Greqi/ Nëntori shqiptar nis me traditën e kulinarisë

E martë, 1 Korrik, 2025
E martë, 1 Korrik, 2025

Greqi/ Nëntori shqiptar nis me traditën e kulinarisë

“Nëntori shqiptar”, nisi në ambientet e Ambasadës me aktivitetin “Dita e dyerve të hapura të kulinarisë shqiptare”. Përfaqësues të shoqatave “Lidhja e Gruas Shqiptare Greqi”, “Vllazërimi, “Elbasani” dhe “Jeta”, prezantuan gatime tradicionale nga të gjitha krahinat e vendit tonë, gatime me një shije unike mesdhetare që përfaqësonin një të kaluar të pasur, por të kombinuar dhe me modernen.

“Atmosfera festive e krijuar nga pjesëmarrësit e vjetër dhe të rinj, ishte një mundësi shumë e mirë për të transmentuar identitetin tonë kombëtar nga njëri brez tek tjetri, që jo pak herë nuk e njohin  gjithë larmishmërinë e ushqimeve dhe recetave të gatimit.

Ju faleminderit të nderuar “ambasadorë” të traditës dhe kuzhinës sonë që me përkushtimin, pasionin tuaj na ofruat specialitetet e çdo krahine dhe që ruani traditën duke ia trashëguar atë gjeneratës së re” thuhet në njoftimin e ambasadës.

Materialet e publikuara nga “Diaspora Shqiptare” janë të mbrojtura nga të drejtat e autorit. Rishpërndarja, riprodhimi, modifikimi apo përdorimi i tyre, i pjesshëm ose i plotë, pa lejen e shprehur të redaksisë, është i ndaluar dhe shkel ligjet mbi të drejtat e pronës intelektuale.

“Nëntori shqiptar”, nisi në ambientet e Ambasadës me aktivitetin “Dita e dyerve të hapura të kulinarisë shqiptare”. Përfaqësues të shoqatave “Lidhja e Gruas Shqiptare Greqi”, “Vllazërimi, “Elbasani” dhe “Jeta”, prezantuan gatime tradicionale nga të gjitha krahinat e vendit tonë, gatime me një shije unike mesdhetare që përfaqësonin një të kaluar të pasur, por të kombinuar dhe me modernen.

“Atmosfera festive e krijuar nga pjesëmarrësit e vjetër dhe të rinj, ishte një mundësi shumë e mirë për të transmentuar identitetin tonë kombëtar nga njëri brez tek tjetri, që jo pak herë nuk e njohin  gjithë larmishmërinë e ushqimeve dhe recetave të gatimit.

Ju faleminderit të nderuar “ambasadorë” të traditës dhe kuzhinës sonë që me përkushtimin, pasionin tuaj na ofruat specialitetet e çdo krahine dhe që ruani traditën duke ia trashëguar atë gjeneratës së re” thuhet në njoftimin e ambasadës.