Itali/ “Shqiponjat e mëndafshta”,rinisin takimet me autorë, shitjet për bamirësi

E premte, 3 Dhjetor, 2021
E premte, 3 Dhjetor, 2021

Itali/ “Shqiponjat e mëndafshta”,rinisin takimet me autorë, shitjet për bamirësi

“Shqiponjat e mëndafshta”, rifillojnë takimet e librave dhe të autorëve, rifillojnë, këtë herë me të pranishëm, të pajisur në mënyrë rigoroze me “green pass” ose me rezultat negativ të tamponit që do të kryhet në 48 orët para takimeve.

Më datë 15 tetor 2021 në orën 18:00 në sallën e konferencave në Kishën e San Sabino di Canosa Vescovo, e vendosur në Bari, rruga Caduti del 28 Luglio 1943, n.5 – bëhet prezantimi i librit “ABC-ja e dashurisë së pezulluar” të shkruar nga Rossana Quagliariello dhe botuar nga shtëpia botuese Adda 2020.

Një libër i shkruar gjatë periudhës së “lockdown”, një luftë pa luftë që të gjithë u gjetëm ta përjetonim pa dallim.

Këtë herë nuk bëhet fjalë për një prezantim të thjesht sepse të ardhurat nga shitjet e librit do të shkojnë për bamirësi në një shtëpi-familje në Shqipëri, Rozalba, e cila ndodhet në Alessio, në veri të Tokës së Shqiponjave.

Një kohë e pezulluar, ajo e izolimit, një dashuri e pezulluar për një mbesë të palindur akoma, janë idetë e këtyre faqeve, rastet më të përshtatshme për t’u kënaqur me pasionin kurrë të fikur, por gjithmonë “të frenuar“ në shkrim. Ekziston dhimbja e një fundi të padrejtë, të një miku që kishte ende kohë për të jetuar, ëndrra për të realizuar dhe emocione për të dhuruar. Është përpjekja për t’i dhënë kuptim virusit që për fat të keq të largon papritmas.

Një realitet që ekziston për më shumë se pesë vjet dhe që mirëpret dhe kujdeset për vajzat që kanë pësuar dhunë. “Gratë për Gratë”, këtë herë “Shqiponjat e Mëndafshta” e gjejnë veten duke luajtur një rol mbështetës dhe ndërgjegjësues, duke u përpjekur të nxisin aty ku ka nevojë për t’u ndërhyrë.

Takimi do të moderohet nga avokatja Kristina Blushi, anëtare e shoqatës “Shqiponjat e Mëndafshta”. Kryebashkiaku Antonio Decaro do të japë përshëndetjet e tij zyrtare, pasi në librin në fjalë ai është një nga protagonistët. Rossana Quagliariello në librin – ditar e saj tregon dhe i referohet punës së kryer nga Kryebashkiaku i qytetit Bari gjatë periudhës së lockdoën, duke specifikuar përgjegjësinë dhe përkushtimin për qytetarët e saj dhe qytetin e Barit.

Do të jenë edhe përshendetjet institucionale të Konsullës të Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë zonjës Gentjana Mburimi.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

“Shqiponjat e mëndafshta”, rifillojnë takimet e librave dhe të autorëve, rifillojnë, këtë herë me të pranishëm, të pajisur në mënyrë rigoroze me “green pass” ose me rezultat negativ të tamponit që do të kryhet në 48 orët para takimeve.

Më datë 15 tetor 2021 në orën 18:00 në sallën e konferencave në Kishën e San Sabino di Canosa Vescovo, e vendosur në Bari, rruga Caduti del 28 Luglio 1943, n.5 – bëhet prezantimi i librit “ABC-ja e dashurisë së pezulluar” të shkruar nga Rossana Quagliariello dhe botuar nga shtëpia botuese Adda 2020.

Një libër i shkruar gjatë periudhës së “lockdown”, një luftë pa luftë që të gjithë u gjetëm ta përjetonim pa dallim.

Këtë herë nuk bëhet fjalë për një prezantim të thjesht sepse të ardhurat nga shitjet e librit do të shkojnë për bamirësi në një shtëpi-familje në Shqipëri, Rozalba, e cila ndodhet në Alessio, në veri të Tokës së Shqiponjave.

Një kohë e pezulluar, ajo e izolimit, një dashuri e pezulluar për një mbesë të palindur akoma, janë idetë e këtyre faqeve, rastet më të përshtatshme për t’u kënaqur me pasionin kurrë të fikur, por gjithmonë “të frenuar“ në shkrim. Ekziston dhimbja e një fundi të padrejtë, të një miku që kishte ende kohë për të jetuar, ëndrra për të realizuar dhe emocione për të dhuruar. Është përpjekja për t’i dhënë kuptim virusit që për fat të keq të largon papritmas.

Një realitet që ekziston për më shumë se pesë vjet dhe që mirëpret dhe kujdeset për vajzat që kanë pësuar dhunë. “Gratë për Gratë”, këtë herë “Shqiponjat e Mëndafshta” e gjejnë veten duke luajtur një rol mbështetës dhe ndërgjegjësues, duke u përpjekur të nxisin aty ku ka nevojë për t’u ndërhyrë.

Takimi do të moderohet nga avokatja Kristina Blushi, anëtare e shoqatës “Shqiponjat e Mëndafshta”. Kryebashkiaku Antonio Decaro do të japë përshëndetjet e tij zyrtare, pasi në librin në fjalë ai është një nga protagonistët. Rossana Quagliariello në librin – ditar e saj tregon dhe i referohet punës së kryer nga Kryebashkiaku i qytetit Bari gjatë periudhës së lockdoën, duke specifikuar përgjegjësinë dhe përkushtimin për qytetarët e saj dhe qytetin e Barit.

Do të jenë edhe përshendetjet institucionale të Konsullës të Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë zonjës Gentjana Mburimi.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.