Aktiviteti “Ditët e pakicave kombëtare të Zagrebit”

E mërkurë, 8 Shkurt, 2023
E mërkurë, 8 Shkurt, 2023

Aktiviteti “Ditët e pakicave kombëtare të Zagrebit”

Këtë të diel më 18 shtator në Pavilionin e Parkut Zrinjevac, ora 10:00 do të organizohet manifestimi Ditët e Pakicave Kombëtare të Qytetit të Zagrebit. Një aktivtet ky I organizuar nga Koordinacioni i Këshillave dhe Përfaqësive të Pakicave Kombëtare të Qytetit të Zagrebit në bashkëpunim me të gjitha këshillat dhe përfaqësitë e Zagrebit.

Në manifestim do të marrin pjesë përfaqësues nga 19 pakica kombëtare: shqiptare, austriake, boshnjake, malazeze, çeke, hungareze, maqedonase, rome, sllovene, serbe, bullgare, polake, ukrainase, ruse, sllovake, italiane, turke, hebreje. Ata do të prezantojnë veshjet popullore, krijimtarinë foklorike e muzikore, botime e materiale te tjera promovuese, si dhe gatime te kuzhinës tradicionale.

Komuniteti shqiptar do të prezantohet me:

 1. Program artistik nga grupi vokal-instrumental i Shoqatës Kulturore Migjeni nga Ljubljana, Slloveni
 2. Revia e veshjeve kombëtare nga fëmijët e të rinjtë
 3. Stenda me libra, revista e materiale promovuese
 4. Punime dore të nënave duararta
 5. Punime të nxënësve të mësimit shqip
 6. Gatime të kuzhinës tradicionale shqiptare.

Ndërsa një ditë më parë të shtunën më 17 shtator në kuadër të aktivitetit në orën 19:00, në sallën e Shtëpisë Kulturore Çeke do të promovohet libri “Gjurmët e pakicave kombëtare në Zagreb”, të autorit dr.sc. Filip Škiljan, botuar nga Koordinacioni i Këshillave dhe Përfaqësive të Pakicave Kombëtare të Qytetit të Zagrebit.

 

Këtë të diel më 18 shtator në Pavilionin e Parkut Zrinjevac, ora 10:00 do të organizohet manifestimi Ditët e Pakicave Kombëtare të Qytetit të Zagrebit. Një aktivtet ky I organizuar nga Koordinacioni i Këshillave dhe Përfaqësive të Pakicave Kombëtare të Qytetit të Zagrebit në bashkëpunim me të gjitha këshillat dhe përfaqësitë e Zagrebit.

Në manifestim do të marrin pjesë përfaqësues nga 19 pakica kombëtare: shqiptare, austriake, boshnjake, malazeze, çeke, hungareze, maqedonase, rome, sllovene, serbe, bullgare, polake, ukrainase, ruse, sllovake, italiane, turke, hebreje. Ata do të prezantojnë veshjet popullore, krijimtarinë foklorike e muzikore, botime e materiale te tjera promovuese, si dhe gatime te kuzhinës tradicionale.

Komuniteti shqiptar do të prezantohet me:

 1. Program artistik nga grupi vokal-instrumental i Shoqatës Kulturore Migjeni nga Ljubljana, Slloveni
 2. Revia e veshjeve kombëtare nga fëmijët e të rinjtë
 3. Stenda me libra, revista e materiale promovuese
 4. Punime dore të nënave duararta
 5. Punime të nxënësve të mësimit shqip
 6. Gatime të kuzhinës tradicionale shqiptare.

Ndërsa një ditë më parë të shtunën më 17 shtator në kuadër të aktivitetit në orën 19:00, në sallën e Shtëpisë Kulturore Çeke do të promovohet libri “Gjurmët e pakicave kombëtare në Zagreb”, të autorit dr.sc. Filip Škiljan, botuar nga Koordinacioni i Këshillave dhe Përfaqësive të Pakicave Kombëtare të Qytetit të Zagrebit.