Shqipëria dhe Italia midis letërsisë, muzikës dhe kulturës

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Shqipëria dhe Italia midis letërsisë, muzikës dhe kulturës

E shtunë 27 nëntor ora 11:00 në Bibliotekën Vaccheria Nardi prezantohet muzika tradicionale shqiptare me sopranon Ana Lushin, pianisten Kozeta Prifti dhe Eliza Coba moderatorë. Gjatë takimit do të ketë dhe një diskutim me prof. Ardian Ndreca.

Kjo ngjarje kulturore synon të grumbullojë, brenda komunës së Romës, njerëz nga komunitete që janë të ndryshëm vetëm sipas moshës, duke krijuar një ndjenjë përkatësie në të njëjtin grup. Italia ka krijuar me popullin shqiptar, gjatë një historie të tërë, një marrëdhënie vëllazërie, ndaj Shqipëria mund të konsiderohet  si rajoni i njëzet e një i Italisë.

“Qëllimi themelor që i kemi vënë vetes është të rrisim dhe përhapim kulturën e një kombi, Shqipërisë, e cila ka ruajtur në komunitetet minoritare arbëreshe, traditat dhe gjuhën (shek. XVI) të atdheut. Qëllimi është të bashkojmë këto lidhje të ngushta që na lidhin me “Il Paese di Fronte”, thuhet në njoftim.

Prania në këtë aktivitet do të jetë në përputhje me rregulloret anti Covid dhe duke paraqitur Green Pass.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

E shtunë 27 nëntor ora 11:00 në Bibliotekën Vaccheria Nardi prezantohet muzika tradicionale shqiptare me sopranon Ana Lushin, pianisten Kozeta Prifti dhe Eliza Coba moderatorë. Gjatë takimit do të ketë dhe një diskutim me prof. Ardian Ndreca.

Kjo ngjarje kulturore synon të grumbullojë, brenda komunës së Romës, njerëz nga komunitete që janë të ndryshëm vetëm sipas moshës, duke krijuar një ndjenjë përkatësie në të njëjtin grup. Italia ka krijuar me popullin shqiptar, gjatë një historie të tërë, një marrëdhënie vëllazërie, ndaj Shqipëria mund të konsiderohet  si rajoni i njëzet e një i Italisë.

“Qëllimi themelor që i kemi vënë vetes është të rrisim dhe përhapim kulturën e një kombi, Shqipërisë, e cila ka ruajtur në komunitetet minoritare arbëreshe, traditat dhe gjuhën (shek. XVI) të atdheut. Qëllimi është të bashkojmë këto lidhje të ngushta që na lidhin me “Il Paese di Fronte”, thuhet në njoftim.

Prania në këtë aktivitet do të jetë në përputhje me rregulloret anti Covid dhe duke paraqitur Green Pass.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

E shtunë 27 nëntor ora 11:00 në Bibliotekën Vaccheria Nardi prezantohet muzika tradicionale shqiptare me sopranon Ana Lushin, pianisten Kozeta Prifti dhe Eliza Coba moderatorë. Gjatë takimit do të ketë dhe një diskutim me prof. Ardian Ndreca.

Kjo ngjarje kulturore synon të grumbullojë, brenda komunës së Romës, njerëz nga komunitete që janë të ndryshëm vetëm sipas moshës, duke krijuar një ndjenjë përkatësie në të njëjtin grup. Italia ka krijuar me popullin shqiptar, gjatë një historie të tërë, një marrëdhënie vëllazërie, ndaj Shqipëria mund të konsiderohet  si rajoni i njëzet e një i Italisë.

“Qëllimi themelor që i kemi vënë vetes është të rrisim dhe përhapim kulturën e një kombi, Shqipërisë, e cila ka ruajtur në komunitetet minoritare arbëreshe, traditat dhe gjuhën (shek. XVI) të atdheut. Qëllimi është të bashkojmë këto lidhje të ngushta që na lidhin me “Il Paese di Fronte”, thuhet në njoftim.

Prania në këtë aktivitet do të jetë në përputhje me rregulloret anti Covid dhe duke paraqitur Green Pass.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.