Botime në Diasporë

E hënë, 20 Shtator, 2021
E hënë, 20 Shtator, 2021

Botime në Diasporë

Botime në Diasporë/ Më 1910-ën botohej “L’ALBANIA NELL’ORA DEL RISORGIMENTO”

L’ALBANIA NELL’ORA DEL RISORGIMENTO (Shqipëria në orën e rilindjes)...

Botime në Diasporë/ Më 1915-ën në Chicago botohej “THE ALBANIAN ERA”

“THE ALBANIAN ERA” ishte një revistë politike, shoqërore, historike,...

Botime në Diasporë/ “ILI I ARBREŠVET” botohej në Cozenza më 1896-ën

“ILI I ARBREŠVET” ishte një revistë italo-shqiptare. Kjo revistë...

Botime në Diasporë/ 1 janar 1909 botohej revista “DITURIJA”

“DITURIJA” ishte një ndër revistat më voluminoze të botuara...

Botime në Diasporë/ 1900, “KALENDARI I MALEVE”, botohej në Bruksel nga Konica

“KALENDARI I MALEVE” ishtë një botim i përvitshëm, i...

Botime në Diasporë/ Prill 1909, “VIATA ALBANO – ROMANA” botohej në Rumani

“VIATA ALBANO – ROMANA” = (Jeta shqiptare-Rumune) ishte një...

Botime në Diasporë/ Prill 1904, botohej në Itali revista “PRO ALBANIA”

“PRO ALBANIA - PRO SHQIPËRIA” ishte një revistë e...

Botime në Diasporë/ “Lajmet e komisis letrare shqipe” botohej në Vjenë më 1918

“Lajmet e komisis letrare shqipe” ishte një gazetë e...

Botime në Diasporë/ Romë 1940, botohej revista e ilustruar “ALBANIA-SHQIPNI”

“ALBANIA-SHQIPNI” ishte një revistë ndryshe nga të tjerat, sepse...

Botime në Diasporë / Në Vjenën e 1914 botohej “ALBANIEN”

“ALBANIEN” ishte një revistë e përmuajshme politike, shoqërore, historike,...

Botime në Diasporë/ Më 1910-ën botohej “L’ALBANIA NELL’ORA DEL RISORGIMENTO”

L’ALBANIA NELL’ORA DEL RISORGIMENTO (Shqipëria në orën e rilindjes)...

Botime në Diasporë/ Më 1915-ën në Chicago botohej “THE ALBANIAN ERA”

“THE ALBANIAN ERA” ishte një revistë politike, shoqërore, historike,...

Botime në Diasporë/ “ILI I ARBREŠVET” botohej në Cozenza më 1896-ën

“ILI I ARBREŠVET” ishte një revistë italo-shqiptare. Kjo revistë...

Botime në Diasporë/ 1 janar 1909 botohej revista “DITURIJA”

“DITURIJA” ishte një ndër revistat më voluminoze të botuara...

Botime në Diasporë/ 1900, “KALENDARI I MALEVE”, botohej në Bruksel nga Konica

“KALENDARI I MALEVE” ishtë një botim i përvitshëm, i...

Botime në Diasporë/ Prill 1909, “VIATA ALBANO – ROMANA” botohej në Rumani

“VIATA ALBANO – ROMANA” = (Jeta shqiptare-Rumune) ishte një...

Botime në Diasporë/ Prill 1904, botohej në Itali revista “PRO ALBANIA”

“PRO ALBANIA - PRO SHQIPËRIA” ishte një revistë e...

Botime në Diasporë/ “Lajmet e komisis letrare shqipe” botohej në Vjenë më 1918

“Lajmet e komisis letrare shqipe” ishte një gazetë e...

Botime në Diasporë/ Romë 1940, botohej revista e ilustruar “ALBANIA-SHQIPNI”

“ALBANIA-SHQIPNI” ishte një revistë ndryshe nga të tjerat, sepse...

Botime në Diasporë / Në Vjenën e 1914 botohej “ALBANIEN”

“ALBANIEN” ishte një revistë e përmuajshme politike, shoqërore, historike,...

Të fundit

Turistë polakë në malin e Tomorrit

Turistë polakë iu ngjitën malit të Tomorrit në një guidë të gjatë turistike me ndihmën e operatorëve turistikë lokalë të Beratit. Lajmi bëhet i ditur...

Gjermani / Lazim Destani në takimin tradicional letrar “Azem Shkreli”

Sot në Dyseldorf u mbajt Takimi Tradicional Letrar “Azem Shkreli”. Nën organizimin e Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Gjermani ky manifestim...

Kujtime nga jeta dhe veprimtaria e tij e Pino Cacozza në muajin e tij të lindjes

Federata e Shoqatave Arbëreshe (FAA) kujtoi në muajin e tij të lindjes arbëreshin Pino Cacozza. U zgjodh pikërisht kolegji ku Cacozza studioi, “Shën Adrian” për...

Kosovë-Shqipëri, drejt mbledhjes së shtatë të dy qeverive

Qeveritë e Kosovës e Shqipërisë pritet të mbajnë mbledhjen e shtatë të përbashkët në Prishtinë, këtë vit, pas të gjashtës në Tiranë në 2...

Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është...