Adnan Januzaj, talenti shqiptar që në moshën 16 vjecare i kushtoi Manchester United 300 mijë euro

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Adnan Januzaj, talenti shqiptar që në moshën 16 vjecare i kushtoi Manchester United 300 mijë euro

Adnan Januzaj ka lindur në Bruksel të Belgjikës, ku familja e tij emigroi në vitin 1992, në mënyrë që babai i tij Abedin mund ti shpëtonte rekrutimit të ushtrisë jugosllave. Babai i tij ishte më i madhi i gjashtë fëmijëve të famijes nga Istogu, Kosovë. Xhaxhallarët e Januzajt, Januz dhe Shemsedin, ishte pjestar të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, e cila luftoi për pavarësinë kosovare në Luftën e Kosovës. Familja e mamasë së Januzaj u dëbuan për në Turqi nga autoritetet jugosllave në bazë të një plani për të shtypur nacionalizmin shqiptar. Që nga pavarësia e Kosovës e shpallur në vitin 2008, Januzaj ka vizituar rregullisht familjen e tij të zgjeruar në Kosovë gjatë verës.

Januzaj e filloi karrerën e tij profesioniste në vitin 2005, kur u transferua nga FC Brussels tek Anderlecht. Drejtuesit e Anderlecht e konsideruan si një nga talentet më të mëdhenj të Anderlechtit. Talenti i Januzaj ra në sytë e drejtuesve të akademisë së Manchester United, të cilët bënë gjithashtu një ofertë për talentin Shqiptar, një ofertë që ju kushtoi jo pak pavarësisht moshës së vogël.

Në fund të sezonit 2012–13, tranjeri i Manchester United, Sir Alex Ferguson i dhuroj atij fanellën me numrin 44, megjithatë ai nuk u shfaq në fund të sezonit, edhe pse ishte lojtar rezervë në ndeshjen e fundit të Premier League midis Manchester United dhe West Bromwich Albion që përfundoi me rezultatin 5-5, Januzaj nuk luajti në këtë ndeshje. Januzaj fitoi trofeun “2013 Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year” në moshën 18 vjeçare. Ai u bashkua me skuadrën e parë në sezonin 2013–14 për shkak të paraqitjeve fantastike në ndeshjet parasezonale, duke arritur të shënojë edhe një gol. Januzaj gjithashtu ishte i pranishëm në ndeshjen miqësore ku asitoi në golin e vetëm të Manchester United që humbi me rezultatin 1–3 ndaj Seviljes; Januzaj u shpall lojtari i ndeshjes.

Në Qershor 2013, ish trajneri i Belgjikës U18 dhe U19 Marc Van Geersom deklaroi që Januzaj kishte refuzuar ftesat e kombëtares belge, pasi ai preferon të luaj me Kombëtaren Shqiptare.

Asokohe Januzaj, nën ndikimin edhe të këshillave të babait të tij menaxher, zgjodhi vendlindjen e tij Belgjikën, me synimin se do të shkonte në Botërorin e Argjentinës, por trajneri i atëhershëm belg Marc Wilmots nuk e grumbulloi, edhe pse kishte zhvilluar një ndeshje zyrtare. Tashmë Januzajt mund t’i jepet një mundësi e dytë, këtë herë jo më për të zgjedhur Shqipërinë, por Kosovën. Gjithnjë nëse ai do ta ketë ende si dilemë braktisjen e Belgjikës për vendin ku kanë lindur prindërit e tij. Lojtari, i cili luan me Real Sociedadin, nuk ka folur ende për këtë çështje, e nuk dihet se cila do të jetë përzgjedhja e tij, nëse FIFA e bën realitet ndryshimin e rregullores.

Ish trajneri i Kombëtares Shqiptare, Gianni De Biasi kishte deklaruar se Januzaj ishte një talent i madh, dhe se Federata Shqiptare e Futbollit ishte duke pritur momentin e duhur për të folur me të dhe për ta afruar në kombëtare

Perj vitit 2017 ai luan në ekipin spanjoll Real Sociedad.
Ka shumë pritshmëri për talentin shqiptar i cili gjithmonë është përmendur si një futbollist teknikë të vecantë.

