Spanjë/ Mjeku shqiptar Kita Sallabanda: 70% e të prekurve nga 30 deri në 60 vjeç

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Spanjë/ Mjeku shqiptar Kita Sallabanda: 70% e të prekurve nga 30 deri në 60 vjeç

Vdekshmëria 10,5% në kushte të zakonshme do të ishte e paimagjinueshme, por në kohën e pandemisë globale, kjo për Spanjën u kthye në një realitet të dhembshëm.
Mbi 20 000 viktima si rezultat i agresionit dhe shpejtësisë së madhe të përhapjes së koronavirusit. Ditët e fundit u raportuan si orë shpresëdhënëse për Spanjën e rrënuar, duke shënuar një numër më të zbehtë viktimash, por që mbeten humbje të konsiderueshme për një shtet.
Të mbetur peng të ekonomisë dhe rikthimit në rutinë, edhe politika spanjolle po e mendon idenë e rutinës graduale, por mendohet se Madridi do të ketë masa të rrepta dhe situata jashtë normalitetit minimalisht deri në vjeshtë. Doktori shqiptar në Spanjë, zoti Kita Sallabanda, në një lidhje direkte me “Ditari” në A2 na e dha më të qartë tablonë e orëve të fundit. 

“Duhet të marrim shembull Gjermaninë. Ajo u përgatit për këtë sëmundje. Ato vende në të cilat politika dëgjoi këshillat e mjekëve, në ato vende sistemi shëndetësor e përballoi. Për shembull Portugalia që është në kufi me Spanjën, ka një numër shumë të vogël të sëmurësh por edhe një numër shumë të ulët të njerëzve që kanë humbur jetën. Sistemi italian, spanjoll, francez, anglez dhe ai amerikan u ndëshkuan ndoshta sepse nuk parashikuan këtë që do ndodhte, nuk morën masa dhe ky ishte një vendim i bazuar në këshillat e mjekëve. Unë kam vërejtje shumë të mëdha për OBSH- në  që në fillim të kësaj pandemia nuk mori masa por dha disa rekomandime që ishin shumë konfuze. Dhe janë pikërisht këto vende që u bazuan në rekomandimet e OBSH-së të cilat janë më të prekura” ,përfundoi ai.

 

Vdekshmëria 10,5% në kushte të zakonshme do të ishte e paimagjinueshme, por në kohën e pandemisë globale, kjo për Spanjën u kthye në një realitet të dhembshëm.
Mbi 20 000 viktima si rezultat i agresionit dhe shpejtësisë së madhe të përhapjes së koronavirusit. Ditët e fundit u raportuan si orë shpresëdhënëse për Spanjën e rrënuar, duke shënuar një numër më të zbehtë viktimash, por që mbeten humbje të konsiderueshme për një shtet.
Të mbetur peng të ekonomisë dhe rikthimit në rutinë, edhe politika spanjolle po e mendon idenë e rutinës graduale, por mendohet se Madridi do të ketë masa të rrepta dhe situata jashtë normalitetit minimalisht deri në vjeshtë. Doktori shqiptar në Spanjë, zoti Kita Sallabanda, në një lidhje direkte me “Ditari” në A2 na e dha më të qartë tablonë e orëve të fundit. 

“Duhet të marrim shembull Gjermaninë. Ajo u përgatit për këtë sëmundje. Ato vende në të cilat politika dëgjoi këshillat e mjekëve, në ato vende sistemi shëndetësor e përballoi. Për shembull Portugalia që është në kufi me Spanjën, ka një numër shumë të vogël të sëmurësh por edhe një numër shumë të ulët të njerëzve që kanë humbur jetën. Sistemi italian, spanjoll, francez, anglez dhe ai amerikan u ndëshkuan ndoshta sepse nuk parashikuan këtë që do ndodhte, nuk morën masa dhe ky ishte një vendim i bazuar në këshillat e mjekëve. Unë kam vërejtje shumë të mëdha për OBSH- në  që në fillim të kësaj pandemia nuk mori masa por dha disa rekomandime që ishin shumë konfuze. Dhe janë pikërisht këto vende që u bazuan në rekomandimet e OBSH-së të cilat janë më të prekura” ,përfundoi ai.

 

Vdekshmëria 10,5% në kushte të zakonshme do të ishte e paimagjinueshme, por në kohën e pandemisë globale, kjo për Spanjën u kthye në një realitet të dhembshëm.
Mbi 20 000 viktima si rezultat i agresionit dhe shpejtësisë së madhe të përhapjes së koronavirusit. Ditët e fundit u raportuan si orë shpresëdhënëse për Spanjën e rrënuar, duke shënuar një numër më të zbehtë viktimash, por që mbeten humbje të konsiderueshme për një shtet.
Të mbetur peng të ekonomisë dhe rikthimit në rutinë, edhe politika spanjolle po e mendon idenë e rutinës graduale, por mendohet se Madridi do të ketë masa të rrepta dhe situata jashtë normalitetit minimalisht deri në vjeshtë. Doktori shqiptar në Spanjë, zoti Kita Sallabanda, në një lidhje direkte me “Ditari” në A2 na e dha më të qartë tablonë e orëve të fundit. 

“Duhet të marrim shembull Gjermaninë. Ajo u përgatit për këtë sëmundje. Ato vende në të cilat politika dëgjoi këshillat e mjekëve, në ato vende sistemi shëndetësor e përballoi. Për shembull Portugalia që është në kufi me Spanjën, ka një numër shumë të vogël të sëmurësh por edhe një numër shumë të ulët të njerëzve që kanë humbur jetën. Sistemi italian, spanjoll, francez, anglez dhe ai amerikan u ndëshkuan ndoshta sepse nuk parashikuan këtë që do ndodhte, nuk morën masa dhe ky ishte një vendim i bazuar në këshillat e mjekëve. Unë kam vërejtje shumë të mëdha për OBSH- në  që në fillim të kësaj pandemia nuk mori masa por dha disa rekomandime që ishin shumë konfuze. Dhe janë pikërisht këto vende që u bazuan në rekomandimet e OBSH-së të cilat janë më të prekura” ,përfundoi ai.