Francë/ Rrjeti i Studentëve Shqiptarë organizon aktivitetin e radhës

E hënë, 15 Gusht, 2022
E hënë, 15 Gusht, 2022

Francë/ Rrjeti i Studentëve Shqiptarë organizon aktivitetin e radhës

Organizimet vullnetare të anëtarëve të Diasporës shqiptare në vendet pritëse janë të shumta. Rrjeti i Studentëve Shqiptarë në Ile de France organizoi aktivitetin e radhës, i cili bashkoi profesionistë shqiptarë nga fusha të ndryshme për të shkëmbyer eksperiencat e tyre profesionale dhe për të diskutuar mbi rolin e diasporës shqiptare.

Rrjeti i Studenteve Shqiptare ne Ile de France ka shpërndarë disa foto në “Facebook” nga ky takim.

Nën një ambient pozitiv dhe mikpritës, të shtunën Rrjeti i Studenteve Shqiptare ne Ile de France organizoi aktivitetin e rradhës.
Këtë herë ishte një piknik në parkun e Cité Universitaire i cili bashkoi të rinjë dhe profesionistë shqiptarë të IDF.
Gjithashtu, në piknik na u bashkuan miq që vinin nga Gjermania, pjesë e diasporës atje por edhe miq francezë dhe turq që kishin jetuar muaj apo vite të tëra në Shqipëri.
Pjesëmarrësit ishin të fushave të ndryshme dhe larmishmëria e eksperiencave gjithashtu. U fol shqipja e trojeve shqiptare me të gjitha dialektet e saj, frëngjishtja, turqishtja, gjermanishtja dhe shkëmbimet ishin tepër interesante.
Secili prej nesh ndau eksperiencat dhe pikëpamjet tona dhe diskutime të shumta pati rreth tematikave të ndryshme si :
– Avancimi dhe konsolidimi i diasporës shqiptare në Francë dhe pse po çalon ajo ndër vite.
– Shembuj suksesi nga diaspora gjermane dhe e Zvicrës dhe institucionet e konsoliduara atje dhe transferimi i njohurive dhe eksperiencave.
– Organizimet studentore dhe profesionistët e rinj dhe rëndësia e mbështetjes së tyre.
– Etj…
Në përfundim të piknikut, kontaktet u shkëmbyen mes pjesëmarrësve duke u falenderuar bashkarisht për prezencën.
Pas piknikut një pjesë e organizuesve të aktivitetit bashkarisht me disa pjesëmarrës i’u bashkuan një aktiviteti të radhës të organizuar nga REAF ku shkëmbime dhe njohje të reja u bënë të mundura bashkë me diskutime për të ardhmen.
Rrjeti i Studentëve falenderon të gjithë pjesëmarrësit për prezencën e tyre dhe organizatorët për organizimin e aktivitetit.

 

 

Organizimet vullnetare të anëtarëve të Diasporës shqiptare në vendet pritëse janë të shumta. Rrjeti i Studentëve Shqiptarë në Ile de France organizoi aktivitetin e radhës, i cili bashkoi profesionistë shqiptarë nga fusha të ndryshme për të shkëmbyer eksperiencat e tyre profesionale dhe për të diskutuar mbi rolin e diasporës shqiptare.

Rrjeti i Studenteve Shqiptare ne Ile de France ka shpërndarë disa foto në “Facebook” nga ky takim.

Nën një ambient pozitiv dhe mikpritës, të shtunën Rrjeti i Studenteve Shqiptare ne Ile de France organizoi aktivitetin e rradhës.
Këtë herë ishte një piknik në parkun e Cité Universitaire i cili bashkoi të rinjë dhe profesionistë shqiptarë të IDF.
Gjithashtu, në piknik na u bashkuan miq që vinin nga Gjermania, pjesë e diasporës atje por edhe miq francezë dhe turq që kishin jetuar muaj apo vite të tëra në Shqipëri.
Pjesëmarrësit ishin të fushave të ndryshme dhe larmishmëria e eksperiencave gjithashtu. U fol shqipja e trojeve shqiptare me të gjitha dialektet e saj, frëngjishtja, turqishtja, gjermanishtja dhe shkëmbimet ishin tepër interesante.
Secili prej nesh ndau eksperiencat dhe pikëpamjet tona dhe diskutime të shumta pati rreth tematikave të ndryshme si :
– Avancimi dhe konsolidimi i diasporës shqiptare në Francë dhe pse po çalon ajo ndër vite.
– Shembuj suksesi nga diaspora gjermane dhe e Zvicrës dhe institucionet e konsoliduara atje dhe transferimi i njohurive dhe eksperiencave.
– Organizimet studentore dhe profesionistët e rinj dhe rëndësia e mbështetjes së tyre.
– Etj…
Në përfundim të piknikut, kontaktet u shkëmbyen mes pjesëmarrësve duke u falenderuar bashkarisht për prezencën.
Pas piknikut një pjesë e organizuesve të aktivitetit bashkarisht me disa pjesëmarrës i’u bashkuan një aktiviteti të radhës të organizuar nga REAF ku shkëmbime dhe njohje të reja u bënë të mundura bashkë me diskutime për të ardhmen.
Rrjeti i Studentëve falenderon të gjithë pjesëmarrësit për prezencën e tyre dhe organizatorët për organizimin e aktivitetit.