Intervista

E mërkurë, 21 Tetor, 2020
E mërkurë, 21 Tetor, 2020

Intervista

Tetori rozë / Shkrimtarja shqiptare në Itali tregon betejën me tumorin

Jeta, shpesh herë, të vë përballë vështirësive të mëdha,...

Itali/ Shqiptarja Brunilda Cullhaj finaliste e projektit Europian Datathon 2020

Brunilda Cullhaj emigroi në Itali në moshën 14-vjeçare së...

Itali / Aktivistja shqiptare: Asnjëherë nuk shkëputesh dot nga Shqipëria

Fitije Picari ka emigruar në Itali në vitin 1993....

Gjermani/ Avokate Ademi sqaron të drejtat e emigrantëve dhe procedurat për vizë

Gjermania do ta zgjasë për tri vite të tjera...

Valejbollistja shqiptare Ndriollari pretendente për fanellën blu të Italisë

Denis Ndriollari, 24 vjeç, e lindur në Itali me...

Britani / Shqiptarja Elona Mortimer-Zhika CEO e parë femër në kompaninë IRIS

Elona Mortimer-Zhika e frymëzuar nga babai i saj me...

Mësues në Diasporë / Vaxhid Sejdiu: Gjuha amtare, detyrim mbarëkombëtar   

Vaxhid Sejdiu është një nga mësuesit e gjuhës shqipe...

Kosovë/ Kreu i Odës Ekonomike: Diaspora një potencial për të nxitur investime

Efektet e pandemisë së shkaktuar nga Covid-19 kanë ndryshuar...

Yuri Kim: Prioritet rritja e mundësive të biznesit mes SHBA dhe Shqipërisë 

“Rritja e mundësive të biznesit mes SHBA dhe Shqipërisë...

Kthehet nga Kanadaja në vendlindje për të mbrojtur ambientin dhe bjeshkët

Shpresa Loshajn aktivste dhe përkrahëse e komunitetit shqiptar në...

Tetori rozë / Shkrimtarja shqiptare në Itali tregon betejën me tumorin

Jeta, shpesh herë, të vë përballë vështirësive të mëdha,...

Itali/ Shqiptarja Brunilda Cullhaj finaliste e projektit Europian Datathon 2020

Brunilda Cullhaj emigroi në Itali në moshën 14-vjeçare së...

Itali / Aktivistja shqiptare: Asnjëherë nuk shkëputesh dot nga Shqipëria

Fitije Picari ka emigruar në Itali në vitin 1993....

Gjermani/ Avokate Ademi sqaron të drejtat e emigrantëve dhe procedurat për vizë

Gjermania do ta zgjasë për tri vite të tjera...

Valejbollistja shqiptare Ndriollari pretendente për fanellën blu të Italisë

Denis Ndriollari, 24 vjeç, e lindur në Itali me...

Britani / Shqiptarja Elona Mortimer-Zhika CEO e parë femër në kompaninë IRIS

Elona Mortimer-Zhika e frymëzuar nga babai i saj me...

Mësues në Diasporë / Vaxhid Sejdiu: Gjuha amtare, detyrim mbarëkombëtar   

Vaxhid Sejdiu është një nga mësuesit e gjuhës shqipe...

Kosovë/ Kreu i Odës Ekonomike: Diaspora një potencial për të nxitur investime

Efektet e pandemisë së shkaktuar nga Covid-19 kanë ndryshuar...

Yuri Kim: Prioritet rritja e mundësive të biznesit mes SHBA dhe Shqipërisë 

“Rritja e mundësive të biznesit mes SHBA dhe Shqipërisë...

Kthehet nga Kanadaja në vendlindje për të mbrojtur ambientin dhe bjeshkët

Shpresa Loshajn aktivste dhe përkrahëse e komunitetit shqiptar në...

Të fundit

Britani / Organizata shqiptare fiton çmimin “Charity of the Year”

“Qendra për Refugjatë dhe Migrantë” e drejtuar nga shqiptari Arten Llazari ka fituar çmimin "Charity of the Year" (Bamirësia e vitit). Kjo organizatë ka degët...

Studiuesi Elmo publikon regjistrimin e parë të një kënge dasme arbëreshe

Të parën këngë dasme arbëreshe e ka dokumentuar Jeronim De Rada, dhe titullohet “Somenat dita m’u di” (Që me natë dita m’u gdhi). Në videon...

Virusi / Gazetari shqiptar tregon si arriti Kina të shmang valën e dytë të Covid

Edison Myrteza ka mbaruar studimet për gazetari në Shqipëri dhe prej vitesh jeton në Kinë. Në një lidhje skype mëngjesin e sotëm në emisionin...

Greqi/ Mësuesit shqiptarë në Athinë marrin tekstet mësimore të dërguara nga QBD

Oficerja koordinuese për Diasporën në Athinë, Joneda Dodaj, në ambientet e ambasadës shqiptare në Athinë organizoi një takim me mësuesen e kursit të mësimit...

Gjuha shqipe dhe sfidat e saj pas Kongresit të Drejtshkrimit

Sa herë që bëhet fjalë për shqipen e sotme letrare, në përgjithësi, përmendet edhe Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe i viti 1972. Kjo...