Forumi i II gjithëkombëtar/Strategjia e Kombit Shqiptar: Ku jemi dhe ku do vemi?

E martë, 16 Gusht, 2022
E martë, 16 Gusht, 2022

Forumi i II gjithëkombëtar/Strategjia e Kombit Shqiptar: Ku jemi dhe ku do vemi?

Forumi i II gjithëkombëtar: “Strategjia Valide dhe Reliable e Kombit Shqiptar: Ku jemi dhe ku do vemi?”, i cili u mbajt më 8 dhe 9.7.2022 në “Academy of Leadership Sciences Switzerland” i përfundoi punimet më sukses.

Kombi Shqiptar aktualisht është duke u rrezikuar të përçahet dhe ta humbë pavarësinë e fituar me gjak, për shkak të mangësisë inovative-kognitive-strategjike-politike, për tu integruar në Bashkimin Evropian. Ky fakt i hidhur paraqet rrezik real, që të na përsëritet historia dhe prapë të futemi direkt apo indirekt nën thundrat e pushtuesve. Për të parandaluar një realitet të tillë, te hidhur intelektualët e pavarur të kombit tone nuk guxojnë të heshtin. Ne, disa nga intelektualët Shqiptar, nga te gjitha trojet Shqiptare, shumica nga mërgata Shqiptare, që jetojmë në shtetet perëndimore të Evropës dhe SHBA e ndjemë obligim njerëzor, kombëtar, intelektual dhe profesional të tubohemi në Forumin e II gjithëkombëtar, i cili u organizua dhe u mbajt në “Academy of Leadership Sciences Switzerland (Akademia e Shkencave të Lidershipit në Zvicër), për të inicuar një strategji valide dhe reliable kombëtare e cila aktualisht vazhdonë ti mungonë kombit Shqiptar.

Objektivat e këtij forumi ishin:

-Reflektimi i gjendjes së Kombit Shqiptar sot dhe ku do vemi nesër.

-Inicimi i formulimit të një Strategjie gjithëkombëtare, valide dhe reliable, të qëndrueshme, që sjellë prosperitet për të gjithë Shqiptarët në tërë botën.

-Kreativiteti inovativ-kognitiv-strategjik dhe pragmatik në integrimin e vendeve Amë në Bashkimin Evropian.

Në këtë forum patëm 31 folës kyç nga mërgata Shqiptare dhe trojet Amë, që përfaqësojnë fushat e shkencës, lidershipit, biznesit, sigurisë, shëndetësisë, politikës moderne perëndimore, drejtësisë, artit, kulturës dhe sportit. Shumica e folësve kyç të këtij forumi kanë lidhje profesionale me instancat e larta shtetërore të vendeve të ndryshme perëndimorë dhe kanë zgjuarsi inovative-kognitive-strategjike dhe pragmatike ta shpejtësojnë integrimin e trojeve Shqiptare në Bashkësinë Evropiane.

Të ftuar publikisht në këtë forum ishin edhe përfaqësuesit kyç politik të vendeve Amë si dhe Akademitë e Shkencave dhe Arteve të Shqipërisë dhe të Kosovës, fatkeqësisht asnjë nga të sipërpërmedurit nuk participuan në këtë forum.

Në këtë forum mbajtën fjalime dhe diskutime konstruktive këta përsona:

