Austri/ Konsulli i Kosovës takohet me artistin Gazmend Freitag

E diel, 28 Maj, 2023
E diel, 28 Maj, 2023

Austri/ Konsulli i Kosovës takohet me artistin Gazmend Freitag

Konsulli i Republikës së Kosovës në Austri, Isa Kosumi ka pritur në Shërbimin konsullor të Ambasadës së Kosovës në Vjenë, artistin e madh shqiptar Gazmend Freitag shoqëruar nga Joe Leitner, Editor udhëheqës, redaktor dhe gazetar kulture, Press “VAKO” — Vjenë.

Gazmend Freitag është një piktor bashkëkohor me rrënjë shqiptare. Ai pikturon motive realiste në piktura shumëngjyrëshe në vaj ose portrete me laps. Me këto teknika ai përpunon dhe riprodhon kujtimet e atdheut, peizazhit dhe njerëzve të tij dhe i lidh ato me jetën e tij të sotme.

Arti i Gazmend Freitag buron edhe nga përvojat e tij si shqiptar kosovar në diasporë në kohën e luftërave ballkanike në vitet 1990. Ai ndan vuajtjen e dëbimit nga vendi i tij me refugjatët e shumtë të sotëm. Si student i drejtësisë, ai iku në Gjermani në vitin 1990. Në vitin 2013, Freitag filloi kursin universitar “Life vizatim” në Universitetin e Artit në Linz nën drejtimin e Annelies Oberdanner. Biografia e tij u bë shembull i integrimit të suksesshëm të një personaliteti të ndjeshëm artistik me një qëndrim jashtëzakonisht pozitiv ndaj jetës. Freitag zbuloi edhe artin si mjet komunikimi dhe veprat e tij i ndan me shumë njerëz.

Vepra e Gazmend Freitag përfshin portrete të shokëve të vjetër dhe të rinj. Ai gjithashtu pikturon shpesh nudo. Ati i pëlqen gjithashtu të sjellë në ekran skena të qytetit, si Linz, qendra e jetës së tij sot, apo përshtypjet e udhëtimit. Ai është veçanërisht i magjepsur nga urat që mund të kuptohen si simbole të lidhjes së tij ndërkombëtare. Ai preferon të vizatojë me laps, shkumës, bojë dhe pikturë vaji në telajo. Shumë prej veprave mishërojnë momente të bukura. Artisti pikturon në stilin e modernizmit klasik, midis impresionizmit dhe ekspresionizmit ai krijon një formë të re, bashkëkohore të realizmit. Ai me të drejtë mund të quhet një nga të mëdhenjtë e artit bashkëkohor ndërkombëtar.

Freitag është një artist që i njeh mirë sekretet e figuracionit dhe i përdor ato për të krijuar vepra të mahnitshme. Ai mund të shprehë emocionet që vëzhgon në mjedisin e tij dhe të hapë dimensione të reja stilistike. Romantizmi, idili i vendit dhe gëzimi i jetës shfaqen nga kompozimet e tij plot ngjyra.

Gjatë bisedës me te shihej lartë një kërshëri nostalgjie që ruan me fanatizëm ndaj at’dheut — Kosovës, ndërsa një dëshirë të zjarrtë ka që në muajët në vijim të Ekspozoj një Ekspozitë për bashkëatdhetarët në Ambasadën e Kosovës në Vjenë.

Me njerëz të tillë të dinjitetshëm duhet krenohet Kosova dhe shqiptaria sepse ata me punën e tyre profesionale i bëjnë nder vendit ku veprojnë dhe atdheut!

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

Konsulli i Republikës së Kosovës në Austri, Isa Kosumi ka pritur në Shërbimin konsullor të Ambasadës së Kosovës në Vjenë, artistin e madh shqiptar Gazmend Freitag shoqëruar nga Joe Leitner, Editor udhëheqës, redaktor dhe gazetar kulture, Press “VAKO” — Vjenë.

Gazmend Freitag është një piktor bashkëkohor me rrënjë shqiptare. Ai pikturon motive realiste në piktura shumëngjyrëshe në vaj ose portrete me laps. Me këto teknika ai përpunon dhe riprodhon kujtimet e atdheut, peizazhit dhe njerëzve të tij dhe i lidh ato me jetën e tij të sotme.

Arti i Gazmend Freitag buron edhe nga përvojat e tij si shqiptar kosovar në diasporë në kohën e luftërave ballkanike në vitet 1990. Ai ndan vuajtjen e dëbimit nga vendi i tij me refugjatët e shumtë të sotëm. Si student i drejtësisë, ai iku në Gjermani në vitin 1990. Në vitin 2013, Freitag filloi kursin universitar “Life vizatim” në Universitetin e Artit në Linz nën drejtimin e Annelies Oberdanner. Biografia e tij u bë shembull i integrimit të suksesshëm të një personaliteti të ndjeshëm artistik me një qëndrim jashtëzakonisht pozitiv ndaj jetës. Freitag zbuloi edhe artin si mjet komunikimi dhe veprat e tij i ndan me shumë njerëz.

