Glykeria, kur një artiste greke interpreton një këngë arbëreshe

E enjte, 28 Tetor, 2021
E enjte, 28 Tetor, 2021

Glykeria, kur një artiste greke interpreton një këngë arbëreshe

Mbrëmjen e djeshme këngëtarja e njohur greke, Glykeria ka mbajtur një koncert në Amfiteatrin e Tiranës. Me një repertor të larmishëm, grek dhe shqiptar këngëtarja “ngriti në këmbë” publikun e Tiranës, dhe jo vetëm ata që ndjekin prej vitesh repertorin e saj dhe muzikën greke në përgjithësi. Ikona e muzikës greke edhe më herët ka interpretuar muzikë shqiptare, (ndikim këtu padyshim ka pasur edhe koncert mastro i saj, artisti shqiptar Dasho Kurti) por kësaj here kishte vendosur të guxonte me repertor arbëresh.

Si tingëllojnë fjalët arbëresh me zërin e një këngëtareje greke?

Video me poshtë e tregon.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Mbrëmjen e djeshme këngëtarja e njohur greke, Glykeria ka mbajtur një koncert në Amfiteatrin e Tiranës. Me një repertor të larmishëm, grek dhe shqiptar këngëtarja “ngriti në këmbë” publikun e Tiranës, dhe jo vetëm ata që ndjekin prej vitesh repertorin e saj dhe muzikën greke në përgjithësi. Ikona e muzikës greke edhe më herët ka interpretuar muzikë shqiptare, (ndikim këtu padyshim ka pasur edhe koncert mastro i saj, artisti shqiptar Dasho Kurti) por kësaj here kishte vendosur të guxonte me repertor arbëresh.

Si tingëllojnë fjalët arbëresh me zërin e një këngëtareje greke?

Video me poshtë e tregon.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.