 1. Dr. c. Bletra Berisha, MBA, Ko-Moderatore
 2. Prof. Erta Receku,MSs., Ko-Moderatore
 3. Prof. Dr. Fadil Çitaku, PhD, organizator dhe udhëheqës i Forumit
 4. Prof. Bashkim Jashari, ekspert i artit të muzikës. Në emer të Familjes Legjendare Jashari nga Prekazi e bëri hapjen e këtij Forumi
 5. Komandant Shkupi (Ferid Berisha) luftëtar i UÇK
 6. Fitije Pciari, Afariste, nënkryetare e Forcës së Diasporës
 7. Prof. Rexhep Gashi, MSc., MBA, shkencëtar
 8. Prof. Dr. Gjyla Çeliku, Shkencëtare
 9. Ilir Seferi, MSc, Afraist, politikan në Gjermani, bashkëthemelues i Besa Foundation ne Bavari
 10. Prof. Dr. Nusret Pllana, shkencëtar, luftëtar i UÇK Autor, Producent Filmash dokumetar
 11. Oltiana Rama, MSc, Shekencëtare
 12. Prof. Dr. Arbër Çeliku, shkencëtar
 13. Dr. Gazmend Berisha, PhD, shkencëtar, drejtor ekzektutiv i Federatës së Mjekëve Shqiptar të Evropës
 14. Dr. Aurora Dollenberg, Mjeke themeluese dhe kryetare e Federatës së Mjekëve Shqiptar të Evropës
 15. Xhevdet Maula, Jursit, Avokat, Besa Foundation ne Bavari
 16. Vehbi Zeqiri, economist, ekspert i Lidershipit
 17. Halil Çitaku, ekonomist, Aktivist
 18. Samira Shabani, Bsc, MSc. c. Diplomaci
 19. Ing. Enver Halilaj; expert i trafikut hekurudhorë në Zvicër
 20. Avni Dervishi, MSc, Politikan në Suedi, Forca e Diasporës
 21. Prof. Erta Receku, MSc., fizkante
 22. Prof. Shefqet Balaj, Politikan në Austri, Afarist
 23. Naim Abazi, Afarist, Aktivist
 24. Prof. Xhevat Murseli, Aktivist, Lobist
 25. Fatmir Osamani, arkitekt, bashkëthemelues Forca e Disapores, Lobist
 26. Lirim Gashi, Kryetar I Forcës së Diasporës për Kosovën
 27. Halit Nezaj (King Lita), gazetar i sportit, piktor
 28. Bahri Troja, MSc, politikan në Austri
 29. Drita Kolgjini, MSc., Politikane në Suedi
 30. Agim Aliçkaj, MSc., Lobist në SHBA

Të gjithë dhanë propozimet e tyre që të themelohet Këshilli i Intelektualëve Shqiptar për Strategji Kombëtare, i cili përmban ekspertë në fushat e ndryshme, të cilët do përpilojnë strategjitë kombëtare valide dhe reliable, me objektiva dhe masa të matshme në fushat e tyre përkatëse,  ato/ata janë specialist/e nëpër vendet e ndryshme të perëndimit dhe vendet Amë.

Ky këshill ka nisur punën në grupe profesionale menjëherë. Këshilli ka një qasje lidershipi modern, që stimulon dhe praktikon punën në ekipe dhe nuk do të ketë hierarki klasike.

Ky këshill i përberë nga intelektual modern, që kanë arritur majat e sukseset në konkurrencën e ashpër perëndimore është që nga tani në shërbim konsultativ më Vendet Amë, në të gjitha trojet Shqiptare por edhe më të gjitha vendet e botës ku jetojnë shqiptarët. Qëllimi kyç i Këshillit të Intelektualëve Shqiptar për Strategji Kombëtare është ta përpilojë Strategjinë Kombëtare Shqiptare afatëgjatë, ku çdo individ Shqiptar në vendet Amë dhe tërë botën të ka mundësi ta jetonë një jetë dinjitoze më prosperitet të plotë. Për këtë qëllim në strategji do futën të dhënat më bashkëkohore nga neuroshkenca dhe shkencat e tjera dhe përvojat praktike qe shkencëtarët dhe profesionistët e këtij këshilli i kanë zënë në vendet perëndimorë ku punojnë dhe jetojnë me dekada të tëra.

Këshilli do jetë i hapur për konsulta për qeveritë e vendeve Amë, por edhe për asociacione të tjera Shqiptare jashtë trojeve Shqiptare.

Më poshtë i gjeni dy linke ku mund ti ndiqni punimet e forumit të II gjithëkombëtar.

Pjesa e parë: më 8.7.2022

https://youtu.be/kXH0nv1yXxs

Pjesa e dytë: më 9.7.2022

https://youtu.be/QBPahQPo7Co

Më poshtë po ashtu i gjëni dy linke të punimit të Forumit të I gjithëkombëtar i cili u mbajt në vitin 2021, ku në mesin e folësve kyç ishte edhe Ambasadori William Walker.

Pjesa e parë: më 19.8.2021

https://www.youtube.com/watch?v=QwFSUaZgcoE

Pjesa e dytë: më 20.8.2021

https://www.youtube.com/watch?v=S6EdqMriYu4

Në emer të grupit organizativ.

