Aktualitet

E enjte, 6 Gusht, 2020
E enjte, 6 Gusht, 2020

Aktualitet

Historia/Erdha i uritur në ’98-ën, sot dua të dhuroj bukë për ata që kanë nevojë

Edmond Prenga është një 39-vjeçar shqiptar i cili mbërriti në...

COVID -19 / Ambasada jonë në SHBA jep detaje për komunitetin

Ambasada jonë në SHBA në një mesazh të bërë...

Solidariteti / Dy shqiptarët në SHBA gatuajnë për mjekët dhe policët

Bujaria e shqiptarëve nuk shuhet as në situata të...

SHBA / Infermierja shqiptare në vijën e parë të luftës kundër Covid-19

Infermierja shqiptare që punon në Teksas, SHBA, Armida Bahja...

Lazim Destani: Dhoma e Biznesit të Diasporës të bëhet advokues i investitorëve

Sipërmarrësi i suksesshëm shqiptar në Diasporë, Lazim Destani, në...

Shoqata e Mjekëve shqiptarë në Gjermani asistencë mjekësore për bashkatdhetarët

Nisur nga situata e krijuar nga koronavirusi, Shoqata e...

Angli / Emigrantët pa dokumente do të trajtohen si të tjerët

Mjeku shqiptar me banim në Britaninë e Madhe, Fahri...

Koronavirus / Platforma për mësim “Mëso Shqip” online

Portali “Mesonjëtorja virtuale Mëso Shqip” është një...

Anisa Arra:E rëndësishme t’i japim komunitetit shembuj suksesi për t’u ndjekur

Kanada – Shani Pnishi Për avokaten shqiptare në Kanada, Shoqata...

Dy oficerët shqiptarë të NYPD shpëtojnë jetë në New York

Kanë qenë sot dy oficerët e policisë...

Historia/Erdha i uritur në ’98-ën, sot dua të dhuroj bukë për ata që kanë nevojë

Edmond Prenga është një 39-vjeçar shqiptar i cili mbërriti në...

COVID -19 / Ambasada jonë në SHBA jep detaje për komunitetin

Ambasada jonë në SHBA në një mesazh të bërë...

Solidariteti / Dy shqiptarët në SHBA gatuajnë për mjekët dhe policët

Bujaria e shqiptarëve nuk shuhet as në situata të...

SHBA / Infermierja shqiptare në vijën e parë të luftës kundër Covid-19

Infermierja shqiptare që punon në Teksas, SHBA, Armida Bahja...

Lazim Destani: Dhoma e Biznesit të Diasporës të bëhet advokues i investitorëve

Sipërmarrësi i suksesshëm shqiptar në Diasporë, Lazim Destani, në...

Shoqata e Mjekëve shqiptarë në Gjermani asistencë mjekësore për bashkatdhetarët

Nisur nga situata e krijuar nga koronavirusi, Shoqata e...

Angli / Emigrantët pa dokumente do të trajtohen si të tjerët

Mjeku shqiptar me banim në Britaninë e Madhe, Fahri...

Koronavirus / Platforma për mësim “Mëso Shqip” online

Portali “Mesonjëtorja virtuale Mëso Shqip” është një...

Anisa Arra:E rëndësishme t’i japim komunitetit shembuj suksesi për t’u ndjekur

Kanada – Shani Pnishi Për avokaten shqiptare në Kanada, Shoqata...

Dy oficerët shqiptarë të NYPD shpëtojnë jetë në New York

Kanë qenë sot dy oficerët e policisë...

Të fundit

Eposi i Kreshnikëve dhe Xhubleta, gati dosja për në UNESCO

Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore Jo Materiale vendosi shtimin e listës së pasurisë sonë shpirtërore, e cila merret në mbrojtje nga shteti. Ministrja e Kulturës...

Porti që shpërtheu në Bejrut u ndërtua nga shqiptari Filip Shiroka

Të paktën 100 persona kanë humbur jetën dhe mbi 4 mijë të tjerë janë plagosur në shpërthimin e 4 gushtit pranë portit të Beirutut,...

Studentët shqiptarë në universitetet amerikane përballen me paqartësinë e vizave

Kolegjet dhe universitetet amerikane kanë muaj që diskutojnë për mënyrën më të sigurt të mësimdhënies duke ndryshuar disa herë planet pas shtimit të rasteve...

Itali / “Key of Montevergine” vepra monumentale e artistit shqiptar Milot

“Çelësat“ e artistit italo-shqiptar Milot dëshirojnë të jenë një simbol universal i lirisë kundër sistemit të vështirë politik të shoqërisë bashkëkohore, dhe veçanërisht kundër...

“Vjeshe Popullore”, sekretet në vargjet e këngëve arbëreshe

Rapsoditë tradicionale dhe serenatat e hershme pasqyrohen në librin “Vjeshe Popullore” (Canti popolari) të autorit arbëresh Carmine Stamile. Vëllimi sjell vargje të këngëve arbëreshe, këngë...