Botime në Diasporë

E hënë, 20 Shtator, 2021
E hënë, 20 Shtator, 2021

Botime në Diasporë

SHBA 1918 / Dielli botonte suplementin “THE ADRIATIC REVIEW”

“THE ADRIATIC REVIEW” ishte një revistë politike, shoqërore, kulturore...

Botime në Diasporë/ “FLAMURI I SHQIPERIS” botohej në dy gjuhë më 1904-ën

“FLAMURI I SHQIPERIS = LA BANDIERA ALBANESE”  ishte një...

Botime në Diasporë/ “BULLETIN ALBANAIS” botohej në frengjisht më 1919-ën

“BULLETIN ALBANAIS” (Buletini shqiptar) ishte një e përkohshme politike...

Botime në Diasporë/ Më 1907 në Buenos Aires dilte “Lega Albanese”

Një ndër periodikët e shumë të botuar në Diasporë...

Botime në Diasporë/ “SHCYPTARI”, kalendari i botuar në Napoli më 1904-ën

"SHCYPTARI" ishte kalendari i botuar në vitin 1904 në...

Botime në Diasporë/ “Abetarea sqipe” e Jovani Risto Lazit Terova në Bukuresht

“Abetarea sqipe” punuar prej Jovani Risto Lazit Terova dhe...

Botime në Diasporë/ Gazeta “Opinga” dhe jehona e saj në kryeqytetin francez

Gazeta e përmuajshme “Opinga” u botua në Paris në...

Botime në Diasporë/ “Këndime për shkollat e para” e Lumo Skëndos në 1910

Mit'hat Frashëri njihet për krijimtarinë e tij dhe publicistikën...

SHBA 1918 / Dielli botonte suplementin “THE ADRIATIC REVIEW”

“THE ADRIATIC REVIEW” ishte një revistë politike, shoqërore, kulturore...

Botime në Diasporë/ “FLAMURI I SHQIPERIS” botohej në dy gjuhë më 1904-ën

“FLAMURI I SHQIPERIS = LA BANDIERA ALBANESE”  ishte një...

Botime në Diasporë/ “BULLETIN ALBANAIS” botohej në frengjisht më 1919-ën

“BULLETIN ALBANAIS” (Buletini shqiptar) ishte një e përkohshme politike...

Botime në Diasporë/ Më 1907 në Buenos Aires dilte “Lega Albanese”

Një ndër periodikët e shumë të botuar në Diasporë...

Botime në Diasporë/ “SHCYPTARI”, kalendari i botuar në Napoli më 1904-ën

"SHCYPTARI" ishte kalendari i botuar në vitin 1904 në...

Botime në Diasporë/ “Abetarea sqipe” e Jovani Risto Lazit Terova në Bukuresht

“Abetarea sqipe” punuar prej Jovani Risto Lazit Terova dhe...

Botime në Diasporë/ Gazeta “Opinga” dhe jehona e saj në kryeqytetin francez

Gazeta e përmuajshme “Opinga” u botua në Paris në...

Botime në Diasporë/ “Këndime për shkollat e para” e Lumo Skëndos në 1910

Mit'hat Frashëri njihet për krijimtarinë e tij dhe publicistikën...

Të fundit

Turistë polakë në malin e Tomorrit

Turistë polakë iu ngjitën malit të Tomorrit në një guidë të gjatë turistike me ndihmën e operatorëve turistikë lokalë të Beratit. Lajmi bëhet i ditur...

Gjermani / Lazim Destani në takimin tradicional letrar “Azem Shkreli”

Sot në Dyseldorf u mbajt Takimi Tradicional Letrar “Azem Shkreli”. Nën organizimin e Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Gjermani ky manifestim...

Kujtime nga jeta dhe veprimtaria e tij e Pino Cacozza në muajin e tij të lindjes

Federata e Shoqatave Arbëreshe (FAA) kujtoi në muajin e tij të lindjes arbëreshin Pino Cacozza. U zgjodh pikërisht kolegji ku Cacozza studioi, “Shën Adrian” për...

Kosovë-Shqipëri, drejt mbledhjes së shtatë të dy qeverive

Qeveritë e Kosovës e Shqipërisë pritet të mbajnë mbledhjen e shtatë të përbashkët në Prishtinë, këtë vit, pas të gjashtës në Tiranë në 2...

Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është...