Shoqata

E enjte, 25 Korrik, 2024
E enjte, 25 Korrik, 2024

Shoqata

QBD vazhdon dërgimin e teksteve mësimore në Angli, Slloveni, Austri dhe Kroaci

Qendra e Botimeve për Diasporën për të dytin vit...

Foto Dite: Viti 1935, Kori i Katedrales së Shën Gjergjit në Boston

Kori i Katedrales së Shën Gjergjit, Kisha Ortodokse Shqiptare...

 Kanada/ Komuniteti shqiptar me Ambasadorët për sfidat post COVID

Që nga mesi i marsit kur Kanadaja u mbyll...

SHBA / 27 korrik 1919, Fan Noli emërohej peshkop i Kishës Ortodokse Shqiptare

Më 27 korrik 1919 Fan Noli u emërua peshkop...

Marko Kepi, marinsi që synon politikën në SHBA

Në televizionin RTK ka qenë i ftuar Presidenti i...

Foto-Lajm / Shqiptarët kremtojnë festën tradicionale të Lepushës në Michigan

Shqiptarët e Michigan janë mbledhur sëbashku ditën e djeshme...

Kanada / Në këshillin bashkiak të Winnipeg flitet herë të parë shqip

Në bashkinë e Winnipeg në Kanada, këshilltarët, Brian Mayes,...

Kanada/ Shoqata më e re shqiptare në Winipeg dhe sfida për ruajtjen e kulturës

Shoqata Shqiptaro-Kanadeze e Manitobës në Winnpeg është shoqata më...

Gjermani / URACult, një shoqatë ambicioze që lidh gjenaratat dhe kulturat

URACult e.V. është një shoqatë e re që bën...

Australi / Si e ka ndryshuar Covid jetën në komunitetin shqiptar

Covid 19 ka ndryshuar stilin e jetës, jemi të...

QBD vazhdon dërgimin e teksteve mësimore në Angli, Slloveni, Austri dhe Kroaci

Qendra e Botimeve për Diasporën për të dytin vit...

Foto Dite: Viti 1935, Kori i Katedrales së Shën Gjergjit në Boston

Kori i Katedrales së Shën Gjergjit, Kisha Ortodokse Shqiptare...

 Kanada/ Komuniteti shqiptar me Ambasadorët për sfidat post COVID

Që nga mesi i marsit kur Kanadaja u mbyll...

SHBA / 27 korrik 1919, Fan Noli emërohej peshkop i Kishës Ortodokse Shqiptare

Më 27 korrik 1919 Fan Noli u emërua peshkop...

Marko Kepi, marinsi që synon politikën në SHBA

Në televizionin RTK ka qenë i ftuar Presidenti i...

Foto-Lajm / Shqiptarët kremtojnë festën tradicionale të Lepushës në Michigan

Shqiptarët e Michigan janë mbledhur sëbashku ditën e djeshme...

Kanada / Në këshillin bashkiak të Winnipeg flitet herë të parë shqip

Në bashkinë e Winnipeg në Kanada, këshilltarët, Brian Mayes,...

Kanada/ Shoqata më e re shqiptare në Winipeg dhe sfida për ruajtjen e kulturës

Shoqata Shqiptaro-Kanadeze e Manitobës në Winnpeg është shoqata më...

Gjermani / URACult, një shoqatë ambicioze që lidh gjenaratat dhe kulturat

URACult e.V. është një shoqatë e re që bën...

Australi / Si e ka ndryshuar Covid jetën në komunitetin shqiptar

Covid 19 ka ndryshuar stilin e jetës, jemi të...

Të fundit

Drafti konsensual/ Procedurat dhe regjistrimi i votuesve nga diaspora përmes KQZ

Maxhoranca dhe opozita kanë rënë dakord në parim për një draft të dakordësuar për votën e Diasporës. Sipas draftit konsensual që po diskutohet në Komisionin...

Diaspora voton me postë, PS-PD dakordësohen për Kodin Zgjedhor

Mazhoranca dhe opozita po shkojnë drejt finalizimit të detajimeve të draft/ligjit për votën e diasporës. Në lidhje me këtë, Kuvendi, nisur nga propozimet e...

Cilat fjalë ka “vjedhur” greqishtja nga gjuha shqipe?

Shumë herë është thënë se huazimi gjuhësor, pra procesi në të cilin një gjuhë merr elemente (në thelb fjalë nga fjalori ) nga një...

Tifozët anglez këndojnë në The Oak Pub “Shqipëri o nëna ime”!

Historikisht anglezët janë shquar për traditën e tyre të pub-eve. Ashtu sikurse ballkanasit kanë bujtinat të europianizuara në agroturizëm. Pub-et janë epiqendra e dëfrimit,...

Letër e Hapur/Mësuesit e Diasporës të Përjashtuar nga Seminari i Gjuhës Shqipe!

Në një letër të hapur drejtuar Ministres së Arsimit të Kosovës, znj. Arbërie Nagavci, mësuesit shqiptarë të diasporës shprehin zhgënjimin për moslejimin e pjesëmarrjes...