet i vogël me vitet paraprake për shkak të pandemisë.
Mjeku tregon edhe arsyet se pse qytetarët e Kosovës po heqin dorë nga shtetësia për këto vende.
Ndërkohë brenda 4 viteve të fundit dorë nga shtetësia kane hequr mbi 20 mijë persona.
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.
Sipas të dhënave të fundit të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Kosovës për 9 muaj mbi 3 mijë e 500qytetarë të Kosovës hoqën dorë nga shtetësia. Arsyeja kryesore raportohet të jetë pajisja me shtetësi gjermane dhe austriake. Vende këto të cilat nuk lejojnë dy shtetësinë.
Kështu përmes aeroportit ndërkombëtar Adem Jashari shumë mërgimtarë vendosin ta lënë vendin. Mes tyre, ka edhe qytetarë të cilët kanë vendosur që pos largimit të heqin dorë nga shtetësia e Kosovës.
Për mediat e Kosovës Arbnor Mjeku nga Instituti Gambit thotë se kjo është shifër e lartë.
Megjithatë, sipas Mjekut, pandemia ka ndikuar të ketë një numër të tillë heqje dorë nga shtetësia, sepse shifrat do të ishin edhe më të larta.
Por ai thotë se ky numër është prapë mbetet i vogël me vitet paraprake për shkak të pandemisë.
Mjeku tregon edhe arsyet se pse qytetarët e Kosovës po heqin dorë nga shtetësia për këto vende.
Ndërkohë brenda 4 viteve të fundit dorë nga shtetësia kane hequr mbi 20 mijë persona.
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.