Mjekët shqiptarë në SHBA, konsulta falas për bashkatdhetarët

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

Mjekët shqiptarë në SHBA, konsulta falas për bashkatdhetarët

Në Shtete e Bashkuara të Amerikës vazhdojnë studimet rreth 150 mijë shqiptarë, ku rreth 15 mijë studiojnë në shkenca mjekësore.

Javën e kaluar rreth 50 studentë shqiptarë  të mjekësisë nga Detroit, Chikago, Florida etj në bashkëpunim me mjekë dhe stomatologë shqiptar në SHBA kanë organizuar “Albanian Health Fair” ku kanë ofruar konsulta mjekësore falas për shqiptarët.

Organizatorja Mikela Manga shpjegon se mjekët dhe studentët janë mbledhur në këtë aktivitet për të ndihmuar komunitetin.

“Ne duam që të ndihmojmë, pasi shqiptarët presin që tu ngrihet tensioni, sheqeri etj, pra që të bëhen shumë keq që të shkojnë te mjeku. Pra ne jemi mbledhur sot këtu që ti ndihmojmë njerëzit, që të parashikojmë këto probleme. Pra të flasin me ne. Nëse i del i lartë tensioni, mund të flasin me ne, me doktorët, tu shpjegojnë t’i këshillojnë etj Nëse e kanë problem të komunikojnë me një mjek amerikan, këtu kishim studentë dhe mjek të cilët flasin shqip dhe mund t’jua shpjegojnë në gjuhën e tyre. Këtu kemi dhe dentistë të cilët po konsultohen me njerëzit , duke u dhënë këshillat. Jemi këtu vetëm për të ndihmuar shqiptarët. Çfarë do problem me shëndetësinë që kanë mund të flasim, ne jemi këtu për ti ndihmuar. Të tëra falas, të tëra shqip”, tha ajo duke shpresuar që në të ardhmen do të jenë më të shpeshta aktivitetet e kësaj natyre.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në Shtete e Bashkuara të Amerikës vazhdojnë studimet rreth 150 mijë shqiptarë, ku rreth 15 mijë studiojnë në shkenca mjekësore.

Javën e kaluar rreth 50 studentë shqiptarë  të mjekësisë nga Detroit, Chikago, Florida etj në bashkëpunim me mjekë dhe stomatologë shqiptar në SHBA kanë organizuar “Albanian Health Fair” ku kanë ofruar konsulta mjekësore falas për shqiptarët.

Organizatorja Mikela Manga shpjegon se mjekët dhe studentët janë mbledhur në këtë aktivitet për të ndihmuar komunitetin.

“Ne duam që të ndihmojmë, pasi shqiptarët presin që tu ngrihet tensioni, sheqeri etj, pra që të bëhen shumë keq që të shkojnë te mjeku. Pra ne jemi mbledhur sot këtu që ti ndihmojmë njerëzit, që të parashikojmë këto probleme. Pra të flasin me ne. Nëse i del i lartë tensioni, mund të flasin me ne, me doktorët, tu shpjegojnë t’i këshillojnë etj Nëse e kanë problem të komunikojnë me një mjek amerikan, këtu kishim studentë dhe mjek të cilët flasin shqip dhe mund t’jua shpjegojnë në gjuhën e tyre. Këtu kemi dhe dentistë të cilët po konsultohen me njerëzit , duke u dhënë këshillat. Jemi këtu vetëm për të ndihmuar shqiptarët. Çfarë do problem me shëndetësinë që kanë mund të flasim, ne jemi këtu për ti ndihmuar. Të tëra falas, të tëra shqip”, tha ajo duke shpresuar që në të ardhmen do të jenë më të shpeshta aktivitetet e kësaj natyre.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.