Vepra e Gazmend Freitag përfshin portrete të shokëve të vjetër dhe të rinj. Ai gjithashtu pikturon shpesh nudo. Ati i pëlqen gjithashtu të sjellë në ekran skena të qytetit, si Linz, qendra e jetës së tij sot, apo përshtypjet e udhëtimit. Ai është veçanërisht i magjepsur nga urat që mund të kuptohen si simbole të lidhjes së tij ndërkombëtare. Ai preferon të vizatojë me laps, shkumës, bojë dhe pikturë vaji në telajo. Shumë prej veprave mishërojnë momente të bukura. Artisti pikturon në stilin e modernizmit klasik, midis impresionizmit dhe ekspresionizmit ai krijon një formë të re, bashkëkohore të realizmit. Ai me të drejtë mund të quhet një nga të mëdhenjtë e artit bashkëkohor ndërkombëtar.

Freitag është një artist që i njeh mirë sekretet e figuracionit dhe i përdor ato për të krijuar vepra të mahnitshme. Ai mund të shprehë emocionet që vëzhgon në mjedisin e tij dhe të hapë dimensione të reja stilistike. Romantizmi, idili i vendit dhe gëzimi i jetës shfaqen nga kompozimet e tij plot ngjyra.

Gjatë bisedës me te shihej lartë një kërshëri nostalgjie që ruan me fanatizëm ndaj at’dheut — Kosovës, ndërsa një dëshirë të zjarrtë ka që në muajët në vijim të Ekspozoj një Ekspozitë për bashkëatdhetarët në Ambasadën e Kosovës në Vjenë.

Me njerëz të tillë të dinjitetshëm duhet krenohet Kosova dhe shqiptaria sepse ata me punën e tyre profesionale i bëjnë nder vendit ku veprojnë dhe atdheut!

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

Konsulli i Republikës së Kosovës në Austri, Isa Kosumi ka pritur në Shërbimin konsullor të Ambasadës së Kosovës në Vjenë, artistin e madh shqiptar Gazmend Freitag shoqëruar nga Joe Leitner, Editor udhëheqës, redaktor dhe gazetar kulture, Press “VAKO” — Vjenë.

Gazmend Freitag është një piktor bashkëkohor me rrënjë shqiptare. Ai pikturon motive realiste në piktura shumëngjyrëshe në vaj ose portrete me laps. Me këto teknika ai përpunon dhe riprodhon kujtimet e atdheut, peizazhit dhe njerëzve të tij dhe i lidh ato me jetën e tij të sotme.

Arti i Gazmend Freitag buron edhe nga përvojat e tij si shqiptar kosovar në diasporë në kohën e luftërave ballkanike në vitet 1990. Ai ndan vuajtjen e dëbimit nga vendi i tij me refugjatët e shumtë të sotëm. Si student i drejtësisë, ai iku në Gjermani në vitin 1990. Në vitin 2013, Freitag filloi kursin universitar “Life vizatim” në Universitetin e Artit në Linz nën drejtimin e Annelies Oberdanner. Biografia e tij u bë shembull i integrimit të suksesshëm të një personaliteti të ndjeshëm artistik me një qëndrim jashtëzakonisht pozitiv ndaj jetës. Freitag zbuloi edhe artin si mjet komunikimi dhe veprat e tij i ndan me shumë njerëz.

Vepra e Gazmend Freitag përfshin portrete të shokëve të vjetër dhe të rinj. Ai gjithashtu pikturon shpesh nudo. Ati i pëlqen gjithashtu të sjellë në ekran skena të qytetit, si Linz, qendra e jetës së tij sot, apo përshtypjet e udhëtimit. Ai është veçanërisht i magjepsur nga urat që mund të kuptohen si simbole të lidhjes së tij ndërkombëtare. Ai preferon të vizatojë me laps, shkumës, bojë dhe pikturë vaji në telajo. Shumë prej veprave mishërojnë momente të bukura. Artisti pikturon në stilin e modernizmit klasik, midis impresionizmit dhe ekspresionizmit ai krijon një formë të re, bashkëkohore të realizmit. Ai me të drejtë mund të quhet një nga të mëdhenjtë e artit bashkëkohor ndërkombëtar.

Freitag është një artist që i njeh mirë sekretet e figuracionit dhe i përdor ato për të krijuar vepra të mahnitshme. Ai mund të shprehë emocionet që vëzhgon në mjedisin e tij dhe të hapë dimensione të reja stilistike. Romantizmi, idili i vendit dhe gëzimi i jetës shfaqen nga kompozimet e tij plot ngjyra.

Gjatë bisedës me te shihej lartë një kërshëri nostalgjie që ruan me fanatizëm ndaj at’dheut — Kosovës, ndërsa një dëshirë të zjarrtë ka që në muajët në vijim të Ekspozoj një Ekspozitë për bashkëatdhetarët në Ambasadën e Kosovës në Vjenë.

Me njerëz të tillë të dinjitetshëm duhet krenohet Kosova dhe shqiptaria sepse ata me punën e tyre profesionale i bëjnë nder vendit ku veprojnë dhe atdheut!

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.