Botohen dy fjalorë, Memisha: Në vitin 2023 vjen fjalori i madh i gjuhës shqipe

E mërkurë, 12 Maj, 2021
E mërkurë, 12 Maj, 2021

Botohen dy fjalorë, Memisha: Në vitin 2023 vjen fjalori i madh i gjuhës shqipe

Akademia e Shkencave të Shqipërisë ka botuar dy fjalorë të rinj. Njëri prej tyre përmban të plotë kërkimet që la pas një prej gjuhëtarëve më të mëdhenj Aleksadër Xhuvani, dhe një tjetër kushtuar terminologjive të reja dhe huazimeve që vijnë nga bota e teknologjisë, ekonomisë, artit.

Ky fjalor përmban 35.000 mijë fjalë, dhe i drejtohet përgjithësisht nxënësve të shkollave.

Pas kaq dekadash, më në fund, gjuhëtarët japin lajmin e mirë, se është ngritur grupi i punës me 35 anëtarë që do të hartojnë fjalorin e madh të gjuhës Shqipe, me 90 mijë fjalë”, u shpreh leksikografi Jani Thomai.

“Ky do të bëhet i katërti fjalor i madh kushtuar Gjuhës Shqipe, ku i fundit u botua ne vitin 2006, ndërsa dy të parët përkatësisht më 1954 dhe 1980”, tha Valter Memisha, drejtor i institutit te gjuhësisë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

Akademia e Shkencave të Shqipërisë ka botuar dy fjalorë të rinj. Njëri prej tyre përmban të plotë kërkimet që la pas një prej gjuhëtarëve më të mëdhenj Aleksadër Xhuvani, dhe një tjetër kushtuar terminologjive të reja dhe huazimeve që vijnë nga bota e teknologjisë, ekonomisë, artit.

Ky fjalor përmban 35.000 mijë fjalë, dhe i drejtohet përgjithësisht nxënësve të shkollave.

Pas kaq dekadash, më në fund, gjuhëtarët japin lajmin e mirë, se është ngritur grupi i punës me 35 anëtarë që do të hartojnë fjalorin e madh të gjuhës Shqipe, me 90 mijë fjalë”, u shpreh leksikografi Jani Thomai.

“Ky do të bëhet i katërti fjalor i madh kushtuar Gjuhës Shqipe, ku i fundit u botua ne vitin 2006, ndërsa dy të parët përkatësisht më 1954 dhe 1980”, tha Valter Memisha, drejtor i institutit te gjuhësisë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.