Shpetim Alaj

E hënë, 20 Shtator, 2021
E hënë, 20 Shtator, 2021

AUTHOR NAME

Shpetim Alaj

5 POSTIME
0 KOMENTET

Rugova ime dhe Afrika

Në Aeroportin e Frankfurtit për shkak të një dekreti të presidentit Amerikan për pandeminë Covid 19 përfundoi ende pa filluar udhëtimi ynë për në...

“Devide et Impera” – “Përça dhe sundo”

Këtë formulim e përdori për herë të parë Niccolo Machiavelli nw librat e tij “De Pricipatibus” dhe “Discorsi” diku rreth vitit 1513. Me tezën...

Gabimi i radhës!

Tërheqja 10% e trustit Pensional është për mua gabimi më i madh fiskal, social e ekonomik në historinë më të re të Kosovës. Edhe pse...

Ekonomia, COVID 19 dhe bumerangu i hajnisë

Corona andej, Corona këndej, janë lodhur njerëzit dhe nuk dëshirojnë ta dëgjojnë më. Dikush thotë ska virus por vetëm një grip i thjeshtë, të...

Një shënim për lëvdatën e gabuar

“Është gabim nëse nuk e lavdëron dikë që e meriton, por është mekat nëse e lavdëron dikë që nuk e meriton“ Pse? Secili njeri mundohet që...

Të fundit

Turistë polakë në malin e Tomorrit

Turistë polakë iu ngjitën malit të Tomorrit në një guidë të gjatë turistike me ndihmën e operatorëve turistikë lokalë të Beratit. Lajmi bëhet i ditur...

Gjermani / Lazim Destani në takimin tradicional letrar “Azem Shkreli”

Sot në Dyseldorf u mbajt Takimi Tradicional Letrar “Azem Shkreli”. Nën organizimin e Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Gjermani ky manifestim...

Kujtime nga jeta dhe veprimtaria e tij e Pino Cacozza në muajin e tij të lindjes

Federata e Shoqatave Arbëreshe (FAA) kujtoi në muajin e tij të lindjes arbëreshin Pino Cacozza. U zgjodh pikërisht kolegji ku Cacozza studioi, “Shën Adrian” për...

Kosovë-Shqipëri, drejt mbledhjes së shtatë të dy qeverive

Qeveritë e Kosovës e Shqipërisë pritet të mbajnë mbledhjen e shtatë të përbashkët në Prishtinë, këtë vit, pas të gjashtës në Tiranë në 2...

Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është...