Zgjedhjet në Kosovë/ Bie ndjeshëm numri i votuesit nga Diaspora

E shtunë, 27 Nëntor, 2021
E shtunë, 27 Nëntor, 2021

Zgjedhjet në Kosovë/ Bie ndjeshëm numri i votuesit nga Diaspora

Qytetarët e Kosovës do t’i drejtohen për të dytën herë kutive të votim në gjendje pandemie dhe këtë radhë për zgjedhjet komunale në nivel vendi.

Të drejtë vote do të kenë 1 milion e 885 mijë qytetarë, 90 mijë votues më shumë sesa në zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Pjesë e kësaj shifre janë edhe votuesit nga Diaspora, por të cilët kanë aplikuar shumë fish më pak se sa për zgjedhjet nacionale. Numri i votuesve të Diasporës është 15 mijë, shumë më pak se në zgjedhjet e kaluara.

Pavarësisht kësaj, autoritetet kanë vendosur që të dielën e 17 tetorit, votuesve të mos u kërkohet certifikata e vaksinimit apo testi anti covid për pjesëmarrje në zgjedhje.

Por, ndryshe nga ta, të obliguar do të jenë anëtarët e KQZ dhe subjekteve politike që do të jenë pjesë e monitorimit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Qytetarët e Kosovës do t’i drejtohen për të dytën herë kutive të votim në gjendje pandemie dhe këtë radhë për zgjedhjet komunale në nivel vendi.

Të drejtë vote do të kenë 1 milion e 885 mijë qytetarë, 90 mijë votues më shumë sesa në zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Pjesë e kësaj shifre janë edhe votuesit nga Diaspora, por të cilët kanë aplikuar shumë fish më pak se sa për zgjedhjet nacionale. Numri i votuesve të Diasporës është 15 mijë, shumë më pak se në zgjedhjet e kaluara.

Pavarësisht kësaj, autoritetet kanë vendosur që të dielën e 17 tetorit, votuesve të mos u kërkohet certifikata e vaksinimit apo testi anti covid për pjesëmarrje në zgjedhje.

Por, ndryshe nga ta, të obliguar do të jenë anëtarët e KQZ dhe subjekteve politike që do të jenë pjesë e monitorimit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.