Revista kiliane përmbledhje për 6 poetë shqiptarë

E shtunë, 13 Prill, 2024
E shtunë, 13 Prill, 2024

Revista kiliane përmbledhje për 6 poetë shqiptarë

Disa ditë më parë, në Santiago të Kilit, doli nga shtypi revista prestigjioze kiliane “AErea” (revistë poetike hispano-amerikane, botim i “Ril Editores”) me poezi nga 8 vende të Amerikës Latine. Për herë të parë në të përfshihet një përmbledhje poetike prej 6 autorësh bashkëkohorë shqiptarë, 18 tekste dhe një shënim kritik nga profesoreshë Vjollca Osja, me autorë: Frederik Rreshpja dhe Jamarber Marko, Gazmend Krasniqi, Gentiana Minga, Entela Tabaku dhe Shqiptar Oseku. Përmbledhja poetike titullohet “Remote Pais”.

Burimi origjinal, këtu:

Disa ditë më parë, në Santiago të Kilit, doli nga shtypi revista prestigjioze kiliane “AErea” (revistë poetike hispano-amerikane, botim i “Ril Editores”) me poezi nga 8 vende të Amerikës Latine. Për herë të parë në të përfshihet një përmbledhje poetike prej 6 autorësh bashkëkohorë shqiptarë, 18 tekste dhe një shënim kritik nga profesoreshë Vjollca Osja, me autorë: Frederik Rreshpja dhe Jamarber Marko, Gazmend Krasniqi, Gentiana Minga, Entela Tabaku dhe Shqiptar Oseku. Përmbledhja poetike titullohet “Remote Pais”.

Burimi origjinal, këtu:

Disa ditë më parë, në Santiago të Kilit, doli nga shtypi revista prestigjioze kiliane “AErea” (revistë poetike hispano-amerikane, botim i “Ril Editores”) me poezi nga 8 vende të Amerikës Latine. Për herë të parë në të përfshihet një përmbledhje poetike prej 6 autorësh bashkëkohorë shqiptarë, 18 tekste dhe një shënim kritik nga profesoreshë Vjollca Osja, me autorë: Frederik Rreshpja dhe Jamarber Marko, Gazmend Krasniqi, Gentiana Minga, Entela Tabaku dhe Shqiptar Oseku. Përmbledhja poetike titullohet “Remote Pais”.

Burimi origjinal, këtu: