Itali/ Historia e djalit nga Shkodra dhe suksesi përtej detit

E martë, 16 Gusht, 2022
E martë, 16 Gusht, 2022

Itali/ Historia e djalit nga Shkodra dhe suksesi përtej detit

I riu shqiptar Bledar Bukaqeja është drejtor teknik dhe administrator i “BDF Communication”, një agjenci website-sh e cila sot ka tre zyra  në Milano, Bari dhe Corato dhe ka 50 punonjës me kohë të plotë dhe po aq edhe bashkëpunëtorë.

Kjo është historia e natyrshme në rrugën personale të jetës dhe në atë profesionale në veçanti, e një të riu me origjinë nga Shkodra, me një përvojë që alternohet mes dy brigjeve tona të Adriatikut.

Ura që lidh dy vendet, me të cilat jemi të gjithë të lidhur aq ngushtë, duke qenë pjesë e konsiderueshme e Diasporës shqiptare të Italisë, në rastin e Bledar Bukaqejës përbënte një vlerë të shtuar, një forcë, nga e cila ai nxori mundësitë e nevojshme, duke investuar zgjuarsinë e tij, angazhimin e tij personal fillimisht si student dhe më pas si sipërmarrës, për të ndërtuar një biznes që i ofron kënaqësi nga pikëpamja njerëzore dhe profesionale.

I lindur në vitin 1982, bir i dy prindërve, të dy mësues të lëndëve shkencore, nga të cilat – krahas studimit të zellshëm – mund të nxirret edhe geni i trashëgueshëm dhe predispozicioni i vetë Bledarit për degën shkencore në përgjithësi dhe në veçanti për fizikën.

Ka mbaruar shkollën e mesme “Jordan Misja” – Shkodër në vitin 2000.

Mori pjesë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Fizikës në Leicester 7-14 korrik 2000 duke përfaqësuar Shqipërinë.

Pas një viti përvojë pune në Londër (2000/2001), në vitin 2001 përfundon studimet për vitin e parë të Universitetit të Shkodrës në Fakultetin Ekonomik me rezultate të shkëlqyera.

Ai u ndal për t’u transferuar në Itali dhe për të ndjekur ëndrrën e tij të zakonshme, atë të studimeve për Fizik.

Ka përfunduar studimet në Universitetin e Milanos për Fizikë, specializim në Fizikën Teorike (2002/2009). Në vitin 2009 ai u kthye në Shqipëri ku themeloi kompaninë e tij, duke ofruar shërbime ëeb për klientët e biznesit në Itali.

Në vitin 2013, duke e ndjerë se nuk mjaftonte, u kthye në Milano, ku jeton ende dhe ku në vitin 2015 së bashku me dy partnerë të tjerë themeloi “BDF Communication”, një agjenci interneti e cila sot ka tre zyra (Milano, Bari dhe Corato) dhe që ka 50 punonjës me kohë të plotë dhe po aq bashkëpunëtorë.

Duke u shërbyer më shumë se 60,000 klientëve në të gjithë Italinë, ajo është sot një nga agjencitë më të mëdha të internetit për nga qarkullimi dhe numri i klientëve në Itali, pas ItaliaOnline.

Kompania është tani një nga 65 agjencitë e besuara të Google GMB në botë dhe një partner i Google Ads.

Aktualisht është drejtor teknik dhe drejtor i vetëm i kompanisë. Jeta e tij zhvillohet mes Milanos dhe Shkodrës, ku shpesh udhëton për punë.

Ata kanë bashkëpunime me kompani të ndryshme shqiptare në Shkodër për shërbimin e kontaktit, back office dhe shërbimin ndaj klientit. Aty punojnë në mënyrë indirekte rreth 150 veta nga ajo pjesë e Adriatikut./AlbanianNews/

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

I riu shqiptar Bledar Bukaqeja është drejtor teknik dhe administrator i “BDF Communication”, një agjenci website-sh e cila sot ka tre zyra  në Milano, Bari dhe Corato dhe ka 50 punonjës me kohë të plotë dhe po aq edhe bashkëpunëtorë.

Kjo është historia e natyrshme në rrugën personale të jetës dhe në atë profesionale në veçanti, e një të riu me origjinë nga Shkodra, me një përvojë që alternohet mes dy brigjeve tona të Adriatikut.

Ura që lidh dy vendet, me të cilat jemi të gjithë të lidhur aq ngushtë, duke qenë pjesë e konsiderueshme e Diasporës shqiptare të Italisë, në rastin e Bledar Bukaqejës përbënte një vlerë të shtuar, një forcë, nga e cila ai nxori mundësitë e nevojshme, duke investuar zgjuarsinë e tij, angazhimin e tij personal fillimisht si student dhe më pas si sipërmarrës, për të ndërtuar një biznes që i ofron kënaqësi nga pikëpamja njerëzore dhe profesionale.

I lindur në vitin 1982, bir i dy prindërve, të dy mësues të lëndëve shkencore, nga të cilat – krahas studimit të zellshëm – mund të nxirret edhe geni i trashëgueshëm dhe predispozicioni i vetë Bledarit për degën shkencore në përgjithësi dhe në veçanti për fizikën.

Ka mbaruar shkollën e mesme “Jordan Misja” – Shkodër në vitin 2000.

Mori pjesë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Fizikës në Leicester 7-14 korrik 2000 duke përfaqësuar Shqipërinë.

Pas një viti përvojë pune në Londër (2000/2001), në vitin 2001 përfundon studimet për vitin e parë të Universitetit të Shkodrës në Fakultetin Ekonomik me rezultate të shkëlqyera.

Ai u ndal për t’u transferuar në Itali dhe për të ndjekur ëndrrën e tij të zakonshme, atë të studimeve për Fizik.

Ka përfunduar studimet në Universitetin e Milanos për Fizikë, specializim në Fizikën Teorike (2002/2009). Në vitin 2009 ai u kthye në Shqipëri ku themeloi kompaninë e tij, duke ofruar shërbime ëeb për klientët e biznesit në Itali.

Në vitin 2013, duke e ndjerë se nuk mjaftonte, u kthye në Milano, ku jeton ende dhe ku në vitin 2015 së bashku me dy partnerë të tjerë themeloi “BDF Communication”, një agjenci interneti e cila sot ka tre zyra (Milano, Bari dhe Corato) dhe që ka 50 punonjës me kohë të plotë dhe po aq bashkëpunëtorë.

Duke u shërbyer më shumë se 60,000 klientëve në të gjithë Italinë, ajo është sot një nga agjencitë më të mëdha të internetit për nga qarkullimi dhe numri i klientëve në Itali, pas ItaliaOnline.

Kompania është tani një nga 65 agjencitë e besuara të Google GMB në botë dhe një partner i Google Ads.

Aktualisht është drejtor teknik dhe drejtor i vetëm i kompanisë. Jeta e tij zhvillohet mes Milanos dhe Shkodrës, ku shpesh udhëton për punë.

Ata kanë bashkëpunime me kompani të ndryshme shqiptare në Shkodër për shërbimin e kontaktit, back office dhe shërbimin ndaj klientit. Aty punojnë në mënyrë indirekte rreth 150 veta nga ajo pjesë e Adriatikut./AlbanianNews/

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.