Arbri Merkaj

E hënë, 3 Gusht, 2020
E hënë, 3 Gusht, 2020

AUTHOR NAME

Arbri Merkaj

6 POSTIME
0 KOMENTET

Përmasat e vërteta të shtetarit shqiptar dhe të pathënat e qeverisë së Vlorës

Kur lëvizja për Pavarësi mori përmasa gjithëkombëtare, në të cilën morën pjesë gjithë shtresat e popullsisë, për lirinë e Shqipërisë luftuan krah për krah bujku...

Trojet reale të Shqipërisë sipas historianëve dhe personaliteteve botërore

Autorë të ndryshëm dhe specialistë të gjeografisë kanë shpjeguar me të dhënat e tyre për madhësinë e trojeve shqiptare. Sami Frashëri thoshte se “Shqipëria...

Historia e hershme – Pellazgët, Ilirët dhe Epiriotët

Pas vdekjes së Aleksandrit të Madh në shekullin e katërt para erës sonë, Mbretëria e Epirit filloi të rritej. Epiri përbëhej kryesisht prej fisit...

Një histori e emigrimit shqiptar në Itali

Emigrimi shqiptar në Itali u zhvillua gjatë një periudhe mjaft të gjerë dhe u zhvillua në faza të ndryshme, secila prej të cilave karakterizohej...

Isopolifonia dhe vazhdimësia në Diasporë

Iso-polifonia shqiptare është pjesë e muzikës tradicionale shqiptare dhe, si e tillë, është përfshirë nga UNESCO në trashëgiminë gojore dhe të paprekshme të njerëzimit. Rajonet...

Vota e Diasporës, shumë premtime por ende jemi pa zgjidhje

Mbi një milionë shqiptarë me të drejtë vote, ende sot nuk e kanë mundësinë të shprehin vullnetin për t’u përfaqësuar në parlamentin shqiptar, të...

Të fundit

Përmasat e vërteta të shtetarit shqiptar dhe të pathënat e qeverisë së Vlorës

Kur lëvizja për Pavarësi mori përmasa gjithëkombëtare, në të cilën morën pjesë gjithë shtresat e popullsisë, për lirinë e Shqipërisë luftuan krah për krah bujku...

Itali / “La Repubblica” video promovuese për ngulimin arbëresh Civita në Kalabri

Gazeta italiane "La Repubblica" ka realizuar një video promovuese për ngulimin arbëresh Civita në Kalabri, duke e sugjeruar si një ndër vendet më interesante...

SHBA / Oficerja shqiptare nderohet me çmimin “American Heritage Award”

Oficerja shqiptare në Ushtrinë Amerikane, Valdeta Mehanja, nderohet nga Këshilli Amerikan i Emigracionit me çmimin e Trashëgimisë Amerikane (“American Heritage Award”), i cili vlerëson...

Filip Shiroka poeti i soneteve të rralla shqiptare

Më 3 gusht 1859 lindi në Shkodër Filip Shiroka, inxhinier, poet lirik dhe veprimtar i Rilindjes Kombëtare. Mësimet fillore i mori tek etërit françeskanë, ndër...

Kosovë / Diaspora ka dërguar më shumë para gjatë pandemisë

Linda Zejnullahu, rreth 25 vjeçe, që jeton në Komunën e Shtimes, me vite të tëra merr ndihmë financiare nga xhaxhai i saj i cili...