“Iliria” në Saint Louis aktivitet për 100 vjetorin e marrëdhënieve SHBA-Shqipëri

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

“Iliria” në Saint Louis aktivitet për 100 vjetorin e marrëdhënieve SHBA-Shqipëri

Shoqata “Iliria” në Saint Louis fundjavën që lamë pas organizoi në ambientet e saj një veprimtari kushtuar 100-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Sh.B.A-së dhe Shqipërisë.

Eventi i organizuar në kuadër të aktiviteteve që po mbahen nga të dy vendet për celebrimin e marrëdhënies shekullore.

Gjatë ceremonisë u ndoq me vëmendje dhe interes të veçantë fjala përshëndetëse e regjistruar e presidentit amerikan Joe Biden dhe ish-sekretarit të shtetit z. James Baker.

Në fjalën hapëse të aktivitetit z. Besian Gjika kryetar i shoqatës i dha një panoramë të përgjithshme të ecurisë së këtyre marrëdhënieve në këto 100 vite dhe rëndësinë e tyre në ditën e sotme me shumë tensione në rajonin e Evropës lindore.

Mbi raportet e lidhura me çështjet e Kosovë dhe foli nën kryetari, z. Xhevat Dullovi. Nga ana e miqve amerikanë të shoqatës përshëndeti z Robert Bun. Në fjalën e tij, ish-kryetari i shoqatës, z. Pandeli Gaçe theksoi rëndësinë e marrëdhënieve shqiptaro-amerikane dhe uroi ekipin e ri drejtues të shoqatës që u zgjodh në shtatorin e këtij viti. Në fund shprehu konsideratën e tij shkrimtari dhe ish-deputeti i kuvendit popullor (1992-96), z. Ndue Gjika. Aktiviteti u moderua nga studentja e ekselencës që studion në Saint Louis University, znj. Nexhi Sula.

Në mbyllje pjesëmarrësit, shijuan gatimet tradicionale shqiptare nga amvisat që jetojnë në Saint Louis. E gjithë veprimtaria u sponsorizua nga Piasa Motor Fuels, LLC & T&E Construction, LLC.

 

 

Shoqata “Iliria” në Saint Louis fundjavën që lamë pas organizoi në ambientet e saj një veprimtari kushtuar 100-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Sh.B.A-së dhe Shqipërisë.

Eventi i organizuar në kuadër të aktiviteteve që po mbahen nga të dy vendet për celebrimin e marrëdhënies shekullore.

Gjatë ceremonisë u ndoq me vëmendje dhe interes të veçantë fjala përshëndetëse e regjistruar e presidentit amerikan Joe Biden dhe ish-sekretarit të shtetit z. James Baker.

Në fjalën hapëse të aktivitetit z. Besian Gjika kryetar i shoqatës i dha një panoramë të përgjithshme të ecurisë së këtyre marrëdhënieve në këto 100 vite dhe rëndësinë e tyre në ditën e sotme me shumë tensione në rajonin e Evropës lindore.

Mbi raportet e lidhura me çështjet e Kosovë dhe foli nën kryetari, z. Xhevat Dullovi. Nga ana e miqve amerikanë të shoqatës përshëndeti z Robert Bun. Në fjalën e tij, ish-kryetari i shoqatës, z. Pandeli Gaçe theksoi rëndësinë e marrëdhënieve shqiptaro-amerikane dhe uroi ekipin e ri drejtues të shoqatës që u zgjodh në shtatorin e këtij viti. Në fund shprehu konsideratën e tij shkrimtari dhe ish-deputeti i kuvendit popullor (1992-96), z. Ndue Gjika. Aktiviteti u moderua nga studentja e ekselencës që studion në Saint Louis University, znj. Nexhi Sula.

Në mbyllje pjesëmarrësit, shijuan gatimet tradicionale shqiptare nga amvisat që jetojnë në Saint Louis. E gjithë veprimtaria u sponsorizua nga Piasa Motor Fuels, LLC & T&E Construction, LLC.

 

 

Shoqata “Iliria” në Saint Louis fundjavën që lamë pas organizoi në ambientet e saj një veprimtari kushtuar 100-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Sh.B.A-së dhe Shqipërisë.

Eventi i organizuar në kuadër të aktiviteteve që po mbahen nga të dy vendet për celebrimin e marrëdhënies shekullore.

Gjatë ceremonisë u ndoq me vëmendje dhe interes të veçantë fjala përshëndetëse e regjistruar e presidentit amerikan Joe Biden dhe ish-sekretarit të shtetit z. James Baker.

Në fjalën hapëse të aktivitetit z. Besian Gjika kryetar i shoqatës i dha një panoramë të përgjithshme të ecurisë së këtyre marrëdhënieve në këto 100 vite dhe rëndësinë e tyre në ditën e sotme me shumë tensione në rajonin e Evropës lindore.

Mbi raportet e lidhura me çështjet e Kosovë dhe foli nën kryetari, z. Xhevat Dullovi. Nga ana e miqve amerikanë të shoqatës përshëndeti z Robert Bun. Në fjalën e tij, ish-kryetari i shoqatës, z. Pandeli Gaçe theksoi rëndësinë e marrëdhënieve shqiptaro-amerikane dhe uroi ekipin e ri drejtues të shoqatës që u zgjodh në shtatorin e këtij viti. Në fund shprehu konsideratën e tij shkrimtari dhe ish-deputeti i kuvendit popullor (1992-96), z. Ndue Gjika. Aktiviteti u moderua nga studentja e ekselencës që studion në Saint Louis University, znj. Nexhi Sula.

Në mbyllje pjesëmarrësit, shijuan gatimet tradicionale shqiptare nga amvisat që jetojnë në Saint Louis. E gjithë veprimtaria u sponsorizua nga Piasa Motor Fuels, LLC & T&E Construction, LLC.