Aktualitet

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

Aktualitet

Të mësojmë të jetojmë së bashku, vendas dhe të huaj

Në fakt këtë titull e huazova nga një projekt...

Ginestra, fshati i shijeve arbëreshe

“Fshati i shijeve arbëreshe”, Ginestra, historia shqiptare dhe gastronomia...

Gjermani / Mjeku shqiptar: Dëmtimet në zemër tek pacientët e prekur nga Covid-19

Dr.Andi Rroku, specializant në kardiologji në spitalin “Charite Universitatsmedizin”...

Arbëresh / Publikohet dorëshkrimi i rrallë i Dhimitër Kamardës

Arbëreshi Francesco S. Marchianò, studiuesi i gjuhës dhe letërsisë...

Vota e Diasporës / KKD: Ka mungesë vullneti nga politika

Anila Hyka dhe Brikena Muharremi, dy përfaqësuese të shqiptarëve...

Mjekët shqiptarë: Rrezikojmë të rimbyllemi, duhet të përshtatemi me jetën e re

Një grup prej 5000 mjekësh dhe specialistësh të Shëndetësisë...

Kroaci / Shqiptarja kandidon në zgjedhjet parlamentare

Ermina Lekaj Prljaskaj, shqiptarja nga Hasi, pasi ka mbajtur...

Britani / Mjeku shqiptar zbulon se çfarë do të ndodhë me Covid-19

Mjeku shqiptar në Bitaninë e Madhe Laidon Shapo ka...

Histori / Studimi i rrallë francez për shtypin shqiptar të viteve 1848-1939

Shtypi shqiptar i viteve 1848–1939 në një studim francez...

Të mësojmë të jetojmë së bashku, vendas dhe të huaj

Në fakt këtë titull e huazova nga një projekt...

Ginestra, fshati i shijeve arbëreshe

“Fshati i shijeve arbëreshe”, Ginestra, historia shqiptare dhe gastronomia...

Gjermani / Mjeku shqiptar: Dëmtimet në zemër tek pacientët e prekur nga Covid-19

Dr.Andi Rroku, specializant në kardiologji në spitalin “Charite Universitatsmedizin”...

Arbëresh / Publikohet dorëshkrimi i rrallë i Dhimitër Kamardës

Arbëreshi Francesco S. Marchianò, studiuesi i gjuhës dhe letërsisë...

Vota e Diasporës / KKD: Ka mungesë vullneti nga politika

Anila Hyka dhe Brikena Muharremi, dy përfaqësuese të shqiptarëve...

Mjekët shqiptarë: Rrezikojmë të rimbyllemi, duhet të përshtatemi me jetën e re

Një grup prej 5000 mjekësh dhe specialistësh të Shëndetësisë...

Kroaci / Shqiptarja kandidon në zgjedhjet parlamentare

Ermina Lekaj Prljaskaj, shqiptarja nga Hasi, pasi ka mbajtur...

Britani / Mjeku shqiptar zbulon se çfarë do të ndodhë me Covid-19

Mjeku shqiptar në Bitaninë e Madhe Laidon Shapo ka...

Histori / Studimi i rrallë francez për shtypin shqiptar të viteve 1848-1939

Shtypi shqiptar i viteve 1848–1939 në një studim francez...

Të fundit

Greqi/ Nxënësit e klasës së gjuhës shqipe në Kiplesi festuan Pavarësinë e Kosovës

Në kuadër të Ditës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, mësuesja Lefteri Metkaj dhe Me rastin e 16 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës nxënësit e...

Noli TV, kulturë, informacion, identitet kombëtar në SHBA

Noli TV është një shembull i suksesit të një kanali televiziv lokal që shërben si një zë i rëndësishëm për komunitetin shqiptar. Noli TV...

16 vjetori i Pavarësisë së Kosovës, kryeministri Kurti i pranishëm në kremtimet në Britani

Ditën e djeshme Ambasada e Republikës së Kosovës organizoi një pritje me rastin e 16 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Në pritjen e organizuar...

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon krejtësisht kuptimin!  Pse gabojmë kaq shumë me këto dy folje?   Para disa kohësh nisa të...

Diaspora redakton Wikipedia-n

Prej 20 shkurtit  Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe kanë nisur një fushatë për redaktimin e gjuhës shqipe në platformën wikipedia. Misioni i kësaj nisme të përbashkët...