Foto Dite/ Shqipëria dhe Kosova sot në ceremoninë e hapjes së lojërave olimpike

E mërkurë, 24 Korrik, 2024
E mërkurë, 24 Korrik, 2024

Foto Dite/ Shqipëria dhe Kosova sot në ceremoninë e hapjes së lojërave olimpike

Me një ceremoni madhështore, kanë startuar sot në Kinë Lojërat Olimpike Dimërore, që do mbahen pikërisht në Pekin dhe do të zgjasin deri më datën 20 shkurt, në një rrugëtim që pritet të jetë spektakolar, me garues nga mbarë bota.

Ceremonia e hapjes u mbajt në Stadiumin Kombëtar të Pekinit, nën temperatura deri në -3 gradë celsius, por kjo nuk ka penguar sportdashësit të mbushin plot shkallët e impiantit.

Emocionuese në ceremoni ishin dhe parakalimet e 91 vendeve pjesëmarrëse në këtë event madhor, ku nuk mungoi flamuri kuqezi i Shqipërisë dhe urimi në shqip: ‘Mirësevjen’.

Në Lojërat Olimpike Dimërore, Shqipëria përfaqësohet nga skiatori 18-vjeçar Denni Xhepa, i cili do të konkurrojë më 13 dhe 16 shkurt në Pekin në disiplinën e skive alpine, sllallom dhe sllallom gjigant. Për të kjo është hera e parë që përfaqëson ngjyrat kuqezi në një event kaq madhor.

Edhe Kosova merr pjesë për herë të parë në këtë kompeticion olimpik me  skiatorët Albin Tahiri dhe Kiana Kryeziu.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Me një ceremoni madhështore, kanë startuar sot në Kinë Lojërat Olimpike Dimërore, që do mbahen pikërisht në Pekin dhe do të zgjasin deri më datën 20 shkurt, në një rrugëtim që pritet të jetë spektakolar, me garues nga mbarë bota.

Ceremonia e hapjes u mbajt në Stadiumin Kombëtar të Pekinit, nën temperatura deri në -3 gradë celsius, por kjo nuk ka penguar sportdashësit të mbushin plot shkallët e impiantit.

Emocionuese në ceremoni ishin dhe parakalimet e 91 vendeve pjesëmarrëse në këtë event madhor, ku nuk mungoi flamuri kuqezi i Shqipërisë dhe urimi në shqip: ‘Mirësevjen’.

Në Lojërat Olimpike Dimërore, Shqipëria përfaqësohet nga skiatori 18-vjeçar Denni Xhepa, i cili do të konkurrojë më 13 dhe 16 shkurt në Pekin në disiplinën e skive alpine, sllallom dhe sllallom gjigant. Për të kjo është hera e parë që përfaqëson ngjyrat kuqezi në një event kaq madhor.

Edhe Kosova merr pjesë për herë të parë në këtë kompeticion olimpik me  skiatorët Albin Tahiri dhe Kiana Kryeziu.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Me një ceremoni madhështore, kanë startuar sot në Kinë Lojërat Olimpike Dimërore, që do mbahen pikërisht në Pekin dhe do të zgjasin deri më datën 20 shkurt, në një rrugëtim që pritet të jetë spektakolar, me garues nga mbarë bota.

Ceremonia e hapjes u mbajt në Stadiumin Kombëtar të Pekinit, nën temperatura deri në -3 gradë celsius, por kjo nuk ka penguar sportdashësit të mbushin plot shkallët e impiantit.

Emocionuese në ceremoni ishin dhe parakalimet e 91 vendeve pjesëmarrëse në këtë event madhor, ku nuk mungoi flamuri kuqezi i Shqipërisë dhe urimi në shqip: ‘Mirësevjen’.

Në Lojërat Olimpike Dimërore, Shqipëria përfaqësohet nga skiatori 18-vjeçar Denni Xhepa, i cili do të konkurrojë më 13 dhe 16 shkurt në Pekin në disiplinën e skive alpine, sllallom dhe sllallom gjigant. Për të kjo është hera e parë që përfaqëson ngjyrat kuqezi në një event kaq madhor.

Edhe Kosova merr pjesë për herë të parë në këtë kompeticion olimpik me  skiatorët Albin Tahiri dhe Kiana Kryeziu.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.