Austri/ Piktori shqiptar Gazmend Freitag dhe vlerësimi për “Bareshën” e tij

E diel, 23 Qershor, 2024
E diel, 23 Qershor, 2024

Austri/ Piktori shqiptar Gazmend Freitag dhe vlerësimi për “Bareshën” e tij

Piktori shqiptar nga Kosova, Gazmend Freitag, jeton dhe punon prej vitesh në Linz të Austrisë. Në një kritikë arti për revistën italiane Caterina Randazzo, e analizon kështu veprën e artistit shqiptar.

“Gazmend Freitag është një artist që njeh sekretet e figurave dhe i përdor për të prodhuar vepra të frakturave të larta. Ne pikturë, në veçanti me portrete arrin të përcjellë emocione tërhequr nga vëzhgimi nga ajo që e rrethon, duke hapur dimensione të reja stilistike.

Figuracioni i piktorit Gazmend Freitag është si një shfryrje e talentit të tij dhe krijimtarisë së tij. Në fakt artisti paraqet mbi pikturë ripunimet e tij nga realja, duke vënë në dukje me theks të veçantë në fytyrat e portretëve. Sinteza e tij kompozicionale ndjek diktatet e mësimit të mënyrës dhe plotësohet me konsiderata të përshtatshme të cilat theksojnë romantikën.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Piktori shqiptar nga Kosova, Gazmend Freitag, jeton dhe punon prej vitesh në Linz të Austrisë. Në një kritikë arti për revistën italiane Caterina Randazzo, e analizon kështu veprën e artistit shqiptar.

“Gazmend Freitag është një artist që njeh sekretet e figurave dhe i përdor për të prodhuar vepra të frakturave të larta. Ne pikturë, në veçanti me portrete arrin të përcjellë emocione tërhequr nga vëzhgimi nga ajo që e rrethon, duke hapur dimensione të reja stilistike.

Figuracioni i piktorit Gazmend Freitag është si një shfryrje e talentit të tij dhe krijimtarisë së tij. Në fakt artisti paraqet mbi pikturë ripunimet e tij nga realja, duke vënë në dukje me theks të veçantë në fytyrat e portretëve. Sinteza e tij kompozicionale ndjek diktatet e mësimit të mënyrës dhe plotësohet me konsiderata të përshtatshme të cilat theksojnë romantikën.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Piktori shqiptar nga Kosova, Gazmend Freitag, jeton dhe punon prej vitesh në Linz të Austrisë. Në një kritikë arti për revistën italiane Caterina Randazzo, e analizon kështu veprën e artistit shqiptar.

“Gazmend Freitag është një artist që njeh sekretet e figurave dhe i përdor për të prodhuar vepra të frakturave të larta. Ne pikturë, në veçanti me portrete arrin të përcjellë emocione tërhequr nga vëzhgimi nga ajo që e rrethon, duke hapur dimensione të reja stilistike.

Figuracioni i piktorit Gazmend Freitag është si një shfryrje e talentit të tij dhe krijimtarisë së tij. Në fakt artisti paraqet mbi pikturë ripunimet e tij nga realja, duke vënë në dukje me theks të veçantë në fytyrat e portretëve. Sinteza e tij kompozicionale ndjek diktatet e mësimit të mënyrës dhe plotësohet me konsiderata të përshtatshme të cilat theksojnë romantikën.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.