Prof. Dr. Fadil Çitaku, PhD, MME, CEO

Academy of Leadership Sciences Switzerland

World Trade Center

Leutschenbachstrasse 95

CH-8050 Zürich

Switzerland

 1. +41 (0)44 308 35 22
 2. +41 (0)76 507 36 30

[email protected]

www.alss-edu.ch

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

Forumi i II gjithëkombëtar: “Strategjia Valide dhe Reliable e Kombit Shqiptar: Ku jemi dhe ku do vemi?”, i cili u mbajt më 8 dhe 9.7.2022 në “Academy of Leadership Sciences Switzerland” i përfundoi punimet më sukses.

Kombi Shqiptar aktualisht është duke u rrezikuar të përçahet dhe ta humbë pavarësinë e fituar me gjak, për shkak të mangësisë inovative-kognitive-strategjike-politike, për tu integruar në Bashkimin Evropian. Ky fakt i hidhur paraqet rrezik real, që të na përsëritet historia dhe prapë të futemi direkt apo indirekt nën thundrat e pushtuesve. Për të parandaluar një realitet të tillë, te hidhur intelektualët e pavarur të kombit tone nuk guxojnë të heshtin. Ne, disa nga intelektualët Shqiptar, nga te gjitha trojet Shqiptare, shumica nga mërgata Shqiptare, që jetojmë në shtetet perëndimore të Evropës dhe SHBA e ndjemë obligim njerëzor, kombëtar, intelektual dhe profesional të tubohemi në Forumin e II gjithëkombëtar, i cili u organizua dhe u mbajt në “Academy of Leadership Sciences Switzerland (Akademia e Shkencave të Lidershipit në Zvicër), për të inicuar një strategji valide dhe reliable kombëtare e cila aktualisht vazhdonë ti mungonë kombit Shqiptar.

Objektivat e këtij forumi ishin:

-Reflektimi i gjendjes së Kombit Shqiptar sot dhe ku do vemi nesër.

-Inicimi i formulimit të një Strategjie gjithëkombëtare, valide dhe reliable, të qëndrueshme, që sjellë prosperitet për të gjithë Shqiptarët në tërë botën.

-Kreativiteti inovativ-kognitiv-strategjik dhe pragmatik në integrimin e vendeve Amë në Bashkimin Evropian.

Në këtë forum patëm 31 folës kyç nga mërgata Shqiptare dhe trojet Amë, që përfaqësojnë fushat e shkencës, lidershipit, biznesit, sigurisë, shëndetësisë, politikës moderne perëndimore, drejtësisë, artit, kulturës dhe sportit. Shumica e folësve kyç të këtij forumi kanë lidhje profesionale me instancat e larta shtetërore të vendeve të ndryshme perëndimorë dhe kanë zgjuarsi inovative-kognitive-strategjike dhe pragmatike ta shpejtësojnë integrimin e trojeve Shqiptare në Bashkësinë Evropiane.

Të ftuar publikisht në këtë forum ishin edhe përfaqësuesit kyç politik të vendeve Amë si dhe Akademitë e Shkencave dhe Arteve të Shqipërisë dhe të Kosovës, fatkeqësisht asnjë nga të sipërpërmedurit nuk participuan në këtë forum.

Në këtë forum mbajtën fjalime dhe diskutime konstruktive këta përsona:

