Australi/ Rikthehet pas 5 vitesh festivali shqiptar në Dandenong

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

Australi/ Rikthehet pas 5 vitesh festivali shqiptar në Dandenong

Pas një pauze pesëvjeçare, dy nga të cilat të shkaktuara prej pandemisë rikthehet në qytezën e  Dandenong Festivali Shqiptar.

Me pjesëmarrjen e tre grupeve folklorike lokale, valle, kostume dhe ushqime, ky festival synon të mbajë gjallë traditat.

Presidenti i Shoqatës së Komunitetit Shqiptar të Australisë në Dandenong Keshava, Riza Jaupi, pret që të marrin pjesë deri në 2 mijë shqiptar në festival shkruan Star Journal.

“Ne thjesht përpiqemi të bashkojmë komunitetin tonë shqiptar. Ne nuk duam të humbasim kulturën dhe gjuhën tonë. Sa më shumë gjëra të tilla të bëjmë për brezin e ri, aq më shumë nga këto tradita do të vazhdojnë”, thotë Jaupi.

Lexo edhe:  Historia e vendosjes së 4 mijë shqiptarëve në qytetin Dandenong

Planet për të ringjallur ngjarjen gjatë dy viteve të fundit ishin ngecur nga Covid.

“Ne e organizonim festivalin në Dandenong Park çdo vit. Dhe shpresojmë ta bëjmë atë një ngjarje vjetore të dielën e fundit të shkurtit. Është një kohë ideale. Ne si shqiptarë zakonisht nuk bëjmë dasma në shkurt sepse është një muaj i shkurtër”, shpjegon Jaupi.

Lexo edhe: Parkut në Australi i vendoset emri shqiptar

Grupi folklorik përfshinë grupin e adoleshentëve “Djemtë nga Keshava” që performojnë me klarinetë, daulle, fizarmonikë dhe kitarë me dy tela (çifteli). Ushqimet tradicionale përfshijnë salcice, cevapi, byrek dhe ëmbëlsirat si bakllava.

“Festivali Shqiptar” (Albanian festival) do të mbahet në George Andreës Reserve, Treëin Street, Dandenong South të dielën më 6 mars, ora 10:00-19:00.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Pas një pauze pesëvjeçare, dy nga të cilat të shkaktuara prej pandemisë rikthehet në qytezën e  Dandenong Festivali Shqiptar.

Me pjesëmarrjen e tre grupeve folklorike lokale, valle, kostume dhe ushqime, ky festival synon të mbajë gjallë traditat.

Presidenti i Shoqatës së Komunitetit Shqiptar të Australisë në Dandenong Keshava, Riza Jaupi, pret që të marrin pjesë deri në 2 mijë shqiptar në festival shkruan Star Journal.

“Ne thjesht përpiqemi të bashkojmë komunitetin tonë shqiptar. Ne nuk duam të humbasim kulturën dhe gjuhën tonë. Sa më shumë gjëra të tilla të bëjmë për brezin e ri, aq më shumë nga këto tradita do të vazhdojnë”, thotë Jaupi.

Lexo edhe:  Historia e vendosjes së 4 mijë shqiptarëve në qytetin Dandenong

Planet për të ringjallur ngjarjen gjatë dy viteve të fundit ishin ngecur nga Covid.

“Ne e organizonim festivalin në Dandenong Park çdo vit. Dhe shpresojmë ta bëjmë atë një ngjarje vjetore të dielën e fundit të shkurtit. Është një kohë ideale. Ne si shqiptarë zakonisht nuk bëjmë dasma në shkurt sepse është një muaj i shkurtër”, shpjegon Jaupi.

Lexo edhe: Parkut në Australi i vendoset emri shqiptar

Grupi folklorik përfshinë grupin e adoleshentëve “Djemtë nga Keshava” që performojnë me klarinetë, daulle, fizarmonikë dhe kitarë me dy tela (çifteli). Ushqimet tradicionale përfshijnë salcice, cevapi, byrek dhe ëmbëlsirat si bakllava.

“Festivali Shqiptar” (Albanian festival) do të mbahet në George Andreës Reserve, Treëin Street, Dandenong South të dielën më 6 mars, ora 10:00-19:00.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Pas një pauze pesëvjeçare, dy nga të cilat të shkaktuara prej pandemisë rikthehet në qytezën e  Dandenong Festivali Shqiptar.

Me pjesëmarrjen e tre grupeve folklorike lokale, valle, kostume dhe ushqime, ky festival synon të mbajë gjallë traditat.

Presidenti i Shoqatës së Komunitetit Shqiptar të Australisë në Dandenong Keshava, Riza Jaupi, pret që të marrin pjesë deri në 2 mijë shqiptar në festival shkruan Star Journal.

“Ne thjesht përpiqemi të bashkojmë komunitetin tonë shqiptar. Ne nuk duam të humbasim kulturën dhe gjuhën tonë. Sa më shumë gjëra të tilla të bëjmë për brezin e ri, aq më shumë nga këto tradita do të vazhdojnë”, thotë Jaupi.

Lexo edhe:  Historia e vendosjes së 4 mijë shqiptarëve në qytetin Dandenong

Planet për të ringjallur ngjarjen gjatë dy viteve të fundit ishin ngecur nga Covid.

“Ne e organizonim festivalin në Dandenong Park çdo vit. Dhe shpresojmë ta bëjmë atë një ngjarje vjetore të dielën e fundit të shkurtit. Është një kohë ideale. Ne si shqiptarë zakonisht nuk bëjmë dasma në shkurt sepse është një muaj i shkurtër”, shpjegon Jaupi.

Lexo edhe: Parkut në Australi i vendoset emri shqiptar

Grupi folklorik përfshinë grupin e adoleshentëve “Djemtë nga Keshava” që performojnë me klarinetë, daulle, fizarmonikë dhe kitarë me dy tela (çifteli). Ushqimet tradicionale përfshijnë salcice, cevapi, byrek dhe ëmbëlsirat si bakllava.

“Festivali Shqiptar” (Albanian festival) do të mbahet në George Andreës Reserve, Treëin Street, Dandenong South të dielën më 6 mars, ora 10:00-19:00.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.