Arbëresh

E hënë, 20 Shtator, 2021
E hënë, 20 Shtator, 2021

Arbëresh

Arbëreshi që la vendlindjen për Shqipërinë: Hamallaj, një Kalabri e vogël

Shqipëria tashmë është kthyer në një destinacion investimi edhe...

Historia / Si shkoi Despina Araniti, vjehrra e Skënderbeut në Itali

Në prill të vitit 1469 një nënë dhe djali...

199 vite nga vdekja e studiuesit të njohur arbëresh, Ëngjëll Mashi

Më 10 Korrik të vitit 1821 ka vdekur Engjëll...

Kënga heroike arbëreshe kushtuar vdekjes së Gjergj Kastriotit

Shkrimtari dhe studiuesi arbëresh, Vincenzo Dorsa ka botuar në...

Intervistë me Zef Skiro di Maxho, ruajtja e gjuhës dhe jetesa e arbëreshëve

Zef Skiro Di Maxho është poet Arbëresh i cili...

Karlo Taljavini, studiuesi i gjuhës shqipe në Dalmaci

Sot 117-vjetor i vdekjes së gjuhëtarit dhe albanologut, Karlo...

QSPA boton disa nga studimet më të mira mbi Arbëreshët

Sot u zhvillua mbledhja e radhës së Këshillit Koordinues...

Arbëresh / Mario Massaro, rilindësi i fundit i Kieutit

Mario Massaro u lind më 10 shtator të vitit...

Arbëria një muze në miniaturë për kulturën dhe traditat

Një Arbëri në miniaturë është ndërtuar dhe shpallur këto...

“Këngët e Milosaos”, dashurinë apo atdheun?

Më 30 qershor të vitit 1836, Jeronim De Rada...

Arbëreshi që la vendlindjen për Shqipërinë: Hamallaj, një Kalabri e vogël

Shqipëria tashmë është kthyer në një destinacion investimi edhe...

Historia / Si shkoi Despina Araniti, vjehrra e Skënderbeut në Itali

Në prill të vitit 1469 një nënë dhe djali...

199 vite nga vdekja e studiuesit të njohur arbëresh, Ëngjëll Mashi

Më 10 Korrik të vitit 1821 ka vdekur Engjëll...

Kënga heroike arbëreshe kushtuar vdekjes së Gjergj Kastriotit

Shkrimtari dhe studiuesi arbëresh, Vincenzo Dorsa ka botuar në...

Intervistë me Zef Skiro di Maxho, ruajtja e gjuhës dhe jetesa e arbëreshëve

Zef Skiro Di Maxho është poet Arbëresh i cili...

Karlo Taljavini, studiuesi i gjuhës shqipe në Dalmaci

Sot 117-vjetor i vdekjes së gjuhëtarit dhe albanologut, Karlo...

QSPA boton disa nga studimet më të mira mbi Arbëreshët

Sot u zhvillua mbledhja e radhës së Këshillit Koordinues...

Arbëresh / Mario Massaro, rilindësi i fundit i Kieutit

Mario Massaro u lind më 10 shtator të vitit...

Arbëria një muze në miniaturë për kulturën dhe traditat

Një Arbëri në miniaturë është ndërtuar dhe shpallur këto...

“Këngët e Milosaos”, dashurinë apo atdheun?

Më 30 qershor të vitit 1836, Jeronim De Rada...

Të fundit

Turistë polakë në malin e Tomorrit

Turistë polakë iu ngjitën malit të Tomorrit në një guidë të gjatë turistike me ndihmën e operatorëve turistikë lokalë të Beratit. Lajmi bëhet i ditur...

Gjermani / Lazim Destani në takimin tradicional letrar “Azem Shkreli”

Sot në Dyseldorf u mbajt Takimi Tradicional Letrar “Azem Shkreli”. Nën organizimin e Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Gjermani ky manifestim...

Kujtime nga jeta dhe veprimtaria e tij e Pino Cacozza në muajin e tij të lindjes

Federata e Shoqatave Arbëreshe (FAA) kujtoi në muajin e tij të lindjes arbëreshin Pino Cacozza. U zgjodh pikërisht kolegji ku Cacozza studioi, “Shën Adrian” për...

Kosovë-Shqipëri, drejt mbledhjes së shtatë të dy qeverive

Qeveritë e Kosovës e Shqipërisë pritet të mbajnë mbledhjen e shtatë të përbashkët në Prishtinë, këtë vit, pas të gjashtës në Tiranë në 2...

Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është...