Itali/ Irma Halili kandidatja shqiptare për këshillin bashkiak në Caserta

E hënë, 20 Shtator, 2021
E hënë, 20 Shtator, 2021

Itali/ Irma Halili kandidatja shqiptare për këshillin bashkiak në Caserta

Shqiptarja Irma Halili jeton në Itali prej vitit 1997 dhe është nënë e tri vajzave. Halili ka vendosur të kandidojë në zgjedhjet e tetorit në Itali. Ajo kandidon nën siglën e Partisë Demokratike në mbështetje të kryetarit Carlo Marino në zgjedhjet për kryetar dhe këshill bashkiak të Caserta.  Zgjedhjet do të mbahen 3 dhe 4 tetor.

Prezantimi i Irma Halilit për elektoratin në Caserta, Napoli

“Mendoj për kandidaturën time për zyrat administrative në Caserta me PD – në dhe ndihem shumë e emocionuar. Vendosa të angazhohem për qytetin, për të pasuruar administrimin e profesionalizmit dhe aftësive të mia në sektorin e tretë. Vendosa të angazhohem sepse punoj për mbrojtjen e të drejtave, për të luftuar pabarazitë dhe për të promovuar mundësi të barabarta për të gjithë. Ju kërkoj të gjithëve të më mbështesni. Ata që më njohin nuk kanë nevojë t’i lexojnë këto fjalë.

Për ata që nuk më njohin personalisht

Unë jam nënë e tre vajzave, Asia 11 vjeç, Giada 6 vjeç dhe Greta 4 vjeç. Unë kam një diplomë në Sociologji në Universitetin e Federico II. Jam 43 vjeç, jetoj në Itali për 24 vjet. Mbërrita në Caserta në verën e vitit 1997. Unë u largova nga Shqipëria disa ditë pas vdekjes mizore të babait tim kur isha vetëm 42 vjeç. Dhe u vendosa në Caserta ku ishin xhaxhallarët e mi nga babai. Pas 7 vitesh me shumë sakrifica me punë të pasigurta dhe të nënpaguara, në vitin 2005, familja, nëna, motra dhe vëllai im u transferuan në Firence. Vendosa të qëndroj në këtë tokë, për disa arsye, para së gjithash më duhej të merrja rrënjë të reja dhe të mos emigroja sërish. Doja të ndërtoja një të ardhme në këtë qytet. Dhe pas 24 vitesh, uroj që vajzat e mia të kenë mundësinë të ndërtojnë të ardhmen e tyre në këtë tokë. Qyteti që i pa ata të lindur mund t’u japë mundësinë të rriten në harmoni, të shkojnë në teatër, të dalin në rrugë, sheshe në siguri dhe ne nuk mund të kërkojmë vetëm institucionet për këtë siguri. Por ne të gjithë jemi të thirrur të kontribuojmë për të lejuar të rinjtë të rriten në një qytet që duhet t’i mbrojë ata, duan të japin mundësi konkrete. Dhe atë që uroj për këdo që mund të zgjedhë të qëndrojë dhe të mos ndihet i detyruar të largohet për një punë diku tjetër, sepse ata nuk kanë të ardhme këtu. Nuk është aspak e lehtë! Duhet shumë angazhim, besim, djersë, këmbëngulje për të ndryshuar. Sigurisht që nuk merr dikë që premton, sepse nesër ata do të kthejnë favorin. Duhen njerëz që ndërtojnë një të ardhme më të mirë në këtë qytet ashtu siç do ta donin për fëmijët e tyre. Falënderoj ata që do të votojnë për mua. Premtimi im i vetëm dhe angazhimi serioz, për qytetin që më mirëpriti, më pa të luftoj. Ajo që kam ndërtuar në jetën time deri më sot ua kam borxh shumë njerëzve për dashuri, besim dhe mundësi. Atë që do të arrij në të ardhmen duhet ta meritoj. Faleminderit atyre që do të më japin mbështetje dhe besim”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Shqiptarja Irma Halili jeton në Itali prej vitit 1997 dhe është nënë e tri vajzave. Halili ka vendosur të kandidojë në zgjedhjet e tetorit në Itali. Ajo kandidon nën siglën e Partisë Demokratike në mbështetje të kryetarit Carlo Marino në zgjedhjet për kryetar dhe këshill bashkiak të Caserta.  Zgjedhjet do të mbahen 3 dhe 4 tetor.

Prezantimi i Irma Halilit për elektoratin në Caserta, Napoli

“Mendoj për kandidaturën time për zyrat administrative në Caserta me PD – në dhe ndihem shumë e emocionuar. Vendosa të angazhohem për qytetin, për të pasuruar administrimin e profesionalizmit dhe aftësive të mia në sektorin e tretë. Vendosa të angazhohem sepse punoj për mbrojtjen e të drejtave, për të luftuar pabarazitë dhe për të promovuar mundësi të barabarta për të gjithë. Ju kërkoj të gjithëve të më mbështesni. Ata që më njohin nuk kanë nevojë t’i lexojnë këto fjalë.

Për ata që nuk më njohin personalisht

Unë jam nënë e tre vajzave, Asia 11 vjeç, Giada 6 vjeç dhe Greta 4 vjeç. Unë kam një diplomë në Sociologji në Universitetin e Federico II. Jam 43 vjeç, jetoj në Itali për 24 vjet. Mbërrita në Caserta në verën e vitit 1997. Unë u largova nga Shqipëria disa ditë pas vdekjes mizore të babait tim kur isha vetëm 42 vjeç. Dhe u vendosa në Caserta ku ishin xhaxhallarët e mi nga babai. Pas 7 vitesh me shumë sakrifica me punë të pasigurta dhe të nënpaguara, në vitin 2005, familja, nëna, motra dhe vëllai im u transferuan në Firence. Vendosa të qëndroj në këtë tokë, për disa arsye, para së gjithash më duhej të merrja rrënjë të reja dhe të mos emigroja sërish. Doja të ndërtoja një të ardhme në këtë qytet. Dhe pas 24 vitesh, uroj që vajzat e mia të kenë mundësinë të ndërtojnë të ardhmen e tyre në këtë tokë. Qyteti që i pa ata të lindur mund t’u japë mundësinë të rriten në harmoni, të shkojnë në teatër, të dalin në rrugë, sheshe në siguri dhe ne nuk mund të kërkojmë vetëm institucionet për këtë siguri. Por ne të gjithë jemi të thirrur të kontribuojmë për të lejuar të rinjtë të rriten në një qytet që duhet t’i mbrojë ata, duan të japin mundësi konkrete. Dhe atë që uroj për këdo që mund të zgjedhë të qëndrojë dhe të mos ndihet i detyruar të largohet për një punë diku tjetër, sepse ata nuk kanë të ardhme këtu. Nuk është aspak e lehtë! Duhet shumë angazhim, besim, djersë, këmbëngulje për të ndryshuar. Sigurisht që nuk merr dikë që premton, sepse nesër ata do të kthejnë favorin. Duhen njerëz që ndërtojnë një të ardhme më të mirë në këtë qytet ashtu siç do ta donin për fëmijët e tyre. Falënderoj ata që do të votojnë për mua. Premtimi im i vetëm dhe angazhimi serioz, për qytetin që më mirëpriti, më pa të luftoj. Ajo që kam ndërtuar në jetën time deri më sot ua kam borxh shumë njerëzve për dashuri, besim dhe mundësi. Atë që do të arrij në të ardhmen duhet ta meritoj. Faleminderit atyre që do të më japin mbështetje dhe besim”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.