Sami Frasheri

E hënë, 25 Tetor, 2021
E hënë, 25 Tetor, 2021

ETIKETA

Sami Frasheri

FOTO DITE/ Sami Frashëri në dhomën e tij gjatë një interviste

Intelektuali dhe ideologu themelor i Rilindjes Kombëtare, Sami Frashëri në dhomën e tij, duke dhënë intervistë për gazetën zyrtare të shtetit osman "Serveti Funun". Sami...

Mbi ribotimin e transkriptuar të fjalorit turqisht-turqisht të Sami Frashërit

Kamûs-ı Türkî i Sami Frashërit i botuar në vitin 1901 në Stamboll nga gazeta “Ikdam” është fjalori i parë turqisht-turqisht. Ai përmban 29.000 fjalë...

117 vjet nga vdekja e poliglotit dhe dijetarit Sami Frashëri

Më 18 qershor bie 117 vjetori i vdekjes së rilindasit të shquar, mendimtarit, patriotit, demokratit dhe iluministit, bilbilit të gjuhës shqipe, Sami Frashërit. Në fillim...

Më 27 shkurt 1879 botohej “Alfabetarja e gjuhës shqipe” në Stamboll

Me nismën e Sami Frashërit, Jani Vretos e Pashko Vasës, më 27 shkurt 1879 u botua në Stamboll "Alfabetarja e gjuhës shqipe". Vepër e...

Viti 1881 / Çfarë i shkruante Sami Frashëri Jeronim de Radës?

Sami Frashëri, (1850-1910) , një nga rilindasit dhe nacionalistët më të flaktë për çështjen shqiptare në shekullin e XIX është një figurë qendrore e...

Histori/ Sot 116 vjet nga vdekja e dijetarit të përmasave botërore Sami Frashëri

Në 18 qershor të vitit 1904 vdiq Sami Frashëri, ideologu i Rilindjes Kombëtare shqiptare, dijetar i përmasave botërore, shkrimtar, dramaturg, linguist, hartues i enciklopedisë...

Sot 170 vjet nga lindja e mendimtarit dhe ideologut të shquar, Sami Frashëri

170 vjet më parë, në 1 qershorin e vitit 1850, lindi Sami Frashëri, poliglot, shkencëtar, mendimtar enciklopedist dhe kontribues i vyer, jo vetëm për...

Të fundit

Itali/ Nis mësimi në shkollën “Naim Frashëri”

Më 23 tetor 2021 shkolla “Naim Frashëri” hapi dyrt më një ambient të ri për të rinisur vitin e shkollor me prezencën fizike të...

Ambasadorja shqiptare në Greqi takim me mjekët shqiptarë në Diasporë

Ambasadorja znj. Luela Hajdaraga, priti në ambietet e ambasadës një grup mjekësh shqiptarë me qëllim vendosjen e bashkëpunimit me komunitetin, promovimin e vlerave të...

SHBA / Promovohet libri i autores shqiptare në Kolegjin e Harvardit

Libri 'Barrë dhe Bekim' i autores shqiptare me bazë në Zvicër, Shqipe Sylejmani, u promovua për herë të parë në SHBA në Kolegjin e...

Fuqia e mediave për të ushtruar pushtet

Mediat nuk mund ta pasqyrojnë realitetin. E parë hollë, kjo as nuk është e mundur. Për ne, njerëzit, realiteti është i paarritshëm. Të arritshme...

SHBA/ Mjeku Arben Domi tregon a duhet marrë vaksina kundër gripit

Drejtori i zhvillimit të vaksinave pranë “Geovax” Arben Domi, gjatë një interviste për emisionin “Abc-ja e mëngjesit”, rekomandoi bërjen e vaksinës kundër gripit pavarësisht...