Burimi origjinal këtu:

 

Adnan Januzaj ka lindur në Bruksel të Belgjikës, ku familja e tij emigroi në vitin 1992, në mënyrë që babai i tij Abedin mund ti shpëtonte rekrutimit të ushtrisë jugosllave. Babai i tij ishte më i madhi i gjashtë fëmijëve të famijes nga Istogu, Kosovë. Xhaxhallarët e Januzajt, Januz dhe Shemsedin, ishte pjestar të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, e cila luftoi për pavarësinë kosovare në Luftën e Kosovës. Familja e mamasë së Januzaj u dëbuan për në Turqi nga autoritetet jugosllave në bazë të një plani për të shtypur nacionalizmin shqiptar. Që nga pavarësia e Kosovës e shpallur në vitin 2008, Januzaj ka vizituar rregullisht familjen e tij të zgjeruar në Kosovë gjatë verës.

Januzaj e filloi karrerën e tij profesioniste në vitin 2005, kur u transferua nga FC Brussels tek Anderlecht. Drejtuesit e Anderlecht e konsideruan si një nga talentet më të mëdhenj të Anderlechtit. Talenti i Januzaj ra në sytë e drejtuesve të akademisë së Manchester United, të cilët bënë gjithashtu një ofertë për talentin Shqiptar, një ofertë që ju kushtoi jo pak pavarësisht moshës së vogël.

Në fund të sezonit 2012–13, tranjeri i Manchester United, Sir Alex Ferguson i dhuroj atij fanellën me numrin 44, megjithatë ai nuk u shfaq në fund të sezonit, edhe pse ishte lojtar rezervë në ndeshjen e fundit të Premier League midis Manchester United dhe West Bromwich Albion që përfundoi me rezultatin 5-5, Januzaj nuk luajti në këtë ndeshje. Januzaj fitoi trofeun “2013 Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year” në moshën 18 vjeçare. Ai u bashkua me skuadrën e parë në sezonin 2013–14 për shkak të paraqitjeve fantastike në ndeshjet parasezonale, duke arritur të shënojë edhe një gol. Januzaj gjithashtu ishte i pranishëm në ndeshjen miqësore ku asitoi në golin e vetëm të Manchester United që humbi me rezultatin 1–3 ndaj Seviljes; Januzaj u shpall lojtari i ndeshjes.

Në Qershor 2013, ish trajneri i Belgjikës U18 dhe U19 Marc Van Geersom deklaroi që Januzaj kishte refuzuar ftesat e kombëtares belge, pasi ai preferon të luaj me Kombëtaren Shqiptare.

Asokohe Januzaj, nën ndikimin edhe të këshillave të babait të tij menaxher, zgjodhi vendlindjen e tij Belgjikën, me synimin se do të shkonte në Botërorin e Argjentinës, por trajneri i atëhershëm belg Marc Wilmots nuk e grumbulloi, edhe pse kishte zhvilluar një ndeshje zyrtare. Tashmë Januzajt mund t’i jepet një mundësi e dytë, këtë herë jo më për të zgjedhur Shqipërinë, por Kosovën. Gjithnjë nëse ai do ta ketë ende si dilemë braktisjen e Belgjikës për vendin ku kanë lindur prindërit e tij. Lojtari, i cili luan me Real Sociedadin, nuk ka folur ende për këtë çështje, e nuk dihet se cila do të jetë përzgjedhja e tij, nëse FIFA e bën realitet ndryshimin e rregullores.

Ish trajneri i Kombëtares Shqiptare, Gianni De Biasi kishte deklaruar se Januzaj ishte një talent i madh, dhe se Federata Shqiptare e Futbollit ishte duke pritur momentin e duhur për të folur me të dhe për ta afruar në kombëtare

Perj vitit 2017 ai luan në ekipin spanjoll Real Sociedad.
Ka shumë pritshmëri për talentin shqiptar i cili gjithmonë është përmendur si një futbollist teknikë të vecantë.

