Covid-19/ Gjermania fut Shqipërinë në zonën e rrezikut të lartë

E shtunë, 27 Nëntor, 2021
E shtunë, 27 Nëntor, 2021

Covid-19/ Gjermania fut Shqipërinë në zonën e rrezikut të lartë

Mediat gjermane raportojnë se qeveria federale do të klasifikojë Serbinë dhe Shqipërinë si zona me rrezik të lartë në lidhje me pandeminë e Covid-19, duke filluar nga dita e dielë.

Vendet dhe rajonet me një rritje të lartë të rasteve të reja, klasifikohen nga autoritetet gjermane si zona me rrezik të lartë. Të kthyerit që vijnë nga këto vende dhe që nuk janë vaksinuar plotësisht ose nuk janë shëruar duhet të vendosen në karantinë për dhjetë ditë. Ata mund të mos e bëjnë të plotë karantinën vetëm, nëse pas 5 ditësh tamponi i nxjerr negativ.

Për klasifikimin ndryshe nga e kaluara – jo vetëm numrat e infeksionit janë vendimtar. Kritere të tjera janë shpejtësia me të cilën po përhapet virusi, barra në sistemin shëndetësor ose mungesa e të dhënave për situatën e koronës.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Mediat gjermane raportojnë se qeveria federale do të klasifikojë Serbinë dhe Shqipërinë si zona me rrezik të lartë në lidhje me pandeminë e Covid-19, duke filluar nga dita e dielë.

Vendet dhe rajonet me një rritje të lartë të rasteve të reja, klasifikohen nga autoritetet gjermane si zona me rrezik të lartë. Të kthyerit që vijnë nga këto vende dhe që nuk janë vaksinuar plotësisht ose nuk janë shëruar duhet të vendosen në karantinë për dhjetë ditë. Ata mund të mos e bëjnë të plotë karantinën vetëm, nëse pas 5 ditësh tamponi i nxjerr negativ.

Për klasifikimin ndryshe nga e kaluara – jo vetëm numrat e infeksionit janë vendimtar. Kritere të tjera janë shpejtësia me të cilën po përhapet virusi, barra në sistemin shëndetësor ose mungesa e të dhënave për situatën e koronës.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.