Historia/ Rikthehet nga Italia për të kultivuar rozmarinë në Durrës

E enjte, 25 Korrik, 2024
E enjte, 25 Korrik, 2024

Historia/ Rikthehet nga Italia për të kultivuar rozmarinë në Durrës

Pas viteve të tëra punë dhe jete në emigracion shumë shqiptarë po marrin vendimin për tu kthyer dhe për të investuar në vendlindje. I tillë është edhe rasti I Sajmir Kaçulit i cili ka vendosur të kthehet në tokën e tij në Shetaj të Durrësit për të kultivuar rozmarinë.

Kaçuli tregon se përse zgjodhi pikërisht këtë kulturë për ta kultivuar, tregun e shitjes dhe natyrisht pritshmëritë nga kjo eksperiencë: “Është një bimë shumë e mirë, që mendoj se do të sjellë fitime në të ardhmen”.

Ndonëse shprehet i kënaqur, edhe Sajmiri, si çdo fermer, tregon problematikat që has dhe mbështetjen që duhet t’u bëhet fermerëve nga shteti: “Problem është vaditja. E nevojshme është edhe një pikë grumbullimi”.

Ai shpreson që në të ardhmen të tërheqë edhe familjen e tij nga emigrimi dhe tokat që ka përreth, që sot janë me ferra, t’i kthejë në toka bujqësore.

 

Pas viteve të tëra punë dhe jete në emigracion shumë shqiptarë po marrin vendimin për tu kthyer dhe për të investuar në vendlindje. I tillë është edhe rasti I Sajmir Kaçulit i cili ka vendosur të kthehet në tokën e tij në Shetaj të Durrësit për të kultivuar rozmarinë.

Kaçuli tregon se përse zgjodhi pikërisht këtë kulturë për ta kultivuar, tregun e shitjes dhe natyrisht pritshmëritë nga kjo eksperiencë: “Është një bimë shumë e mirë, që mendoj se do të sjellë fitime në të ardhmen”.

Ndonëse shprehet i kënaqur, edhe Sajmiri, si çdo fermer, tregon problematikat që has dhe mbështetjen që duhet t’u bëhet fermerëve nga shteti: “Problem është vaditja. E nevojshme është edhe një pikë grumbullimi”.

Ai shpreson që në të ardhmen të tërheqë edhe familjen e tij nga emigrimi dhe tokat që ka përreth, që sot janë me ferra, t’i kthejë në toka bujqësore.

 

Pas viteve të tëra punë dhe jete në emigracion shumë shqiptarë po marrin vendimin për tu kthyer dhe për të investuar në vendlindje. I tillë është edhe rasti I Sajmir Kaçulit i cili ka vendosur të kthehet në tokën e tij në Shetaj të Durrësit për të kultivuar rozmarinë.

Kaçuli tregon se përse zgjodhi pikërisht këtë kulturë për ta kultivuar, tregun e shitjes dhe natyrisht pritshmëritë nga kjo eksperiencë: “Është një bimë shumë e mirë, që mendoj se do të sjellë fitime në të ardhmen”.

Ndonëse shprehet i kënaqur, edhe Sajmiri, si çdo fermer, tregon problematikat që has dhe mbështetjen që duhet t’u bëhet fermerëve nga shteti: “Problem është vaditja. E nevojshme është edhe një pikë grumbullimi”.

Ai shpreson që në të ardhmen të tërheqë edhe familjen e tij nga emigrimi dhe tokat që ka përreth, që sot janë me ferra, t’i kthejë në toka bujqësore.