Burimi origjinal këtu:

 

Adnan Januzaj ka lindur në Bruksel të Belgjikës, ku familja e tij emigroi në vitin 1992, në mënyrë që babai i tij Abedin mund ti shpëtonte rekrutimit të ushtrisë jugosllave. Babai i tij ishte më i madhi i gjashtë fëmijëve të famijes nga Istogu, Kosovë. Xhaxhallarët e Januzajt, Januz dhe Shemsedin, ishte pjestar të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, e cila luftoi për pavarësinë kosovare në Luftën e Kosovës. Familja e mamasë së Januzaj u dëbuan për në Turqi nga autoritetet jugosllave në bazë të një plani për të shtypur nacionalizmin shqiptar. Që nga pavarësia e Kosovës e shpallur në vitin 2008, Januzaj ka vizituar rregullisht familjen e tij të zgjeruar në Kosovë gjatë verës.

Januzaj e filloi karrerën e tij profesioniste në vitin 2005, kur u transferua nga FC Brussels tek Anderlecht. Drejtuesit e Anderlecht e konsideruan si një nga talentet më të mëdhenj të Anderlechtit. Talenti i Januzaj ra në sytë e drejtuesve të akademisë së Manchester United, të cilët bënë gjithashtu një ofertë për talentin Shqiptar, një ofertë që ju kushtoi jo pak pavarësisht moshës së vogël.

Në fund të sezonit 2012–13, tranjeri i Manchester United, Sir Alex Ferguson i dhuroj atij fanellën me numrin 44, megjithatë ai nuk u shfaq në fund të sezonit, edhe pse ishte lojtar rezervë në ndeshjen e fundit të Premier League midis Manchester United dhe West Bromwich Albion që përfundoi me rezultatin 5-5, Januzaj nuk luajti në këtë ndeshje. Januzaj fitoi trofeun “2013 Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year” në moshën 18 vjeçare. Ai u bashkua me skuadrën e parë në sezonin 2013–14 për shkak të paraqitjeve fantastike në ndeshjet parasezonale, duke arritur të shënojë edhe një gol. Januzaj gjithashtu ishte i pranishëm në ndeshjen miqësore ku asitoi në golin e vetëm të Manchester United që humbi me rezultatin 1–3 ndaj Seviljes; Januzaj u shpall lojtari i ndeshjes.

Në Qershor 2013, ish trajneri i Belgjikës U18 dhe U19 Marc Van Geersom deklaroi që Januzaj kishte refuzuar ftesat e kombëtares belge, pasi ai preferon të luaj me Kombëtaren Shqiptare.

Asokohe Januzaj, nën ndikimin edhe të këshillave të babait të tij menaxher, zgjodhi vendlindjen e tij Belgjikën, me synimin se do të shkonte në Botërorin e Argjentinës, por trajneri i atëhershëm belg Marc Wilmots nuk e grumbulloi, edhe pse kishte zhvilluar një ndeshje zyrtare. Tashmë Januzajt mund t’i jepet një mundësi e dytë, këtë herë jo më për të zgjedhur Shqipërinë, por Kosovën. Gjithnjë nëse ai do ta ketë ende si dilemë braktisjen e Belgjikës për vendin ku kanë lindur prindërit e tij. Lojtari, i cili luan me Real Sociedadin, nuk ka folur ende për këtë çështje, e nuk dihet se cila do të jetë përzgjedhja e tij, nëse FIFA e bën realitet ndryshimin e rregullores.

Ish trajneri i Kombëtares Shqiptare, Gianni De Biasi kishte deklaruar se Januzaj ishte një talent i madh, dhe se Federata Shqiptare e Futbollit ishte duke pritur momentin e duhur për të folur me të dhe për ta afruar në kombëtare

Perj vitit 2017 ai luan në ekipin spanjoll Real Sociedad.
Ka shumë pritshmëri për talentin shqiptar i cili gjithmonë është përmendur si një futbollist teknikë të vecantë.

Burimi origjinal këtu: