Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare vendos ura bashkëpunimi me Greqinë

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare vendos ura bashkëpunimi me Greqinë

Kryetari i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare, z. Ardian Lekaj, anëtari i Kryesisë, z. Panajot Rumi, Drejtori Ekzekutiv, z. Durim Tabaku, zhvilluan një takim online me zj. Markella Megalokonomou, Sekretare e Parë dhe Drejtuese e Seksionit Konsullor dhe z. Sarantis Moschovis, Këshilltar i Parë për Çështjet Ekonomike & Tregtare në Ambasadën Greke në Tiranë.

Pas prezantimit të shkurtër të aktivitetit të deritanishëm të Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare, u diskutuan çështje me fokus bashkëpunimin midis dy vendeve në aspektin ekonomik. Mes çështjeve kryesore që u diskutuan ishin mundësitë e organizimit të aktiviteteve të përbashkëta ose në partneritet me Ambasadën e Greqisë, krijimi dhe promovimi i katalogut të produkteve tipike shqiptare si edhe çështje të fushave prioritare të investimeve në të dy vendet, rritja e investimeve greke në Shqipëri, veçanërisht në fushën e bujqësisë e turizmit, mundësitë për financim të projekteve shqiptare në kuadër të programit IPA 2022-2027, etj.

Përfaqësuesit e Ambasadës Greke informuan rreth procedurave dhe hapave që duhet të ndiqen në rastet e zgjerimit të aktiviteteve investuese shqiptare në Greqi.

Palët ranë dakord të vazhdojnë takimet dhe të informojnë njëra-tjetrën për mundësi të tjera bashkëpunimi me interes të ndërsjellë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Kryetari i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare, z. Ardian Lekaj, anëtari i Kryesisë, z. Panajot Rumi, Drejtori Ekzekutiv, z. Durim Tabaku, zhvilluan një takim online me zj. Markella Megalokonomou, Sekretare e Parë dhe Drejtuese e Seksionit Konsullor dhe z. Sarantis Moschovis, Këshilltar i Parë për Çështjet Ekonomike & Tregtare në Ambasadën Greke në Tiranë.

Pas prezantimit të shkurtër të aktivitetit të deritanishëm të Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare, u diskutuan çështje me fokus bashkëpunimin midis dy vendeve në aspektin ekonomik. Mes çështjeve kryesore që u diskutuan ishin mundësitë e organizimit të aktiviteteve të përbashkëta ose në partneritet me Ambasadën e Greqisë, krijimi dhe promovimi i katalogut të produkteve tipike shqiptare si edhe çështje të fushave prioritare të investimeve në të dy vendet, rritja e investimeve greke në Shqipëri, veçanërisht në fushën e bujqësisë e turizmit, mundësitë për financim të projekteve shqiptare në kuadër të programit IPA 2022-2027, etj.

Përfaqësuesit e Ambasadës Greke informuan rreth procedurave dhe hapave që duhet të ndiqen në rastet e zgjerimit të aktiviteteve investuese shqiptare në Greqi.

Palët ranë dakord të vazhdojnë takimet dhe të informojnë njëra-tjetrën për mundësi të tjera bashkëpunimi me interes të ndërsjellë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Kryetari i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare, z. Ardian Lekaj, anëtari i Kryesisë, z. Panajot Rumi, Drejtori Ekzekutiv, z. Durim Tabaku, zhvilluan një takim online me zj. Markella Megalokonomou, Sekretare e Parë dhe Drejtuese e Seksionit Konsullor dhe z. Sarantis Moschovis, Këshilltar i Parë për Çështjet Ekonomike & Tregtare në Ambasadën Greke në Tiranë.

Pas prezantimit të shkurtër të aktivitetit të deritanishëm të Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare, u diskutuan çështje me fokus bashkëpunimin midis dy vendeve në aspektin ekonomik. Mes çështjeve kryesore që u diskutuan ishin mundësitë e organizimit të aktiviteteve të përbashkëta ose në partneritet me Ambasadën e Greqisë, krijimi dhe promovimi i katalogut të produkteve tipike shqiptare si edhe çështje të fushave prioritare të investimeve në të dy vendet, rritja e investimeve greke në Shqipëri, veçanërisht në fushën e bujqësisë e turizmit, mundësitë për financim të projekteve shqiptare në kuadër të programit IPA 2022-2027, etj.

Përfaqësuesit e Ambasadës Greke informuan rreth procedurave dhe hapave që duhet të ndiqen në rastet e zgjerimit të aktiviteteve investuese shqiptare në Greqi.

Palët ranë dakord të vazhdojnë takimet dhe të informojnë njëra-tjetrën për mundësi të tjera bashkëpunimi me interes të ndërsjellë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.