 1. Dr. c. Bletra Berisha, MBA, Ko-Moderatore
 2. Prof. Erta Receku,MSs., Ko-Moderatore
 3. Prof. Dr. Fadil Çitaku, PhD, organizator dhe udhëheqës i Forumit
 4. Prof. Bashkim Jashari, ekspert i artit të muzikës. Në emer të Familjes Legjendare Jashari nga Prekazi e bëri hapjen e këtij Forumi
 5. Komandant Shkupi (Ferid Berisha) luftëtar i UÇK
 6. Fitije Pciari, Afariste, nënkryetare e Forcës së Diasporës
 7. Prof. Rexhep Gashi, MSc., MBA, shkencëtar
 8. Prof. Dr. Gjyla Çeliku, Shkencëtare
 9. Ilir Seferi, MSc, Afraist, politikan në Gjermani, bashkëthemelues i Besa Foundation ne Bavari
 10. Prof. Dr. Nusret Pllana, shkencëtar, luftëtar i UÇK Autor, Producent Filmash dokumetar
 11. Oltiana Rama, MSc, Shekencëtare
 12. Prof. Dr. Arbër Çeliku, shkencëtar
 13. Dr. Gazmend Berisha, PhD, shkencëtar, drejtor ekzektutiv i Federatës së Mjekëve Shqiptar të Evropës
 14. Dr. Aurora Dollenberg, Mjeke themeluese dhe kryetare e Federatës së Mjekëve Shqiptar të Evropës
 15. Xhevdet Maula, Jursit, Avokat, Besa Foundation ne Bavari
 16. Vehbi Zeqiri, economist, ekspert i Lidershipit
 17. Halil Çitaku, ekonomist, Aktivist
 18. Samira Shabani, Bsc, MSc. c. Diplomaci
 19. Ing. Enver Halilaj; expert i trafikut hekurudhorë në Zvicër
 20. Avni Dervishi, MSc, Politikan në Suedi, Forca e Diasporës
 21. Prof. Erta Receku, MSc., fizkante
 22. Prof. Shefqet Balaj, Politikan në Austri, Afarist
 23. Naim Abazi, Afarist, Aktivist
 24. Prof. Xhevat Murseli, Aktivist, Lobist
 25. Fatmir Osamani, arkitekt, bashkëthemelues Forca e Disapores, Lobist
 26. Lirim Gashi, Kryetar I Forcës së Diasporës për Kosovën
 27. Halit Nezaj (King Lita), gazetar i sportit, piktor
 28. Bahri Troja, MSc, politikan në Austri
 29. Drita Kolgjini, MSc., Politikane në Suedi
 30. Agim Aliçkaj, MSc., Lobist në SHBA

Të gjithë dhanë propozimet e tyre që të themelohet Këshilli i Intelektualëve Shqiptar për Strategji Kombëtare, i cili përmban ekspertë në fushat e ndryshme, të cilët do përpilojnë strategjitë kombëtare valide dhe reliable, me objektiva dhe masa të matshme në fushat e tyre përkatëse,  ato/ata janë specialist/e nëpër vendet e ndryshme të perëndimit dhe vendet Amë.

Ky këshill ka nisur punën në grupe profesionale menjëherë. Këshilli ka një qasje lidershipi modern, që stimulon dhe praktikon punën në ekipe dhe nuk do të ketë hierarki klasike.

Ky këshill i përberë nga intelektual modern, që kanë arritur majat e sukseset në konkurrencën e ashpër perëndimore është që nga tani në shërbim konsultativ më Vendet Amë, në të gjitha trojet Shqiptare por edhe më të gjitha vendet e botës ku jetojnë shqiptarët. Qëllimi kyç i Këshillit të Intelektualëve Shqiptar për Strategji Kombëtare është ta përpilojë Strategjinë Kombëtare Shqiptare afatëgjatë, ku çdo individ Shqiptar në vendet Amë dhe tërë botën të ka mundësi ta jetonë një jetë dinjitoze më prosperitet të plotë. Për këtë qëllim në strategji do futën të dhënat më bashkëkohore nga neuroshkenca dhe shkencat e tjera dhe përvojat praktike qe shkencëtarët dhe profesionistët e këtij këshilli i kanë zënë në vendet perëndimorë ku punojnë dhe jetojnë me dekada të tëra.

Këshilli do jetë i hapur për konsulta për qeveritë e vendeve Amë, por edhe për asociacione të tjera Shqiptare jashtë trojeve Shqiptare.

Më poshtë i gjeni dy linke ku mund ti ndiqni punimet e forumit të II gjithëkombëtar.

Pjesa e parë: më 8.7.2022

https://youtu.be/kXH0nv1yXxs

Pjesa e dytë: më 9.7.2022

https://youtu.be/QBPahQPo7Co

Më poshtë po ashtu i gjëni dy linke të punimit të Forumit të I gjithëkombëtar i cili u mbajt në vitin 2021, ku në mesin e folësve kyç ishte edhe Ambasadori William Walker.

Pjesa e parë: më 19.8.2021

https://www.youtube.com/watch?v=QwFSUaZgcoE

Pjesa e dytë: më 20.8.2021

https://www.youtube.com/watch?v=S6EdqMriYu4

Në emer të grupit organizativ.

Prof. Dr. Fadil Çitaku, PhD, MME, CEO

Academy of Leadership Sciences Switzerland

World Trade Center

Leutschenbachstrasse 95

CH-8050 Zürich

Switzerland

 1. +41 (0)44 308 35 22
 2. +41 (0)76 507 36 30

[email protected]

www.alss-edu.ch

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.