Mbrëmje e veçantë për gratë shqiptare në Amerikë

E martë, 28 Maj, 2024
E martë, 28 Maj, 2024

Mbrëmje e veçantë për gratë shqiptare në Amerikë

Një mbrëmje e veçantë organizuar nga Organizata e Grave Shqiptaro-Amerikane “Motrat Qirjazi”, me rastin e Ditës së Mësuesit dhe Ditës Ndërkombëtare të Gruas.

Kjo organizatë, që prej themelimit 25 vite më parë ka pasur në fokusin kryesor rritjen dhe fuqizimin e rolit të gruas shqiptare në komunitet.

Në këtë ditë të shënuar, Bordi i organizates nderoi znj. Linda Treska “Gruaja e Vitit”, Znj. Violeta Kajtazi si “Mesuese e Vitit” dhe Dr. Mazllum Belegu “Çmimi Humanitar”.

Kjo organizatë nderoi gjithashtu Ambasadoren Floreta Faber me Çmimin e Mirënjohjes “Për mbështetjen Organizatës Motrat Qirjazi dhe inkurajimin e grave shqiptaro-amerikane”.

Në fjalën e saj përshëndetëse, Ambasadorja Faber falënderoi anëtaret e organizatës për këtë vlerësim domethënës. Ajo vuri në dukje punën e jashtëzakonshme që kjo organizatë ka bërë në vijimësi për fuqizimin e  grave dhe falë edhe punës së tyre, ky rol po evidentohet gjithmonë e më shumë brenda komunitetit.

Gjithashtu, Ambasadorja shprehu mirënjohjen për mësuesit e shkollave shqipe të cilët luajnë një rol vendimtar në  ruajtjen dhe kultivimin e identitetin tonë kombëtar tek brezat e rinj, pasi identiteti ynë kombëtar fillon pikërisht me gjuhën amtare.

Më tej, Ambasadorja nënvizoi rolin e rëndësishëm të gruas shqiptare ndër vite dhe evoluimin e saj, duke vënë në dukje arritjet domethënëse. Por pavarësisht këtyre shifrave të cilat tingëllojnë optimiste “Ende mbetet shumë punë dhe sot ka dalë nevoja që jo vetëm të rrisim rolin e grave në shoqëri por dhe të edukojmë djemtë dhe brezin e ri me parimet e barazisë gjinore”, theksoi ajo.

Ambasadorja vuri në dukje se gjatë ushtrimit të detyrës si Ambasadore e Shqipërisë në SHBA, ka parë me prioritet mbështetjen e anëtareve të Diasporës si dhe takimet me organizatat e grave.

Një mbrëmje e veçantë organizuar nga Organizata e Grave Shqiptaro-Amerikane “Motrat Qirjazi”, me rastin e Ditës së Mësuesit dhe Ditës Ndërkombëtare të Gruas.

Kjo organizatë, që prej themelimit 25 vite më parë ka pasur në fokusin kryesor rritjen dhe fuqizimin e rolit të gruas shqiptare në komunitet.

Në këtë ditë të shënuar, Bordi i organizates nderoi znj. Linda Treska “Gruaja e Vitit”, Znj. Violeta Kajtazi si “Mesuese e Vitit” dhe Dr. Mazllum Belegu “Çmimi Humanitar”.

Kjo organizatë nderoi gjithashtu Ambasadoren Floreta Faber me Çmimin e Mirënjohjes “Për mbështetjen Organizatës Motrat Qirjazi dhe inkurajimin e grave shqiptaro-amerikane”.

Në fjalën e saj përshëndetëse, Ambasadorja Faber falënderoi anëtaret e organizatës për këtë vlerësim domethënës. Ajo vuri në dukje punën e jashtëzakonshme që kjo organizatë ka bërë në vijimësi për fuqizimin e  grave dhe falë edhe punës së tyre, ky rol po evidentohet gjithmonë e më shumë brenda komunitetit.

Gjithashtu, Ambasadorja shprehu mirënjohjen për mësuesit e shkollave shqipe të cilët luajnë një rol vendimtar në  ruajtjen dhe kultivimin e identitetin tonë kombëtar tek brezat e rinj, pasi identiteti ynë kombëtar fillon pikërisht me gjuhën amtare.

Më tej, Ambasadorja nënvizoi rolin e rëndësishëm të gruas shqiptare ndër vite dhe evoluimin e saj, duke vënë në dukje arritjet domethënëse. Por pavarësisht këtyre shifrave të cilat tingëllojnë optimiste “Ende mbetet shumë punë dhe sot ka dalë nevoja që jo vetëm të rrisim rolin e grave në shoqëri por dhe të edukojmë djemtë dhe brezin e ri me parimet e barazisë gjinore”, theksoi ajo.

Ambasadorja vuri në dukje se gjatë ushtrimit të detyrës si Ambasadore e Shqipërisë në SHBA, ka parë me prioritet mbështetjen e anëtareve të Diasporës si dhe takimet me organizatat e grave.

Një mbrëmje e veçantë organizuar nga Organizata e Grave Shqiptaro-Amerikane “Motrat Qirjazi”, me rastin e Ditës së Mësuesit dhe Ditës Ndërkombëtare të Gruas.

Kjo organizatë, që prej themelimit 25 vite më parë ka pasur në fokusin kryesor rritjen dhe fuqizimin e rolit të gruas shqiptare në komunitet.

Në këtë ditë të shënuar, Bordi i organizates nderoi znj. Linda Treska “Gruaja e Vitit”, Znj. Violeta Kajtazi si “Mesuese e Vitit” dhe Dr. Mazllum Belegu “Çmimi Humanitar”.

Kjo organizatë nderoi gjithashtu Ambasadoren Floreta Faber me Çmimin e Mirënjohjes “Për mbështetjen Organizatës Motrat Qirjazi dhe inkurajimin e grave shqiptaro-amerikane”.

Në fjalën e saj përshëndetëse, Ambasadorja Faber falënderoi anëtaret e organizatës për këtë vlerësim domethënës. Ajo vuri në dukje punën e jashtëzakonshme që kjo organizatë ka bërë në vijimësi për fuqizimin e  grave dhe falë edhe punës së tyre, ky rol po evidentohet gjithmonë e më shumë brenda komunitetit.

Gjithashtu, Ambasadorja shprehu mirënjohjen për mësuesit e shkollave shqipe të cilët luajnë një rol vendimtar në  ruajtjen dhe kultivimin e identitetin tonë kombëtar tek brezat e rinj, pasi identiteti ynë kombëtar fillon pikërisht me gjuhën amtare.

Më tej, Ambasadorja nënvizoi rolin e rëndësishëm të gruas shqiptare ndër vite dhe evoluimin e saj, duke vënë në dukje arritjet domethënëse. Por pavarësisht këtyre shifrave të cilat tingëllojnë optimiste “Ende mbetet shumë punë dhe sot ka dalë nevoja që jo vetëm të rrisim rolin e grave në shoqëri por dhe të edukojmë djemtë dhe brezin e ri me parimet e barazisë gjinore”, theksoi ajo.

Ambasadorja vuri në dukje se gjatë ushtrimit të detyrës si Ambasadore e Shqipërisë në SHBA, ka parë me prioritet mbështetjen e anëtareve të Diasporës si dhe takimet me organizatat e grave.