Belgjikë/ Me 28 mars Organizata Studentore Shqiptare prezanton “Natën shqiptare”

E premte, 23 Shkurt, 2024
E premte, 23 Shkurt, 2024

Belgjikë/ Me 28 mars Organizata Studentore Shqiptare prezanton “Natën shqiptare”

Shoqata e Studentëve Italianë ULB (ASI), Organizata Studentore Shqiptare në Belgjikë (VLERA), Rrethi Kulturor Turk ULB (LÂLE) dhe Rrethi Latino ULB (ASUL) po bashkëpunojnë për të realizuar një javë eventesh për promovimin e multikulturalizmit në ULB. Çdo ditë nga data 28 deri më 31 mars, një nga 4 shoqatat do të organizojë një ngjarje për të nxjerrë në pah një aspekt të kulturës së tij që mund të jetë me interes për komunitetin ndërkombëtar të ULB.

Më 28 mars organizata shqiptare do ta nisë javën me një mbrëmje ku do të prezantohet folklori shqiptar. 29 Marsi i kushtohet kulturës turke. Kjo do t’u prezantohet nga rrethi Lâle studentëve të ULB-së nëpërmjet një mbrëmjeje interaktive rreth një instrumenti muzikor tradicional, “saz”. Më pas më 30 mars rrethi italian do të flasë për muzikën italiane me një konferencë të znj. Caruso. Më pas, më 31 mars, rrethi latin do të propozojë gatime tipike nga Amerika Qendrore dhe Jugore. Më në fund, më 1 Prill, një festë e madhe e të gjitha qarqeve së bashku, ku do të ofrohen lojëra interaktive, pije dhe ushqime, do të mbyllë këtë javë të zbulimeve kulturore.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Shoqata e Studentëve Italianë ULB (ASI), Organizata Studentore Shqiptare në Belgjikë (VLERA), Rrethi Kulturor Turk ULB (LÂLE) dhe Rrethi Latino ULB (ASUL) po bashkëpunojnë për të realizuar një javë eventesh për promovimin e multikulturalizmit në ULB. Çdo ditë nga data 28 deri më 31 mars, një nga 4 shoqatat do të organizojë një ngjarje për të nxjerrë në pah një aspekt të kulturës së tij që mund të jetë me interes për komunitetin ndërkombëtar të ULB.

Më 28 mars organizata shqiptare do ta nisë javën me një mbrëmje ku do të prezantohet folklori shqiptar. 29 Marsi i kushtohet kulturës turke. Kjo do t’u prezantohet nga rrethi Lâle studentëve të ULB-së nëpërmjet një mbrëmjeje interaktive rreth një instrumenti muzikor tradicional, “saz”. Më pas më 30 mars rrethi italian do të flasë për muzikën italiane me një konferencë të znj. Caruso. Më pas, më 31 mars, rrethi latin do të propozojë gatime tipike nga Amerika Qendrore dhe Jugore. Më në fund, më 1 Prill, një festë e madhe e të gjitha qarqeve së bashku, ku do të ofrohen lojëra interaktive, pije dhe ushqime, do të mbyllë këtë javë të zbulimeve kulturore.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Shoqata e Studentëve Italianë ULB (ASI), Organizata Studentore Shqiptare në Belgjikë (VLERA), Rrethi Kulturor Turk ULB (LÂLE) dhe Rrethi Latino ULB (ASUL) po bashkëpunojnë për të realizuar një javë eventesh për promovimin e multikulturalizmit në ULB. Çdo ditë nga data 28 deri më 31 mars, një nga 4 shoqatat do të organizojë një ngjarje për të nxjerrë në pah një aspekt të kulturës së tij që mund të jetë me interes për komunitetin ndërkombëtar të ULB.

Më 28 mars organizata shqiptare do ta nisë javën me një mbrëmje ku do të prezantohet folklori shqiptar. 29 Marsi i kushtohet kulturës turke. Kjo do t’u prezantohet nga rrethi Lâle studentëve të ULB-së nëpërmjet një mbrëmjeje interaktive rreth një instrumenti muzikor tradicional, “saz”. Më pas më 30 mars rrethi italian do të flasë për muzikën italiane me një konferencë të znj. Caruso. Më pas, më 31 mars, rrethi latin do të propozojë gatime tipike nga Amerika Qendrore dhe Jugore. Më në fund, më 1 Prill, një festë e madhe e të gjitha qarqeve së bashku, ku do të ofrohen lojëra interaktive, pije dhe ushqime, do të mbyllë këtë javë të zbulimeve kulturore.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.